[[Template core/front/profile/profileHeader is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]]

Alles door Isa van IZZ geplaatst

 1. Beste @MaPrins, om mee te kunnen loten voor het boek Herstel je hormonen in 10 stappen kun je een reactie plaatsen in onderstaand gesprek (even erop klikken):
 2. @Overgangsproof Coach & Consulent kunnen jullie deze vraag beantwoorden?
 3. Hallo @Brenda van Delft, dank voor het delen van je (voor veel vrouwen helaas herkenbare) verhaal. Om mee te kunnen doen aan de loting mag je een reactie plaatsen in het onderstaande gesprek (even op klikken en dan ga je daarnaartoe). Los van of je het boek wint, wens ik je toe dat je 'de sleutel' vindt die specifiek voor jóuw overgang helpt om je weer prettig in je lichaam te gaan voelen. Er is helaas niet één recept dat voor iedereen helpt. Maar er zijn inmiddels wel veel middelen en manieren bekend; vooral de verpleegkundig overgangsconsulent kan daarbij helpen (ben je daar al eens geweest)?
 4. Dank je wel voor je mooie bijdrage @Lydia Jeuken!
 5. Wat goed dat je zo gesproken hebt voor de radio @Linda Sterrenberg-van Gogh! En dat je de overgang hebt genoemd!! Ondanks dat het niet uitgezonden werd (dat wist jij op moment van spreken niet), echt super knap! En moet je inderdaad een paar dagen bijkomen, zoals je van tevoren verwachtte?
 6. Hallo @Ans Baars-Veldhuis, mijn collega wees me op deze afbeelding. Deze is gebruikt in een artikel in ons magazine Inzicht (voor zorgorganisaties). Komt dit in de buurt van wat jij graag had gezien in Magazine de Zorg?
 7. Hallo @Frances Drijvers, dank voor je bijdrage aan het gesprek over de overgang! Misschien wil je ook nog delen wat je zoal doet om de cliënt er geen last van te laten hebben? In de workshop over de overgang, die we geven samen met Stichting Over!, benadrukken we dat minder gaan werken niet altijd de oplossing is. Heb je er al over gepraat met je leidinggevende of werkgever? Het zou zonde zijn als je om gezondheidsredenen minder gaat werken terwijl je mogelijk met je werkgever andere oplossingen kunt vinden (die ook voor jou zelf financieel minder gevolgen kunnen hebben). Misschien vind je inspiratie op onze themapagina's over de overgang op izz.nl/overgang Ten slotte nog dit: zou je voor deelname aan de verloting van het boek een reactie willen plaatsen in dit gesprek: Dank!
 8. Hallo @Ans Baars-Veldhuis, dank voor je bericht. Het in beeld brengen van vrouwen in de overgang; hoe doe je dat goed? Die vraag haal ik uit jouw bijdrage. Als je de teksten leest in het magazine trek je hopelijk de conclusie dat die wél de werkelijkheid weerspiegelen (dat is namelijk ook zo). En ook de foto's laten alleen maar 'echte mensen' zien (geen modellen!). Ik ben benieuwd hoe jij (en anderen, als die dat ook zo voelen) dit anders zouden willen zien.
 9. @Overgangsproof Coach & Consulent kunnen jullie deze vraag van Ria beantwoorden: Wat ik wel lastig vind is dat ik maar weinig kan vinden over de tijd ná de overgang. Uiteindelijk zullen de klachten verdwijnen als het goed is, maar is alles dan weer het zelfde als daarvoor, zijn er dingen die blijvend veranderen? Bijvoorbeeld je je concentratie en je geheugen, hersteld dat zich weer? Voor de volledigheid geef ik hierbij ook de link naar het artikel in magazine de Zorg waar Ria naar verwijst: https://www.izz.nl/thema/gezond-werken/overgang/artikelen/aandacht-voor-de-overgang-bij-zorgorganisatie-vivent
 10. Beste W.wortel, omdat je als gast reageert kunnen wij jouw aanmelding voor de loting helaas niet verwerken. Zie hiervoor dit bericht (waar je ook kunt reageren om wél mee te doen aan de loting):
 11. Beste @hendriek, het is ruim een jaar geleden dat je jouw bericht hier plaatste. We hebben jouw boodschap ter harte genomen. De afgelopen maanden hebben we veel onderzoek gedaan naar de overgang en met wat we daaruit geleerd hebben, staat er nu een heel nieuw magazine in het teken van de overgang. Ook online hebben we een aantal nuttige zaken toegevoegd, zoals een routekaart voor zorgmedewerkers die (mogelijk) overgangsklachten hebben. Ik deel hieronder een aantal links: www.izz.nl/overgang: het complete dossier over de overgang, met onder meer de routekaart Magazine de Zorg, maart 2019
 12. Hallo Monique en @Ruth mary Thode welkom in de community en bedankt voor jullie bijdragen aan het gesprek. Laten we vooral veel ervaringen delen! Fijn dat jullie daarmee gestart zijn.
 13. Wil jij het boek 'Herstel je hormonen in 10 stappen' van Vivian Reijs winnen? Laat dan uiterlijk 28 maart 2019 hieronder weten dat je mee wilt doen met de loting. Op 29 maart a.s. maken we de 5 winnaars hier bekend. Log in of registreer Laat hieronder weten waarom jij 'Herstel je hormonen in 10 stappen' wilt winnen Wie weet valt het boek binnenkort bij jou op de deurmat! ‘Eindelijk een boek dat iets toevoegt wanneer je last hebt van hormonen.’ ‘Ik ben gelijk begonnen met de recepten en de 10 stappen, en wat voel ik me goed!’ En zo zijn er veel meer enthousiaste reacties op het boek Herstel je hormonen in 10 stappen van Vivian Reijs. Het stappenplan helpt elke vrouw, in elke levensfase, haar hormonen beter in balans te krijgen. Een paar spelregels: We vragen de winnaars op 29 maart om hun adresgegevens naar ons te mailen. Geen adres = geen boek. Dus houd de community in de gaten voor de bekendmaking van de winnaars. Wil je zeker weten dat je een melding per e-mail krijgt van de bekendmaking van de winnaars? Check dan je voorkeuren voor meldingen. Van de reacties van anderen in dit gesprek, krijg je geen meldingen per e-mail. Wel zo rustig voor je inbox. Reacties als 'gast' (zonder eerst in te loggen) doen niet mee aan de verloting. Als gast krijg je geen meldingen per mail, en ben je voor IZZ anoniem. Wij kunnen jou nooit meer bereiken en het boek niet naar je opsturen, als je wint. Dat zou jammer zijn, log daarom eerst in!
 14. Tijdens de overgang heb je als vrouw steeds minder oestrogeen en progesteron in je lijf. Deze hormonen kun je aanvullen met hormoontherapie. Waardoor overgangsklachten verminderen en ook de kans op hart- en vaatziekten en osteoporose wordt verkleind. Hormoontherapie kent zowel voor- als tegenstanders Hormoontherapie kan je klachten aanzienlijk verminderen en voor sommige vrouwen is dit erg belangrijk, omdat ze er dagelijks last van hebben. De positieve effecten van hormoontherapie kunnen dan opwegen tegen de nadelen (de bijwerkingen). Voor andere vrouwen geldt dit andersom: zij hebben liever overgangsklachten dan bijwerkingen. Lees meer over de voor- en nadelen van hormoontherapie op: Gezondheidsplein (over hormoontherapie bij de overgang) Vuurvrouw (over de richtlijn voor Hormoonsuppletie) Dit artikel in de NRC (april 2017), waarin gynaecoloog Dorenda van Dijken over de voor- en nadelen vertelt Bron: https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/overgangsklachten/hormoontherapie-bij-de-overgang/item120333
 15. Een van de best beoordeelde ideeën is 'minder keurmerken'. En dan dit nieuws: "Zzp’ers in de zorg hebben er een nieuw keurmerk bij. Naast het KIWA-keurmerk is er nu ook het NEN\HKZ-keurmerk voor zzp’ers die een contract willen met een zorgverzekeraar. VGZ is de eerste verzekeraar die met dit nieuwe keurmerk gaat werken. Naar verwachting zullen ook andere zorgverzekeraars snel keurmerken eisen voor zzp’ers die met hen willen samenwerken. Dit meldt Zorgvisie." Bron: https://www.nationalezorggids.nl/zorgpersoneel/nieuws/47225-zzp-ers-in-de-zorg-hebben-er-een-nieuw-keurmerk-bij.html
 16. Ruim 800 deelnemers aan het IZZ ledenpanel deden eind september 2018 mee aan het ledenpanelonderzoek Regeldruk. Samen beoordeelden zij meer dan 3.000 ideeën om regeldruk te verminderen. Deze ideeën waren eerder in de IZZ Monitor Gezond werken in de zorg door IZZ leden aangedragen. Lees meer over dit ledenpanelonderzoek. Heb je interesse in de (door het ledenpanel) best beoordeelde ideeën; download dan de pdf: Top 50 best beoordeelde ideeën LP Regeldruk (IZZ).pdf Met welk idee zou jij direct zelf aan de slag willen?
 17. Heel interessant @WoutVisser, dank voor het delen.
 18. Als u kijkt naar uw eerste reactie dan ziet u daaronder mijn reactie. Ik kan u op geen enkele andere wijze bereiken dus ik hoop dat u hier nog eens goed zoekt naar mijn respons.
 19. Beste heer/mevrouw Deutekom, bedankt voor uw reactie. Ik zal de uitslag van de peiling hieronder in tekst plaatsen zodat het leesbaar voor u wordt. Doordat u als gast gereageerd hebt krijgt u geen melding per mail van mijn reactie (daarvoor dient u ingelogd te zijn voordat u een reactie plaatst). Met uw klantnummer kan ik helaas uw gegevens niet opzoeken, dat kan alleen de zorgverzekeraar. Dus ik hoop dat u nog eens terugkomt en dit leest. IZZ biedt meer dan alleen maar korting en daarom blijf ik óók bij IZZ als de 10% collectiviteitskorting wordt afgeschaft. Ik weet niet of ik blijf --> 51 procent Ja --> 30 procent Ik weet niet wat IZZ nog meer doet --> 10 procent Nee --> 8 procent
 20. De eindstand van de peiling is als volgt: Een derde van de leden kiest voor 'ja'; zij blijven. Dat is goed om te horen! Wat opvalt is dat een meerderheid kiest voor het antwoord ‘ik weet niet of ik blijf’. We zijn erg benieuwd naar de reden(en) hiervoor en lezen graag jouw toelichting hierop.
 21. Aan alle deelnemers in dit gesprek: de tussenstand van de peiling d.d. 1 februari 2019 is als volgt: Het is nog t/m a.s. maandag 4 februari mogelijk om te stemmen, daarna sluiten we de peiling. Deze peiling is verstuurd naar de deelnemers aan het IZZ ledenpanel. Een volgende keer ook meedoen? Kijk hier
 22. @jan jans bedankt voor je constructieve idee. Voor wat betreft de meldingen die je per mail ontvangt; de instellingen hiervoor kun je zelf beheren. Kijk daarvoor in je IZZ profiel bij Community, of gebruik deze link: https://community.izz.nl/index.php?/notifications/options/. Reactie op jouw voorstel volgt z.s.m.
 23. @Anton Boels we hebben het hier over minister Bruno Bruins (Medisch zorg), een VVD-minister. We zijn het overigens met een deel van zijn redenering eens, maar vinden dat het kaf van het koren gescheiden moet worden. Collectiviteiten zoals IZZ - die veel meerwaarde bieden naast de korting - zijn een positieve uitzondering en voor hen (ons) moet de collectiviteitskorting blijven.