All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Last week
 3. Привет всем! Нашел подборки гифок и приколов на этом сайте: http://limonos.ru : научно познавательное видео http://limonos.ru/interesnoe-video/ красивые девушки дома красивые девушки на аву http://limonos.ru/2160-kano-kristales-samaya-krasivaya-zhidkaya-raduga.html Каньо-Кристалес самая красивая «жидкая радуга» Необычный фонтан с секретом в Петергофе Необычный фонтан с секретом в Петергофе http://limonos.ru/7892-zaplyv-s-kitovoy-akuloy.html
 4. Hallo, graag zou ik voor ons team gefeliciteerd met je burn out boek willen ontvangen. Bij ons heeft in een jaar tijd namelijk 8 mensen een burn out gecreëerd. Groeten Ashley
 5. Earlier
 6. Wat ik mij afvraag is ik krijg het heel vaak in eens heel warm .net als opvliegers maar ben 70 jaar kan dat wel
 7. Guest

  Over hormoontherapie

  Ik gebruik sinds enige maanden de Estradiol pleister en het is een zegen. Er zijn in Nederland echt te veel vooroordelen tegen hormoontherapie. Kennelijk lijden we liever in stilte.
 8. Dank voor je reactie @WoutVisser Ben wel benieuwd of anderen herkennen wat jij zegt over de huisarts?
 9. OK, maar dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan .... Je hebt denk ik een vaste kern van mensen die om ieder wissewasje de zorg inschakelen -- een ook een vaste kern die de zorg niet of te laat inschakelt. Heeft veel te maken met emotie, denk ik. En vergeet ook de eerste lijn (huisartsen) niet: zij zouden hier als 'zeef' kunnen fungeren, maar staan onder commerciële druk om hun klanten te behouden ... doorverwijzen gebeurt dan snel, zeker wanneer de patiënt hierop aanstuurt.
 10. @WoutVisser ik denk dat @Tineke iets anders bedoelt dan waar jij op reageert. Haar opmerking gaat naar mijn idee over instroom van zorgvragers, van mensen die naar de zorg stappen terwijl ze dat mogelijk ook niet kunnen doen. Als ik het me goed herinner zaten wij samen om tafel dat gesprek te voeren, in Apeldoorn. Waarbij meerdere mensen aan tafel beaamden dat 'te gemakkelijk naar de zorg stappen' best ontmoedigd mag worden in deze tijd van hoge werkdruk en personeelstekort. De instroom van jonge verpleegkundigen stond (en staat) daarbij niet ter discussie, die is gewoon hard nodig (en dus wenselijk).
 11. Ik voel enige schroom om het onderwerp ‘de overgang’ aan te snijden. Welke man mag hier iets van vinden? Als vrouwen er niet zo graag over praten en zich sterk houden - niet wijken voor hun verantwoordelijkheden in de zorg – wie begint er dan over? Te weinig mannen denken hierover na. Dus ook de mannelijke leidinggevende in de zorg. Laat staan dat ze dit onderwerp bespreekbaar maken. Ik vind dat geheel onterecht... 330.000 vrouwen met overgangsklachten Waarom is dat onterecht? Omdat er meer dan een half miljoen vrouwen in de leeftijd tussen de 40 en de 60 jaar in de zorg werken, van wie 64 procent overgangsklachten ervaart. Dan praat je over ruim 330.000 vrouwen! Waarom maken dan nog maar zo weinig werkgevers werk van de overgang? Is het te onbekend? Een taboe? Of ligt het aan het feit dat er nog steeds vooral mannen aan de bestuurstafels zitten? Mannen die nog te weinig weten over de omvang en de impact van de overgang? Vrouwen met veel ervaring in de zorg Wie zal het zeggen? Maar laten we daar snel verandering in brengen. Ik ben zelf natuurlijk ook geen ervaringsdeskundige, maar weet wel dat dit een serieus en groeiend vraagstuk is. De groep werkende vrouwen in de zorg is gegroeid. De gemiddelde leeftijd loopt op en vrouwen blijven langer aan het werk. Bedenk bovendien: vrouwen zijn daar hard nodig! Juist ook deze groep vrouwen, omdat zij zoveel ervaring hebben. Overgangsklachten en verzuim Dat klachten vaak niet zomaar te herkennen zijn als overgangsklachten, maakt dit onderwerp er niet makkelijker op. Klachten die ook nog eens ernstige vormen kunnen aannemen, zeker als je ze negeert. Het ziekteverzuim bij de groep vrouwen van 40 tot 60 jaar ligt beduidend hoger dan bij hun mannelijke leeftijdsgenoten. Genoeg redenen om er actief aandacht aan te besteden. Maar wie begint erover? Wat is jullie ervaring?
 12. Jammer Tineke, maar de vraag naar zorg zal in de toekomst alleen maar stijgen. Je weet wel, de bevolkingspiek van Babyboomers, geboren tussen 1945 en 1954 ... Dus: wees blij wanneer er instroom is van jonge verpleegkundigen, want die zijn hard & hard nodig.
 13. Bron: het Financieele Dagblad van 6 april. De Universiteit van Nottingham (GB) heeft software ontwikkeld die kan inschatten wanneer iemand komt te overlijden, en aan welke aandoening. Hiervoor zijn de gegevens van een half miljoen Britten, tussen de 40 en 69 jaar, in een database ingevoerd. Niet alleen medische gegevens, maar ook informatie over onder meer eetpatroon, geslacht, leeftijd en leefstijl. De software van deze database koppelt de ingevoerde gegevens aan bestaande ziekenhuis-databases, die onder meer sterftecijfers, ziekenhuisinfo en kankerstatistieken bevatten. Het resultaat: ‘de software voorspelt de (vroegtijdige) overlijdensdatum vaak beter dan menselijke artsen’. -- Met deze ‘tool’ kan gerichter aan preventie worden gedaan. En wanneer iemand een jaarlijkse gezondheidsscan ondergaat, kunnen diens risico’s op (voortijdig) overlijden effectiever worden ingeschat. Tenslotte kan een arts de klachten van een patiënt beter beoordelen, wanneer hij in deze database de gegevens over vergelijkbare klachten & patiënten kan oproepen.
 14. Ik denk dat in de hele zorg de rek er uit is er moet alleen maar op de inhoud gekeken wat voor zo4g is er nodig en niet naar het sociale aspect wat iemand nodig vaak heeft. Zorg doe je met je hart en niet omdat je een baan nodig heb dan gaat het niet lukken
 15. Ook ik heb vaak last gehad van hartkloppingen in de overgang en kreeg ze ook vaak als ik plotseling wakker schrok na een dutje of zo. Wat bij mij hielp was acupunctuurbehandelingen maar als de kloppingen echt een paar uur aanhielden en ik kreeg ze niet onder controle pakte ik wel eens sporadisch een oxazepam tablet en dat hielp enorm goed. Mijn hele systeem kwam ermee tot rust en dan kon ik er soms weer weken tegen.
 16. @Overgangsproof Coach & Consulent bedankt Nicole en Wilmy!!
 17. Hallo Sarah, Helaas zijn er nog heel veel artsen die weinig kennis hebben van de overgang. Het is goed om vooral naar jezelf te luisteren en op zoek te gaan naar alternatieven voor HST/HRT. Laat je goed voorlichten door een gespecialiseerd deskundige van bv Care for Women of de VVOC, of doe een intake bij www.kenniscentrum-overgang.nl. De deskundige kijkt samen met jou naar de hulplijnen die voor jou geschikt zijn en bij jou passen. succes! Nicole en Wilmy
 18. @Linda Sterrenberg-van Gogh Hallo, Wat een mooie suggestie, een patiëntenvereniging. Gelukkig is er de laatste jaren een ware opmars mbt aandacht rondom de overgang. Ook vanuit het reguliere circuit. zo zijn er al meerdere initiatieven die het gebrek van een patiëntenvereniging ondervangen. Ga eens naar de zelfhulp module overgang van Mirro of surf eens naar www.overgangsproof.nl.
 19. ik de spits naar Amersfoort of Nijmegen rijden vind ik erg belastend voor mij, na een dag werken!
 20. @Overgangsproof Coach & Consulent, willen jullie reageren op de berichten van @Linda Sterrenberg-van Gogh (over een patiëntenvereniging) en van Gast Sarah (over de arbo-arts)? Dank!
 21. Misschien kan ik een bijdrage leveren. Ik ben inmiddels 68 jaar . Tot mij 60ste heb ik gemenstrueerd. Van de ene maand op de andere werd ik niet meer ongesteld. Heb nooit last van overgangsklachten gehad. Matig alcohol gebruik en veel gesport doe ik nog. Ik ben er dus een geluksvogel zo te lezen.
 22. Ik had ook wel mee willen doen, maar ik niet op beiden woensdagen.
 23. Dat is de omgekeerde wereld denk ik. Als je een zorgvraag hebt, daar afwachtend in zijn want anders belast je de werknemers in de zorg ?
 24. Ik had hier wel aan mee willen doen, maar ik vind Amersfoort of Nijmegen daarvoor te ver. Ik woon in Groningen, en ik vind het te belastend om ver te reizen voor een gesprek/onderzoek.
 25. Hallo Dames met de overgangsklachten. Vandaag ben ik naar m'n arbo arts geweest. Ik kon bijna niet normaal vertellen hoe ik me voelde, wat erbij komt kijken, of zij weet het antwoord al te geven. Ja zegt ze, maar er zijn zoveel mogelijkheden wat je eraan kan doen. Toen dacht ik jeetje ze gaat mij vertellen hoe ik moet omgaan met m'n overgang. Ik zei mijn lichaam heeft die beslissing .. Ze zei ook dat ik de hormoon maar ging gebruiken, misschien help dat jou heel goed.. Nou ze had bijna een recept willen geven om dit gezeur over de overgang stoppen. Ik heb zitten kanoën, omdat zij dit me zo kan vertellen. ZE ZEI OOK GEBRUIK HET MAAR DAN HEB JE RUST IN JE HOOFD👹..Wat rust? Dan heb ik misschien 10 of tot m'n 80 jaar dit nog in mijn lijf, deze opvliegers .Nou ik snap niet wat artsen allemaal hebben geleerd. Ik heb zo een gevoel dat de artsen alles denken te weten over je lichaam. Ze gokken eigenlijk met ons. Ik wil geen pillen met hormonen innemen. Laat mijn lichaam de eerste gif van de pil die ik bijna 30 jaar heb moeten slikken. Groetjes
 26. Wat ik ook vreemd vind is dat er geen patiënten vereniging is voor overgangsklachten. Een teken dat het nog steeds niet serieus genomen wordt die klachten. Groeten Linda.
 27. Mijn schoonmoeder van 76 heeft nog steeds opvliegers. Niet bij iedereen verdwijnen de overgangsklachten. Wat ik heb gelezen maar wat niet veel mensen weten is, dat ongeveer 70% van de vrouwen overgangsklachten heeft. Waarvan 20% ernstige klachten, waardoor ze niet meer goed kunnen functioneren. En daar weer de helft van, dus 10% heeft die klachten nog steeds met 70 jaar. Een serieus probleem dus, waar nog steeds niet serieus mee wordt omgegaan. Men doet er lacherig over en zegt het gaat wel over. Je moet er gewoon doorheen. Wat als het nu eens niet over gaat? En waarom moeten we 10- 15 jaar doorbijten? Wanneer gaat er eens serieus onderzoek naar gedaan worden? En worden vrouwen serieus genomen bij de huisarts? En bij de specialisten zoals de Cardioloog en Endocrinoloog? Best frustrerend en ik ben dan ook zeer prikkelbaar gek he? Groeten en sterkte mede overgangspatiënten.
 28. Ik ben 63. Ben nog steeds erg vergeetachtig. Chaotisch , labiel en voel me nog dom ook. Sommen die ik normaal goed kon uitrekenen , daar weet ik geen raad mee. Ik ken mezelf nog steeds niet terug. Heb regelmatig een test gedaan of ik geen begin heb van dementie.
 1. Load more activity