Isa van IZZ

Moderator
 • Aantal bijdragen

  245
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Isa van IZZ

Achtergrond

 • Functie
  Community Manager
 • Branche
  Andere branche

Recente profielbezoeken

1128 profielweergaven
 1. Isa van IZZ

  Wat zou jij doen: wel of geen nieuwe bril?

  Hallo @Joeri en @M. lensink, bedankt voor jullie bijdragen. Wat bedoel je met de zin Dus stop ermee je eigen situatie op een hoop te gooien met die van een ander, @M. lensink?
 2. Isa van IZZ

  Over burn-out en werken in de zorg....

  Hallo @Michiel, dank voor je openhartige bericht. Er zijn hier IZZ leden die vanuit hun ervaring kunnen reageren op jouw vragen: @Dorothe Elbersen, @anitaveerhuis, @jokehultink, @jessicavdelzen Daarnaast zou ik je een aantal tips vanuit IZZ willen meegeven. En wil je nog eens laten weten hoe het nu met je gaat? Hartelijke groet, Isa van IZZ - De gratis online zelfhulp Werkstress en burn-out: https://www.izz.nl/ledenvoordeel/online-zelfhulp-werkstress-en-burnout - De themapagina met onder meer tips om een burn-out te voorkomen: https://www.izz.nl/burn-out - Het boek Gefelicteerd met je burn-out van Marina Schriek: https://www.izz.nl/ledenvoordeel/gefeliciteerd-met-je-burnout - Het En nu zorg ik voor mezelf-experiment met Marina Schriek:
 3. Isa van IZZ

  Win het boek Tommie

  Hallo @Dorien Garttener en @Herm Leenders Bedankt voor jullie berichten. De loting vindt plaats onder een ander bericht, zouden jullie je daar nog even willen melden met een reactie? Dank!
 4. Isa van IZZ

  Win het boek Tommie

  Hallo @Herm Leenders en @marinus paulissen, Bedankt voor jullie berichten. De loting vindt plaats onder een ander bericht, zouden jullie je daar nog even willen melden met een reactie? Dank!
 5. Isa van IZZ

  Win het boek 'Tommie in de zorg'

  Tommie Niessen werkt als zzp’er in de wijkzorg en in een hospice. In het boek 'Tommie in de zorg' schrijft hij over zijn werk. Een boek met treffende observaties, waardevolle levenslessen en ontroerende ontmoetingen. Enkele reacties van lezers: ‘Heel herkenbaar.’ ‘Zo open en eerlijk.’ ‘Ik heb een hekel aan lezen, maar dit boek is fantastisch en leest makkelijk weg.’ Wil jij een van de boeken 'Tommie in de zorg' winnen? Laat dan voor 19 december 2018 hieronder weten dat je mee wilt doen met de loting. Op 20 december a.s. maken we hier de winnaars bekend. Log in of registreer (onder de laatste reactie) Reageer op dit bericht Wie weet valt het boek binnenkort bij jou op de deurmat! Als je een van de winnaars bent, ontvang je in de community een persoonlijk bericht. Zeker weten dat je daar een melding per e-mail van krijgt? Check dan je voorkeuren voor meldingen. Van de reacties van anderen in dit gesprek, krijg je geen meldingen per e-mail. Wel zo rustig voor je inbox.
 6. Isa van IZZ

  Schaf de brilvergoeding maar af!

  Wat heeft een nieuw montuur met zorg te maken? Heb je als brildrager liever een brilvergoeding of een lagere zorgverzekeringspremie? In oktober spraken we met vijftien leden over bewust zorggebruik. Zij stelden de brilvergoeding flink ter discussie. Hoe denk jij hierover? Houden we de premie van de aanvullende verzekering betaalbaar met de afschaffing van de brilvergoeding? Lees hier ook de bijdrage van IZZ lid @A Bosch
 7. Isa van IZZ

  Waarover wil jij meedenken met zorgverzekeraars?

  Hallo @Mo, het is inderdaad zonde dat er zoveel weggegooid wordt en goed om de mogelijkheden te bespreken om daar verandering in te brengen! Dank voor je bijdrage.
 8. Isa van IZZ

  Waarover wil jij meedenken met zorgverzekeraars?

  Ter aanvulling: wil je ook meedoen aan de onderzoeken van het IZZ ledenpanel? Meld je dan aan! Lees hier hoe je dat kunt doen.
 9. Isa van IZZ

  Oorzaken toenemende tekorten onder VPK en verzorgenden

  Hallo @Erwin Rozestraten, dank voor je uitgebreide bericht en welkom in de community. Je vraag aan verzekeraars kan ik niet beantwoorden, maar jouw verhaal bevat ook veel gespreksstof voor ons als ledencollectief en community. Zoals je zegt, er wordt heel wat ‘afgeneuzeld’, maar hoe bereik je hier nou écht iets mee. Dat is een vraag waar wij dagelijks mee bezig zijn. Ons doel als ledencollectief (Stichting IZZ) is ‘het bevorderen van de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers in de zorg’. Met onze Aanpak Organisatieklimaat en het project Psychosociale arbeidsbelasting op de SEH (met 26 deelnemende ziekenhuizen) hebben we concrete impact op verzuim, zorggebruik en vitaliteit. We zijn doorlopend actief om te zorgen voor de huidige zorgmedewerkers, om dat steeds beter te doen en om steeds meer mensen daarmee te bereiken. Want naast het tekort aan nieuw personeel moeten we ons vooral ook focussen op het ‘zittende’ personeel. Ik deel in aanvulling op jouw bericht de kijktip die elders in de community staat. In het tv-programma De Monitor van 27 november jl. komen veel van de door jou genoemde punten ook aan bod. KRO-NCRV noemt in dit programma ook ons onderzoek naar de arbeidsbelasting op de SEH. En ik vraag andere IZZ leden hier te laten weten wat ze herkennen in jouw verhaal en of zij mogelijk oplossingen kennen. Doet jouw werkgever (of doe jij) iets waar anderen een voorbeeld aan kunnen nemen? Laat het horen! @Dorothe Elbersen, @anitaveerhuis, @helmavanderneut, @wimsturm, @Helma Jansen-Amersfoort
 10. TV-programma De Monitor van KRO-NCRV maakte een uitzending over de werkdruk in de acute zorg. Stichting IZZ en de Universiteit Leiden hebben hieraan bijgedragen door onze onderzoekscijfers te delen van de psycho-sociale arbeidsbelasting op de SEH. Hier kun je er een artikel over lezen: https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/ruim-40-procent-van-spoedeisende-hulp-medewerkers-emotioneel-uitgeput En hier kun je de uitzending terugkijken: https://demonitor.kro-ncrv.nl/uitzendingen/crisis-in-het-ziekenhuis-tekort-aan-personeel @Erwin Rozestraten een groot gedeelte van de uitzending gaat over de IC. Ik herkende veel uit jouw bericht over de druk op de IC. @Ron Weening gezien jouw link met de werkdruk op de SEH attendeer ik jou hier ook op.
 11. Isa van IZZ

  Grote doorbraak bij bekostiging medicijnen!!

  Dank voor het delen @WoutVisser. Dat klinkt inderdaad als een doorbraak.
 12. Isa van IZZ

  Over burn-out en werken in de zorg....

  Waardevolle inzichten @pietereigenraam, bedankt voor het delen! Zou je over de bijnieruitputting nog wat meer kunnen zeggen?
 13. Isa van IZZ

  Onnodig zorggebruik. Waarom gooien we zoveel weg?

  Kijk @Rianne van zwieten dit vind jij wel interessant denk ik. Een artikel over de verspilling van medicijnen: "Dat komt onder meer door te grote verpakkingen, het voorschrijven van te veel medicatie of doordat patiënten voortijdig stoppen met inname, oftewel niet therapietrouw zijn" https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/verspilling-medicijnen-kan-veel-minder.htm
 14. Isa van IZZ

  Bewust zorggebruik kunnen we met z'n allen doen

  Dank @Caro en @Dorothe Elbersen voor jullie toelichting. Ik ben benieuwd of anderen die dit lezen er nog iets aan toe willen voegen?
 15. Isa van IZZ

  Onnodig zorggebruik. Waarom gooien we zoveel weg?

  Inderdaad @Dorothe Elbersen, dank voor je bijdrage.