Isa van IZZ

IZZ Admin
 • Aantal bijdragen

  198
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Isa van IZZ geplaatst

 1. Isa van IZZ

  Hoe laad jij jezelf op deze zomer?

  "Ik wens jou (jullie allemaal) toe dat.... deze zomer minstens 1 rustige week bevat waarin jij helemaal loskomt van de drukte van alledag. Minstens 1 week waarin je vakantie hebt, er ruimte is voor datgene waar jij behoefte aan hebt en waarin jij kunt opladen!" Dat zouden we zo tegen elkaar kunnen zeggen, maar HOE laad jij jezelf op? We zijn heel benieuwd! Lees je een boek? Ga je wandelen? Maak je mooie foto's? Ren je een marathon? Plaats een leuk verhaal of een leuke foto in de community en inspireer elkaar om deze zomer goed voor jezelf te zorgen ­čĹŐ
 2. Isa van IZZ

  crisis met antibiotica

  En is dat iets dat jij kan @WoutVisser? De oorzaak volledig bloot leggen? Het klinkt alsof je het plaatje goed voor ogen hebt. Ik ben benieuwd.
 3. Wil jij met het IZZ ledenpanel in gesprek over Bewust Zorggebruik? Het betaalbaar houden van de zorg is een belangrijk thema voor IZZ. Het ledenpanel plaatste dit thema eerder in de top 3 van belangrijkste thema's waar we ons als ledencollectief voor in moeten zetten. Als vervolg op de IZZ thermometer #2 'Hoe kijk jij aan tegen jouw gebruik en kosten van zorg?'* willen we een bijeenkomst organiseren om verder te praten over dit onderwerp. Ook zijn we benieuwd hoe je als zorgmedewerker naar dit vraagstuk kijkt en welke mogelijke oplossingen je ziet. We willen samen tot goede idee├źn komen om als ledencollectief en community dit belangrijke thema verder vorm te geven. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door hieronder een reactie te plaatsen, of een mail te sturen naar community@stichtingizz.nl onder vermelding van Bewust Zorggebruik. Je krijgt dan t.z.t. meer informatie over de datum en locatie. *voor deelnemers ledenpanel / uitkomsten verwacht in september 2018 Ben jij deelnemer aan het ledenpanel en wil je de vragenlijst nog invullen? Dat kan nog tot maandag 16 juli 2018!
 4. Isa van IZZ

  Meld je aan voor gesprek over Bewust Zorggebruik

  Hallo @Mo, dank voor je aanmelding! Zodra ik meer weet worden jullie geïnformeerd.
 5. Isa van IZZ

  crisis met antibiotica

  Hallo @WoutVisser, ken je de bacteriofagen al? Zie deze uitzending van Radar: https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/30-10-2017/bacteriofagenbehandeling-ook-in-nederland/
 6. Isa van IZZ

  Meld je aan voor gesprek over Bewust Zorggebruik

  Dank voor je snelle reactie @WoutVisser, ik heb je op de lijst met aanmeldingen gezet.
 7. Isa van IZZ

  Meld je aan voor gesprek over Bewust Zorggebruik

  @Caro, @Rianne van zwieten en @ericvanvught bedankt voor jullie aanmeldingen! Er volgt t.z.t. meer informatie. Naast jullie aanmeldingen hebben zich tot nu toe zo'n 30 leden per mail aangemeld. @WoutVisser bedankt voor je inhoudelijke bijdrage. Wil jij je ook aanmelden voor een vervolg (offline dan wel online)?
 8. Hoi @Mo zou je willen delen welke hulpmiddelen jij zelf aangeschaft hebt? En wat je daar (ongeveer) aan kosten voor gemaakt hebt? Ik ben ook heel benieuwd wat anderen zelf aanschaffen als het gaat om werkgerelateerde hulpmiddelen, die je niet krijgt van 'de baas'. Alvast bedankt voor je reactie!
 9. Isa van IZZ

  Win het boek 'ALS heb je niet alleen'

  Wil jij een van de 5 boeken 'ALS heb je niet alleen' van Mariska van Gennep winnen? Laat dan uiterlijk 24 juni 2018 hieronder weten dat je mee wilt doen met de loting. Op 25 juni a.s. maken we de winnaars bekend. Log in of registreer (onder de laatste reactie) Reageer op dit bericht Wie weet valt het boek binnenkort bij jou op de deurmat! Als je een van de winnaars bent, ontvang je in de community een persoonlijk bericht. Zeker weten dat je daar een melding per e-mail van krijgt? Check dan je voorkeuren voor meldingen. Van de reacties van anderen in dit gesprek, krijg je geen meldingen per e-mail. Wel zo rustig voor je inbox.
 10. @Mo en @Roland Kip; ik wil jullie (en alle andere community leden) de volgende situatie en vraag voorleggen: Zorginstellingen A en B hebben een vergelijkbaar budget / aantal zorgvragers / aantal zorgmedewerkers. A scoort op zaken als de ervaren werkdruk / regeldruk, werkplezier en voldoening veel beter dan B (onder de zorgmedewerkers). Daar kun je uit afleiden dat geld / het budget niet de (enige) bepalende factor is, want de budgetten zijn vergelijkbaar. Welke andere factoren zijn volgens jullie van belang? En wat kan je als zorgmedewerker binnen je eigen invloed doen? Oftewel; HOE organiseer je minder bureaucratie of meer ruimte voor een luisterend oor, zonder 'geld' als d├ę (enige) oplossing te zien? Ik ben benieuwd naar jullie ervaring en idee├źn. Groet @Isa IZZ
 11. Isa van IZZ

  Win het boek 'ALS heb je niet alleen'

  De vijf winnaars zijn bekend. Heb jij het boek niet gewonnen? Niet getreurd, we hebben korting voor je kunnen regelen. Schaf het boek zelf aan voor 11,90 euro incl. verzendkosten (i.p.v 14,90 euro) via het IZZ ledenvoordeel. Let op: deze korting geldt vanaf 1 juli tot 31 oktober 2018. @Evelina van der Starre, @Carla Siegerink, @Willemien Remmen-Zegers en @Esther van Slooten Gefeliciteerd!! Jullie zijn de winnaars van de loting voor het boek 'ALS heb je niet alleen'. De vijfde winnaar is een meneer van 89 die geen computer en internet heeft, en ons telefonisch benaderde met het verzoek mee te doen aan de loting. Als je ons een e-mail stuurt met je adres, dan krijg je het boek thuis gestuurd. Het e-mailadres is community@stichtingizz.nl. Leuk als je in de community laat weten wat je van het boek vond!
 12. Isa van IZZ

  Jouw verhaal in magazine de Zorg?

  Interview en foto voor magazine de Zorg In ons magazine de Zorg van aanstaande september draait de rubriek De zorg & Ik om de psychische belasting van het werken in de zorg. In deze rubriek laten we altijd iemand zien die zowel zorg geeft, als zelf zorg krijgt. Heb jij een verhaal dat om een podium vraagt?! Dat gaat over psycho-sociale arbeidsbelasting, bijvoorbeeld over emotionele uitputting of burn-out? Geef je dan op voor een interview en fotoshoot voor deze rubriek. Eerst een voorbeeld zien? Het magazine valt bij zoÔÇÖn 210.000 huishoudens door de brievenbus. Neem gerust contact op als je vragen of twijfels hebt, en natuurlijk als je je aan wilt melden. Dat kan door hieronder een reactie achter te laten of te mailen naar community@stichtingizz.nl. Hartelijke groet, @Isa IZZ
 13. Update: Alle kaarten zijn vergeven! Op 22 juni gaan we er een goede sessie van maken. Terugkoppeling over de sessie en de leerpunten voor ons, volgt.
 14. Kom naar het congres Zorgprofessional in Balans en laat weten wat je vindt van onze nieuwe workshop Zorg ook goed voor jezelf. Wil jij kans maken op een toegangskaart t.w.v. 179 euro? Voor een 6 accreditatiepunten-congres? Dat helemaal gaat over hoe jij als zorgprofessional in balans komt en/of blijft? En vind je het leuk om daarna met ons de kwaliteit van onze nieuwe workshop te bespreken? We hebben in samenwerking met een expert een workshop ontwikkeld; Zorg ook goed voor jezelf. Deze workshop geven we voor het eerst op het congres Zorgprofessional in Balans. Omdat we onze leden hierbij willen betrekken, maakt een aantal IZZ leden kans op een gratis toegangskaart. Win je een kaartje? Dan heb je toegang tot het hele programma en horen we graag van jou of de workshop waardevol (genoeg) is, wat je eraan zou verbeteren, et cetera. In de loop van 2018 geven we deze workshop op meerdere events, waaronder tijdens de drukbezochte Nursing Experience in december. Datum: vrijdag 22 juni 2018 Locatie: de ReeHorst te Ede Tijd: het congres start om 9.30 en duurt tot ca. 17.00 uur Wat we van jou verwachten is dat je onze workshop bijwoont in de eerste ronde kennissessie, die start om 13.15 uur, en na afloop met de workshopleiders bespreekt. De nabespreking start direct na de workshop en duurt ca. 30 - 45 minuten (en is naast nuttig ook gewoon heel leuk!). Je kunt daarna in de derde ronde nog een andere kennissessie bijwonen. Wat moet je doen? Reageer hieronder met een korte motivatie: Waarom wil jij naar dit congres / de workshop? Op maandag 11 juni 2018 maken we de winnaars bekend (in dit bericht). Als je meer wilt weten over het congres, het programma en onze workshop: klik hier.
 15. Isa van IZZ

  Mijn huidige baan over 10 jaar...

 16. Isa van IZZ

  Mijn huidige baan over 10 jaar...

  Hoe zorg je ervoor dat je je werk in goede gezondheid en naar volle tevredenheid kan (blijven) doen? Past je huidige baan over tien jaar ook nog bij je? En hoe blijf je jezelf ontwikkelen? Iets meer dan 700 werkende IZZ leden uit het ledenpanel deden mee aan een onderzoek hierover. Slechts 18 procent van de deelnemers denkt dat de huidige baan over 10 jaar nog past. Waarom? Lees IZZ ledenpanel: we denken bewust na over onze loopbaan
 17. Isa van IZZ

  Technologie verandert ons vak in de zorg, maar hoe?

  Hallo @pietereigenraam welkom in de community! Ter aanvulling op jouw bericht plaats ik de link naar het artikel waar je op reageert: https://www.izz.nl/kijk-je-mee-in-de-toekomst Ik ben benieuwd hoe IZZ leden naar deze voorspelde ontwikkelingen kijken. Wat zou dit voor jouw eigen werk betekenen? Wordt werken in de zorg hierdoor gezonder?
 18. Hallo @Irma bedankt voor je interesse en je aanmelding! Je hebt bij deze een kaartje bemachtigd. Je krijgt de aanmeldinformatie in een persoonlijk bericht. Ook @Masja Bijman en @Evelien Langereis zullen erbij zijn, evenals 4 leden uit Team Burn-out, waarvan er 2 ook een collega meenemen. Een mooie club om onze nieuwe workshop te beoordelen. ER IS NOG 1 KAART OVER! Wat je schrijft over 'ondergeschoven kind' Zelfzorg; dat merken wij met deze actie ook. Meestal als we iets weggeven is er meer animo dan nu. Ik kan daar allerlei redenen voor verzinnen, maar ben vooral benieuwd wat dit bij jullie oproept? Wat w├ęl positief is, is dat het congres zelf groeiende is; er zijn meer dan twee keer zoveel aanmeldingen dan vorig jaar!
 19. Vanaf 2019 wordt de IZZ Zorgverzekering, de eigen zorgverzekering van mensen in de zorg, uitgevoerd door twee zorgverzekeraars. Naast VGZ voor de Zorg zal ook CZ de IZZ zorgverzekering gaan aanbieden. Daardoor krijg je als IZZ lid meer keuze uit verschillende aanvullende pakketten. Meer keuze (meer aanvullende pakketten met verschillende samenstellingen) Een krachtiger ledencollectief (betere onderhandelingspositie) Meer invloed (groter bereik voor Gezond werken in de zorg programma) Lees ons artikel als je meer wilt weten. Laat ons en elkaar weten wat we volgens jou nog meer kunnen doen om een krachtig(er) ledencollectief te zijn!
 20. Isa van IZZ

  Tips van een gepensioneerde voor jouw loopbaan

  Dank voor de tips @WoutVisser! Ik ben benieuwd hoe deze ontvangen worden door 'de huidige werkenden in de zorg'.
 21. Isa van IZZ

  #MeToo ook in de zorg

  Hallo @WoutVisser, dank voor het delen. Staat er in het artikel ook van wie de intimidatie afkomstig is? Pati├źnten, collega's, leidinggevenden? En lees je daar iets over oplossingen of aanpak? Zonder te willen suggereren dat het eenvoudig op te lossen of aan te pakken is overigens. Onze focus ligt wel op het zoeken naar oplossingen, of manieren om iets aan te pakken, te veranderen, etc. We weten (ter aanvulling) onderstaande uit ons onderzoek Vitaliteit in de Zorg (2015), niet zozeer over seksuele intimidatie: 30% voelt zich ge├»ntimideerd op het werk Meer dan 40% heeft verbale agressie meegemaakt 25% is getrapt, geduwd, gegrepen of gestoten Meer dan 20% is bedreigd met fysiek geweld Naar 15% is een object gegooid Ruim 1/3 zegt dat er geen afspraken zijn m.b.t. risicovolle situaties op de afdeling Ruim 80% is niet bang voor fysiek of emotioneel geweld, uitzonderingen zijn schreeuwen en verbaal geweld (78%) Van wie komt het fysieke geweld? 95% pati├źnten / cli├źnten 5% familie van pati├źnten / cli├źnten Van wie komt het emotionele geweld 67% van pati├źnten / cli├źnten 14% van familie van pati├źnten / cli├źnten 14% collegaÔÇÖs 5% van leidinggevenden Lees ook: Agressie tolereren... Nooit!.pdf Dossier Agressie & Geweld
 22. Hallo @Evelien Langereis bedankt voor je aanmelding! Aanstaande vrijdag hoor je er meer over. Hartelijke groet, Isa van IZZ
 23. Isa van IZZ

  Waarom ik meedoe met deze community

  Hallo Ina @C.A.M. Vermoet en @Dorothe Elbersen. Wat een mooie berichten plaatsen jullie. Mooi om te lezen. Ina, ik ben benieuwd welke stappen we in de community kunnen zetten voor een gezonde toekomst. Heb je daar idee├źn bij? Ik merk zelf dat veel van onze leden, die ik persoonlijk spreek, zich niet bewust zijn van de kleine stapjes die ze zelf in hun dagelijks leven zetten om beter voor zichzelf te zorgen. Als ik zo'n stapje benoem, zeggen veel mensen "oh ja, dat had ik zelf niet zo gezien, maar nu je het zegt..." Het met elkaar delen van die stapjes, leidt misschien wel tot grotere stappen die we als groep kunnen zetten? Hoe krijgen we de leden zover om die stapjes te zien ├ęn hier te delen?