Isa van IZZ

Moderator
 • Content Count

  302
 • Joined

 • Last visited

About Isa van IZZ

Personal Information

 • Function
  Array
 • Branche
  Array

Recent Profile Visitors

2516 profile views
 1. @Mo en @Susan hebben jullie iets aan de tips uit dit artikel op onze website? https://www.izz.nl/thema/gezond-werken/vitaliteit-en-preventie/artikelen/slaap-lekker
 2. De vijf winnaars zijn bekend: @Hennie Maes, @An Thijssen Thijssen, @A Meulepas, @Anne Venes en @Marian De Ridder Gefeliciteerd!! Jullie zijn de winnaars van de loting voor het boek 'Het huis in je hoofd'! Als je ons een e-mail stuurt met je adres, dan krijg je het boek thuisgestuurd. Het e-mailadres is community@stichtingizz.nl. Leuk als je hier op een later moment laat weten wat je van het boek vond! Alle deelnemers aan de loting, bedankt voor jullie interesse. We vinden het altijd jammer om mensen teleur te stellen. Hopelijk val je een volgende keer in de prijzen.
 3. Heb jij deelgenomen aan het ledenpanelonderzoek Gezondheid en onregelmatige diensten? Ga hier in gesprek over onregelmatige diensten met andere deelnemers aan het panel. Ook vragen of opmerkingen over het onderzoek kun je hier delen.
 4. Dank voor je openhartigheid @Mo. Welke begeleiding zou je gehad willen hebben, achteraf gezien, toen je in het verpleeghuis re-integreerde en later toen je weer in de wijk werkte?
 5. Hallo @Hubert en @WoutVisser, ik lees graag mee in jullie gesprek (en ik denk meer mensen met mij). Wout, zou jij het antwoord op de vraag die je opwerpt, hoe het er met ziekenfondsen in 2019 uit gezien zou hebben, zelf kunnen schetsen? Hubert, zie je naast de genoemde problemen in de zorg, ook positieve effecten van marktwerking? Jullie beider inbreng is waardevol, ik hoop dat jullie de toon van het gesprek niet in de weg laten staan van de inhoud. Dank daarvoor. Vriendelijke groet, Isa
 6. Wil jij het boek 'Het huis in je hoofd' van Susan Willems winnen? Laat dan uiterlijk 28 juni 2019 hieronder weten dat je mee wilt doen met de loting. Op 1 juli a.s. maken we de 5 winnaars hier bekend. Log in of registreer Laat hieronder weten waarom jij 'Het huis in je hoofd' wilt winnen Wie weet valt het boek binnenkort bij jou op de deurmat! Wat doet Alzheimer met je? Susan Willems legde dit aan haar kinderen uit met behulp van tekeningen. Het hielp hen beter te begrijpen wat er met hun oma aan de hand was. Want Susans moeder kreeg op jonge leeftijd Alzheimer. En Susans heldere uitleg? Daarmee konden ook haar collega’s van Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer goed uit de voeten. Zo goed, dat haar collega’s haar hielpen met het schrijven van de teksten. Er volgde een echte uitgave. Een handig boekje om te hebben voor onder andere ouderenverpleegkundigen en dementieverpleegkundigen.
 7. Regels. In de zorg ben je er maar druk mee. Soms zou je die computer of dat papierwerk uit het raam willen gooien. Maar wat kun je nou écht doen aan regeldruk? We vroegen onze leden naar oplossingen om de regeldruk te verminderen. De respons was geweldig: jullie deelden 12.346 ideeën met ons! Een paar van de vele ideeën: Vertrouw erop dat zorgmedewerkers weten wat zij doen. Laat ze dus niet álles verantwoorden en controleren. Zorg voor betere ICT-ondersteuning. Bijvoorbeeld een registratierobot. Koppel meetapparatuur aan computers. Meetuitslagen worden dan direct geregistreerd. Maak registreren efficiënter, zodat je niet driemaal dezelfde handeling moet afvinken. Laat gemeenten hun Wmo-criteria onderling afstemmen, zodat zorgorganisaties niet per gemeente met verschillende eisen te maken krijgen. Oplossingen van de werkvloer De duizend best beoordeelde ideeën zijn verdeeld in 5 oplossingsrichtingen. Per oplossingsrichting hebben we een vraag geformuleerd. Waarom? Deze 5 vragen zijn een handig hulpmiddel om in teamverband over regeldruk te praten. De eerste drie vragen zijn belangrijk als het naleven (te) veel tijd kost, de laatste twee als het nut van de regels en administratie niet duidelijk is. Regeldruk aanpakken? 5 vragen helpen daarbij Wat registreren we precies? Wie moet dit registreren? Hoe registreren we dit? Voor wie registreren we dit? Waarom registreren we dit? Welke van deze 5 vragen zet jij bovenaan de agenda van jouw teamoverleg?
 8. Beste @truusdehoop, ons pleidooi voor zorg bij een bereikt zorgkostenplafond geldt voor al onze leden en in principe zelfs voor alle werkzame zorgmedewerkers. Het gaat erom dat zorgmedewerkers zo snel mogelijk weer op de been zijn, juist nu er zo'n groot tekort aan zorgpersoneel is. Dat is voor de medewerker zelf goed, maar ook voor zijn/haar collega's (denk aan de onderbezetting in het team en de werkdruk die daarmee gepaard gaat). Het gaat hier alleen over zorg in het geval van een bereikt zorgkostenplafond. Bijvoorbeeld: een ziekenhuis heeft de maximaal afgesproken kosten of het aantal geplande behandelingen voor dat jaar bereikt, en krijgt daardoor geen vergoeding meer van de zorgverzekeraar voor nieuwe (planbare) zorg in dat jaar. Dan vinden wij dat er voor zorgmedewerkers een uitzondering mogelijk moet zijn. In dat geval willen wij dat de zorgverzekeraar de kosten van deze behandeling voor een zorgmedewerker ondanks het zorgkostenplafond toch vergoedt, waardoor deze gewoon in de zorginstelling terecht kan. Als dat lukt, krijgen onze leden in die zin voorrang, dat zij niet hoeven te wachten tot het nieuwe jaar begint. Wij willen dus dat onze leden direct de zorg kunnen krijgen die nodig is (en dat die dan ook vergoed wordt, ondanks het zorgkostenplafond).
 9. Mag ik iedereen bedanken voor dit levendige gesprek? We waarderen de soms scherpe discussie en hechten er belang aan dat deze gevoerd wordt met respect voor ieders zienswijze en persoonlijke beleving. Dank daarvoor. Hieronder de uitslag van de peiling in het ledenpanel. Een meerderheid wil met voorrang geholpen worden. In dit gesprek is een breed scala aan voor- en nadelen, bezwaren en pleidooien aan bod gekomen. Dat verrijkt ons beeld van jullie persoonlijke standpunten en voorkeuren, waarvoor dank. Ik zal hiervan een samenvatting aan onze directie geven, zodat we met jullie input richting kunnen geven aan onze keuzes. Mocht iemand hier nog iets aan toe willen voegen: dit gesprek blijft open staan, dus wees welkom.
 10. Heb jij iets meegemaakt waardoor je wel goed voor jezelf móest (gaan) zorgen? We verzamelen inspirerende verhalen van zorgmedewerkers die goed op hun eigen gezondheid letten. Vertel ons jouw verhaal. Wat helpt jou om gezond en plezierig te werken? Als zorgmedewerker ben je ervaringsdeskundige in 'gezond werken in de zorg'. Bijvoorbeeld als het gaat over fysieke belasting, mantelzorg en werk-privébalans. Wat jou helpt om gezond en plezierig te werken, staat als vraag ook centraal in de onderzoeken en projecten van IZZ. Wil jij jouw ervaringen delen? Met jouw ervaringen help je je collega’s om ook goed voor zichzelf te zorgen. Ook als het nog niet helemaal lukt, en het met vallen en opstaan gaat. Zo zetten we ons samen in voor gezonde zorg. Jij vertelt, onze tekstschrijvers zetten het op papier. ‘Ik vond het erg leuk en ook spannend om mee te werken. Ik ben blij met het resultaat en heb veel leuke reacties ontvangen.’ Reactie van Lydia Jeuken, lees hier haar verhaal. Gaat jouw verhaal over een van onderstaande onderwerpen? Werk-privébalans Fysieke belasting/fysieke klachten Mantelzorg Veiligheid/Agressie & geweld Psychische belasting/werkdruk/burn-out Starten in de zorg de Overgang Dan krijg je dit: Gratis IZZ Leefstijlcheck; deze check helpt jou te beoordelen hoe gezond je leeft en wat je kunt doen om je leefstijl te verbeteren. Professionele fotoshoot en video-opname met een professionele fotograaf en visagist. Je krijgt een digitaal exemplaar van jouw mooiste foto voor eigen gebruik. Onkostenvergoeding Dit vragen we: Je medewerking aan een interview en fotoshoot (één dagdeel, gepland in juni). We mogen jouw verhaal en foto’s gebruiken in de diverse kanalen van IZZ, gericht op Gezonde zorg en de doelstellingen van IZZ. Optioneel (niet verplicht): We volgen je gedurende het jaar om te kijken hoe het aanbod van IZZ jou helpt om gezonder te leven en te werken. Aanmelden kan hier Heb je nog vragen? Je kunt ze hieronder aan mij stellen.
 11. Beste ECB, als ik het goed begrijp ben je bij een werkgever in dienst getreden die niet onder een zorg-cao valt waar de IZZ regeling in is opgenomen. In dat geval kun je inderdaad niet meer deelnemen aan de collectiviteit van IZZ. Valt jouw werkgever wél onder een zorg-cao mét IZZ regeling, dan staat het je vrij te kiezen voor de collectieve IZZ Zorgverzekering (ook als je werkgever meerdere collectiviteiten aanbiedt). Je kunt hier lezen in welke zorg-cao's de IZZ regeling opgenomen is en wat dat per cao inhoudt. Wij zouden uiteraard het liefst in alle zorg-cao's staan en voor iedere zorgmedewerker toegankelijk zijn! Zodat alle zorgmedewerkers lid van het collectief kunnen zijn en we samen nog beter kunnen werken aan gezonde zorgmedewerkers en gezonde zorgorganisaties. Daarvoor kun je bijvoorbeeld aankloppen bij jouw vakbond (als je daar lid van bent) of bij je werkgever. Zij zitten samen aan de onderhandelingstafel als er nieuwe cao-afspraken gemaakt worden. En zij besluiten of de IZZ regeling daar onderdeel van is. Wat ons betreft wel!
 12. Beste @Slaapkop, we hebben alle spam verwijderd en (weer) een aantal maatregelen genomen. Ik hoop dat je begrijpt dat wij hier zelf ook absoluut niet op zitten te wachten. Er zijn helaas partijen in de wereld die hier heel vernuftig in zijn. We hebben besloten de forums voorlopig weer achter een inlog te plaatsen, wat jammer is, want op een open forum waar je als gast kunt reageren nemen veel meer leden deel aan het gesprek. Maar het zij zo, want op spam zitten we zeker niet te wachten.
 13. Isa van IZZ

  spam

  De spam is verwijderd, en we zijn hard aan het werk om te voorkomen dat dit geplaatst kan worden. Het is inderdaad niet de bedoeling dat onze community hiermee lastiggevallen wordt.
 14. Beste Teet, dat is ook mogelijk. Gepensioneerde leden behouden het recht op collectiviteitskorting, zolang ze bij IZZ zijn op het moment van pensioneren. Als je na pensionering uit het collectief stapt, dan kun je daarna niet meer terugkeren. Maar zolang je lid blijft, behoud je de collectiviteitskorting.
 15. Hoe kun je zelf de stijging van de zorgkosten afremmen? Als zorggebruiker én als zorgverlener? In oktober 2018 sprak IZZ hierover met vijftien leden. Met veel ideeën als resultaat! Download het bestand en lees er meer over: In gesprek over betaalbare zorg - dec. 2018 - IZZ.pdf