Isa IZZ

IZZ Admin
 • Aantal bijdragen

  103
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Isa IZZ geplaatst

 1. Gisteren waren we volop in het nieuws: van de voorpagina van Trouw tot een verslag in EenVandaag en het NOS journaal. Met de uitkomsten van een belangrijk onderzoek naar de psycho-sociale arbeidsbelasting van artsen en verpleegkundigen op de spoedeisende hulp. Heb je de berichtgeving gemist? Hieronder vind je een aantal links zodat je het nog kan lezen of terugkijken. Werk je zelf op een SEH? Of wil je reageren op het onderzoek? Dat kan hier! Artikel Trouw: https://www.trouw.nl/home/artsen-en-verpleegkundigen-op-spoedafdelingen-voelen-zich-emotioneel-uitgeput-~a0dc68f9/ Verslag EenVandaag: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/uitputting-en-slaapproblemen-en-dichtbij-burn-out-spoedartsen-hebben-het-zwaar/ Verslag NOS journaal: https://nos.nl/artikel/2209422-veel-medewerkers-spoedeisende-hulp-emotioneel-uitgeput.html Meer informatie over het onderzoek op onze website: https://www.izz.nl/zorgorganisaties/thema/gezond-werken/psychische-arbeidsbelasting/artikelen/hoe-verlaag-je-de-werkdruk-op-de-seh
 2. Sportschool vs de gezondheid van de zorgmedewerker

  Hij was wel 130 keer bekeken, maar inderdaad geen reacties. Wij hebben 'm achter de schermen wel opgepakt. Nu hopen dat veel mensen er gebruik van maken inderdaad.
 3. Sportschool vs de gezondheid van de zorgmedewerker

  Hallo @Matima Verbeek, had jij dit ledenvoordeel al gezien? Mede dankzij jouw bericht hier tot stand gekomen. Bedankt! Goede voornemens om meer te bewegen? Maak ze waar met het Starterspakket van Basic-Fit en IZZ. Dit pakket bestaat uit een flexibel proefabonnement voor 1 maand. Daarnaast bevat het ook alles wat je nodig hebt voor je eerste sportschoolbezoek: een sporthanddoek, bidon, oordopjes en een slot om je kluisje te kunnen afsluiten. https://www.izz.nl/ledenvoordeel/basic-fit-starterspakket
 4. Fijn voor Hans, maar ...........

  Hallo @hendriek, bedankt voor je bijdrage. Ik heb het aan de redactie doorgegeven. Het verhaal van Hans is een van velen, en daarmee sluiten we zeker geen andere beleving of aanpak uit. We zijn juist in onze Gezond werken in de zorg-activiteiten helemaal vóór 'het bespreekbaar maken'. Deze community is daar onder meer een voortvloeisel van. Hans' verhaal roept iets op, en ik ben blij dat je dat dat hier gedeeld hebt. We hebben voor de overgang & hormonen ook een besloten Facebook groep, waar medewerkers in de zorg elkaar op dit onderwerp vinden. Juist om het bespreekbaar te maken. Mocht je daar interesse in hebben, je vindt die groep via deze link. Ik zal Hans vragen of zij hier in de community wil reageren op jouw bericht. Mogelijk kunnen jullie een mooie dialoog op gang brengen? Even onder voorbehoud dat ze daarmee instemt hoor, ik weet niet of ze in een forum wil. Vriendelijke groet, @Isa IZZ
 5. De Nu zeg ik nee! Vijfdaagse; je kunt nog meedoen!

  Dank je wel @a.lester! Ben jij een van de 1.800 mensen die heeft meegedaan met de vijfdaagse?
 6. De week van de werkstress is van start; van 13 t/m 17 november. Wil je je nog opgeven voor de Nu zeg ik nee! Vijfdaagse? Dat kan! Meld je aan op www.nuzegiknee.nl.
 7. En wie ben jij?

  Hallo, welkom in Team Burn-out. Wil jij je aanmelden voor de inspiratiebijeenkomst begin 2018? Kijk dan even op deze pagina. Heb je dat al gedaan (of besloten niet te doen, maar wel online deel te nemen)? Dan vinden we het leuk als je je hier even voorstelt. Wie ben je? Waarom sluit jij je aan bij Team Burn-out? Wat verwacht je? Dat soort dingen. Tot ziens hier in het forum of op de bijeenkomst!
 8. Resultaat ledenpanelonderzoek Mondzorg

  Wat vind jij van de kwaliteit en kosten van mondzorg? We vroegen het aan het IZZ ledenpanel. De uitkomsten gebruiken we om de verzekering aantrekkelijk en betaalbaar te houden. Lees de resultaten van het onderzoek in dit artikel. Wil je in contact komen met (andere leden in) het ledenpanel? Als je lid bent, heb je toegang tot de ledenpanel groep hier in de community. Wil je ook lid worden van het ledenpanel, kijk dan hier.
 9. Wat denk je? Houd jij je huidige baan vol tot aan je pensioen? Vind jij je werk daarvoor leuk genoeg? En kun je het fysiek aan? Wat doe jij om je hele loopbaan vitaal te blijven? Misschien kom je pas net van de opleiding en ben je daar nog niet mee bezig. Of ben je al boven de zestig en doe je je werk nog steeds met veel plezier, blakend van gezondheid. Net begonnen of bijna met pensioen: deel hier je tips, ideeën of ervaringen.
 10. Onderhandelingsresultaat 2018: wat vind jij ervan?

  Hallo @Matima Verbeek, het gaat dus vooral over hoe de grote reserves zijn ontstaan bij de zorgverzekeraars? Als je wilt weten hoe de zorgverzekeraars hun reserves hebben opgebouwd, dan kun je dat navragen bij de zorgverzekeraars zelf. Dan zit je bij de bron, die daarin voor zichzelf kan spreken. Als je meer wilt weten over de huidige stand van zaken, kun je bijvoorbeeld dit artikel op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit lezen: https://www.nza.nl/zorgonderwerpen/dossiers/zorgverzekering/nieuws/feiten-en-cijfers-over-de-basisverzekering/ Ons standpunt is dat we het geheel wenselijk en terecht vinden dat de reserves worden afgebouwd en dat het geld wordt ingezet om de premiestijging te verminderen. Dat nemen we dus ook mee in onze onderhandelingen over de premie. Onze verklaring voor de hoge reserves is dat er in het verleden premies zijn berekend die hoger waren dan de daadwerkelijke kosten destijds. Dat is een heel technisch verhaal, van rekenmodellen, financiële risico's, wet- en regelgeving, etc. Daarvoor verwijs ik je echt door naar de zorgverzekeraars, dat is niet onze expertise. Maar daardoor zijn er wel buffers ontstaan. Dat geld is apart gezet en wordt nu ingezet c.q. teruggegeven. Omdat het een gesloten systeem is, blijft het geld binnen het systeem. Het is niet weg. En omdat het geld wel op kan, vinden we het verstandig om de huidige reserves met beleid terug te geven. Zodat de premie zo lang mogelijk laag gehouden kan worden met dit geld.
 11. Heb je het al gelezen? Ons onderhandelingsresultaat voor 2018. Hieronder lees je wat we als ledencollectief voor de IZZ Zorgverzekering 2018 voor elkaar gekregen hebben. Onderhandelingsresultaat 2018 Ieder jaar onderhandelt IZZ namens haar leden met uitvoerend zorgverzekeraar VGZ voor de Zorg, over de premies, service en inhoud van de (aanvullende) IZZ Zorgverzekering. Hierbij zetten we vooral in op een scherpe premie, goede service, een ruime zorgkeuze en vergoeding van zorg die belangrijk is voor mensen in de zorg zoals fysiotherapie. Voor 2018 hebben we bijvoorbeeld afgesproken dat de premie voor het aanvullende Zorg voor de Zorg-pakket omlaag gaat, terwijl de dekking wordt uitgebreid met arbeidsfysiotherapie en mindfulness bij burn-out. De premies van de andere aanvullende verzekeringen blijven in 2018 gelijk. De premie van de basisverzekering stijgt wel in 2018, maar minder hard dan door de overheid is berekend. Bovendien blijft de collectiviteitskorting 10% (wettelijk maximum). Ook in 2018 is de IZZ Zorgverzekering opnieuw aantrekkelijk voor mensen in de zorg. https://www.izz.nl/onderhandelingsresultaat-izz-zorgverzekering-2018
 12. Onderhandelingsresultaat 2018: wat vind jij ervan?

  Hoi @Matima Verbeek, ik denk dat jouw wantrouwen, jouw gevoel misleid te worden en jouw idee dat de waarheid niet op tafel ligt, een grote drijfveer zijn voor jou om naar verandering / verbetering te zoeken. Wij als ledencollectief delen dat gevoel niet, waardoor ik nu in herhaling zou vallen met uitleggen hoe het volgens ons is. Daarom wil ik voorstellen om ons gesprek over dit onderwerp af te ronden. Of wil jij hierover met ons in gesprek blijven, ondanks dat je van ons voornamelijk 'uitleg' terug krijgt?
 13. Onderhandelingsresultaat 2018: wat vind jij ervan?

  Hallo @Matima Verbeek, zou je dat willen toelichten (waarom je wantrouwen wordt gewekt)? Beide zorgverzekeraars zetten hun reserves in om de premie laag te houden. Het zijn twee verschillende en met elkaar concurrerende organisaties, dus die hebben ieder hun eigen inkoopbeleid, strategie e.d. Waar zit precies je wantrouwen?
 14. Gezocht: zorgmedewerkers die hun verhaal willen delen. Hoe zorg jij voor jezelf? Wat doe jij om gezond te werken in de zorg? Zie jij het al voor je: 210.000 magazines met een foto van JOU op de cover?! We zoeken zorgmedewerkers: in verschillende fases van hun loopbaan (van starters tot bijna-gepensioneerden); die bewust omgaan met hun eigen gezondheid en vitaliteit; en die (eventueel, dat hoeft niet) ervaring hebben met een (of meerdere) van de volgende thema's: mantelzorg, werk-privébalans, loopbaan (verandering of planning) in de zorg. Wat gaan we doen? Je wordt door ons geïnterviewd over jouw werk in de zorg, hoe je voor jezelf zorgt, je uitdagingen daarin, et cetera. Daar maken we een mooi verhaal van, dat we publiceren in ons magazine de Zorg en op izz.nl. Daarnaast krijg je een unieke fotoshoot. We maken foto's van jou als zorgmedewerker én van jou als persoon. Dat doen we in een studio. Heel professioneel en met prachtige foto's als resultaat. Een van de foto's komt op de cover van de Zorg! Wie gingen mij voor? Op de foto's hieronder zie je een aantal collega-zorgmedewerkers die je voor gingen. Hun verhalen lees je op onze website. Daarbij zie je ook de foto's die we van ieder afzonderlijk hebben gemaakt. Je kan ook zien hoe sommigen al op de cover hebben gestaan. En een aantal van hen is actief in de community: @marielle smits en @Dree David bijvoorbeeld. Doe je mee? Meld je aan door een e-mail te sturen naar redactie@stichtingizz.nl. Laat ons daarbij de volgende zaken weten: Naam E-mailadres en telefoonnummer Geboortedatum Functie Naam van je werkgever of je eigen bedrijf Waarom je mee wilt doen En dan zien we jou misschien in 2018 terug op de deurmat (van 210.000 leden)!
 15. Reactie op artikel 'Werkplezier, waar zit 'm dat in?'

  Hallo @Matima Verbeek, volgens mij zitten we feitelijk op 1 lijn. Wij zijn bezig met oorzaken zoeken, en vervolgens oplossingen. We zijn met de negatieve neveneffecten van het zorgsysteem bezig. Het niveau waarop we dat doen, is alleen niet dat van 'het systeem', maar van de sector, de branches in de sector, de zorgorganisaties binnen de branches en de medewerkers binnen de zorgorganisaties. Het is veel pragmatischer, of meer toegepast, en minder macro. Er zijn zoveel partijen bij betrokken, dat het al snel te simplistisch is om te blijven denken in (politieke) termen van 'het systeem'. Je kan niet aanbellen bij 'het systeem' met de vraag of het morgen anders kan. Je zult je eigen plek in het geheel moeten zien, en van daaruit handelen. Dat is onze manier. Met eigen verantwoordelijkheid, zonder vingers te wijzen, op zoek naar dialoog en naar praktische oplossingen. En ik hoop juist dat je meedoet (blijft doen), want je hebt hier al laten zien veel ervaring, visie en ambitie te hebben voor dezelfde zaak. Ik blijf er alleen wel bij, dat als je iets wilt doen voor de beroepsgroep, je echt meerwaarde vindt bij de V&VN.
 16. Onderhandelingsresultaat 2018: wat vind jij ervan?

  Hallo @Matima Verbeek, De reserves van zorgverzekeraars zijn publiekelijk bekend, en voor onze leden ook al onderdeel van de onderhandelingen. De laatste jaren zetten zorgverzekeraars hun reserves in om de premie van de basisverzekering minder hard te laten stijgen. De zorgkosten stijgen namelijk harder dan de premiestijging. Wij onderhandelen met VGZ voor de Zorg over de premie, en in die onderhandeling speelt de teruggave uit de reserves ook mee. Het is alleen voor ons als individuen niet direct merkbaar, omdat de premie niet daalt, maar minder hard stijgt. Als lid van het ledencollectief krijg je natuurlijk wel 10% collectiviteitskorting, wat direct merkbaar is. Hiernaast heeft VGZ voor de Zorg een reserve die zij wettelijk verplicht is aan te houden. De overheid stelt die verplichting, omdat de verzekeraar altijd voorbereid moet zijn op onverwachte kosten, bijvoorbeeld als er een ramp zou gebeuren. Ten slotte maakt Coöperatie VGZ geen winst die vervolgens uitgekeerd zou worden aan aandeelhouders o.i.d. Het is geen commercieel bedrijf. Alle inkomsten die méér zijn de uitgaven, gaan terug de reserves in, die weer worden gebruikt om de premiestijging van de basisverzekering te ‘drukken’. Helpt deze info je?
 17. Onderhandelingsresultaat 2018: wat vind jij ervan?

  Hallo @Hermina Vos, het is een persoonlijke afweging of je wel of geen aanvullende zorgverzekering afsluit. Wat we adviseren, is een afweging te maken tussen welke zorg je verwacht nodig te hebben het komende jaar en in hoeverre je het risico wil/kan nemen dat je te maken krijgt met onverwachte zorgkosten door onvoldoende verzekerd te zijn. Ik ben benieuwd waarover je precies ontevreden bent m.b.t. de nieuwe polis voor 2018? Heeft dat te maken met ons onderhandelingsresultaat? Voor meer informatie over de aanvullende pakketten en de vergoedingen, zie de website van VGZ voor de Zorg.
 18. Reactie op artikel 'Werkplezier, waar zit 'm dat in?'

  Hallo @Matima Verbeek Het duurde even voordat ik jouw uitgebreide bericht kon beantwoorden. Het siert je wederom dat je er zoveel tijd en energie in steekt, maar voor de leesbaarheid hier wil ik je vragen of je jouw toekomstige berichten wat in kan korten? Ik reageer zo bondig mogelijk en even puntsgewijs, aangezien je een aantal vragen aan IZZ richt. IZZ is géén ledencollectief van verpleegkundigen en verzorgenden. Wij zijn er voor alle medewerkers in de zorg, dus ook voor schoonmakers, directieleden, ok-assistenten, sociaal-maatschappelijk hulpverleners, artsen, hr-medewerkers, etc. We zijn dan ook geen beroepsvereniging. Je hebt veel ideeën en ambities voor de beroepsgroep, ik wil je daarmee doorverwijzen naar de V&VN, die zich specifiek inzet voor de beroepsgroep. Je noemt daarnaast zelf Nu’91 al. Dat is mogelijk ook een interessante partij die met jouw visie en ambities al aan de slag is. We zijn er wel om de gezondheid van medewerkers in de zorg te stimuleren. En dat doen we door juist de dialoog tussen werkgevers en werknemers te stimuleren. Wij willen het systeem beïnvloeden ten gunste van de gezondheid van medewerkers in de zorg. Maar we beogen geen algehele systeemverandering. We zoeken naar knelpunten (fact based) en bekijken hoe we die (zoveel mogelijk direct in de praktijk) kunnen oplossen. Zodat we effect hebben op de gezondheid van onze leden en hun collega’s. De positie van de stichting is niet automatisch dezelfde als die van (een deel van de) community. Daarin vindt juist uitwisseling plaats. Zo geef jij ons nu een signaal dat er mogelijk behoefte is aan inzicht in het zorgsysteem. Hoe werkt e.e.a.? Wat is je eigen positie in het geheel? Wat is je invloedscirkel en waar ligt je eigen verantwoordelijkheid? Zorg je voor jezelf? Want ook je verantwoordelijkheid pakken en zien tot waar je invloed reikt, is zelfzorg. Nee-zeggen bijvoorbeeld, is zelfzorg. Loslaten van waar je geen invloed op hebt en vastpakken waar je dat wel hebt, is zelfzorg. En daarvoor hoef je niet éérst het systeem te veranderen, maar helpt inzicht wel. En inzicht bieden, is een praktische oplossing waar wij wél iets mee kunnen (en op andere vlakken ook al doen; bijvoorbeeld met online trainingen, onze magazines en door raadpleging van het ledenpanel). Ik hoop dat dit je verder helpt Matima. Laten we de dialoog vooral op gang houden. Ik zal ook trachten het korter te houden in het vervolg, ten behoeve van de leesbaarheid Groet, @Isa IZZ
 19. Gebruik jij zorg doordat je werkt in de zorg?

  Dank voor je reactie @mpaus. Hoe gaat het nu met jouw fysieke klachten, en is de fysieke belasting op je werk (destijds) aangepast voor jou?
 20. Ga jij naar de fysio of krijg je psychische zorg? Hebben je klachten te maken met jouw werk in de zorg? We weten dat zorgmedewerkers méér zorg gebruiken dan gemiddeld Nederland. Komt dat doordát je in de zorg werkt? Hoe denk jij daarover? Opnieuw gebruiken zorgmedewerkers meer fysiotherapie en psychische zorg. En dat heeft ook te maken met de zorgorganisatie waar ze voor werken. Dit blijkt uit het jaarlijkse IZZ-onderzoek Zorggebruik. Lees meer over de uitkomsten, goede voorbeelden en tips om gezond te werken op onze website.
 21. Reactie op artikel 'Werkplezier, waar zit 'm dat in?'

  Hallo @Matima Verbeek, laat ik eerst even zeggen dat ik je bevlogenheid en het feit dat je een visie hébt, enorm waardeer. Je idee voor een strategie zou ik nader willen onderzoeken. Met de community. Als ik jou goed begrijp komt het (voor jou) hier op neer: Visie: het huidige zorgsysteem is 'ziek' Missie: het zorgsysteem in Nederland 'beter maken' voor de zorgprofessional én voor de patiënt/cliént Doel: een zorgsysteem waarin de zorgmedewerkers op een gezonde manier kunnen werken, er voor alle branches in de sector voldoende en goed opgeleid personeel is en de financiering zo is geregeld dat alle partijen dit als een efficiënt systeem ervaren Doelgroepen: zorgmedewerkers, leerlingen en studenten in de zorg, opleidingsinstituten, zorgorganisaties, zorgverzekeraars, de overheid, de politiek, vakbonden, toezichthouders, etc. Strategie: een lobby in Den Haag opzetten, acties door verpleegkundigen, opleidingen verpleegkunde en verzorging verbeteren, beter nadenken over de gevolgen van organisatieveranderingen in de zorg, positie van zorgverzekeraars en farmaceutische industrie veranderen, beroeps/bedrijfscultuur van zorgmedewerkers verbeteren ten gunste van de medewerker zelf. Mijn toevoeging Rol en taak van de community: hier zal de community zelf invulling aan kunnen geven. We kunnen gezamenlijk bekijken of er ideeën zijn waar Stichting IZZ bij kan helpen of die wij kunnen meenemen in onze activiteiten. We zijn als Stichting IZZ op vele terreinen actief, voor en achter de schermen, om oplossingen te vinden voor problemen die jij benoemt. Een lobby in Den Haag bijvoorbeeld, vindt doorgaans plaats in nauwe samenwerkingsverbanden die wij hebben met het ministerie. Dat is voor onze leden weinig zichtbaar, dus als er een behoefte bestaat aan meer zichtbaarheid van onze invloed, dan is dat iets waar ik als community manager mee aan de slag kan. Los daarvan, vind ik het goed om te onderzoeken of jouw behoefte aan een strategie leeft bij meer IZZ leden. Heb jij ideeën voor een plan van aanpak? Hoe mobiliseer je andere leden? Ik kan daar uiteraard in meedenken, maar ik ben de community niet. Dus het voortouw ligt bij jou/jullie. Ten slotte nog dit: ik wil je vragen om mee te wegen dat wij een stichting zijn, die is opgericht door werkgevers en werknemers in de zorg. We zijn geen onafhankelijke actiegroep a la Greenpeace en hebben ook niet de actiegerichte focus van bijvoorbeeld een vakbond. Je leest wat we wél zijn op onze website: https://www.izz.nl/over-izz Ik benoem dat om je verwachtingen van de stichting aan te kunnen scherpen. We willen heel veel bereiken en dat doen we door heel veel partijen te VERBINDEN en te ACTIVEREN. We hebben INVLOED. Maar we kunnen niet toveren
 22. Reactie op artikel 'Werkplezier, waar zit 'm dat in?'

  Hallo Matima, ik lees dat je ervan uitgaat dat IZZ nog niet actief is om de kwaliteit van zorg en een gezond werkklimaat voor medewerkers in de zorg te bevorderen. Niets is minder waar! Wij doen dat echter niet als zorgverzekeraar, omdat we dat niet zijn. Wij zijn een stichting, het ledencollectief. En we hebben statutair twee doelen: het organiseren van een zorgverzekering voor onze leden én het bevorderen van de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers in de zorg. Een paar voorbeelden van wat we doen: Het IZZ ledenpanel, voor het ophalen van behoeften van de leden, om daarmee onder meer het aanbod in de zorgverzekering scherper af te stemmen op de behoeften van medewerkers in de zorg. Het ledenvoordeel, waar IZZ leden extra aanbod vinden van preventieve zorg en aanverwante zaken, tegen gereduceerde tarieven of met tijdelijke actiekortingen. Het gaat om 'extra aanbod', naast de verzekerbare zorg. De Aanpak Organisatieklimaat; is een resultaat van eigen onderzoek door Stichting IZZ in samenwerking met 10 zorgorganisaties en de Erasmus Universiteit. Zorggebruik; een jaarlijks terugkerend rapport over het zorggebruik van medewerkers in de zorg, waarmee we alle partijen in de sector willen bewegen om het werken in de zorg gezonder te maken. Ik geef deze voorbeelden, omdat ik benieuwd ben naar jouw ideeën bij wat wij onze rol / taak is? Als je dit zo leest, wat zouden wij dan meer of anders kunnen doen?
 23. Reactie op artikel 'Werkplezier, waar zit 'm dat in?'

  Hallo @Matima Verbeek, de community is bedoeld als plek voor medewerkers in de zorg, om over hun eigen gezondheid en vitaliteit te 'praten'. Zorg je ook voor je zelf? Hoe haal je vitaal je pensioen? Daarover kunnen we hier ervaringen en tips delen, vragen stellen aan elkaar, etc. En als jullie andere zaken willen bespreken, dan is dat ook goed, zo lang het voor de community van zorgmedewerkers/IZZ leden relevant is. Het zoeken naar oplossingen is één van onze uitgangspunten. Dus als de community naar oplossingen op zoek gaat, dan is dat precies waarvoor we de community faciliteren. En als daarin een verwachting ontstaat van de community richting Stichting IZZ, dan hoor ik dat graag. Ik hoop dat je zo helder krijgt wat de idee van de community is. Laat het me gerust weten als je nog vragen of ideeën hebt. Groet, Isa
 24. Reactie op artikel 'Werkplezier, waar zit 'm dat in?'

  @Matima Verbeek, welke berichten zou jij willen bundelen?