Isa IZZ

IZZ Admin
 • Aantal bijdragen

  145
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Isa IZZ geplaatst

 1. Wil jij minder last hebben van stress? Wil je een burn-out voorkomen, of wil je extra hulp bij je herstel? Dan is het tijd voor iets nieuws! We nodigen jou uit om mee te doen aan het En nu zorg ik voor mezelf-experiment. Kies er 2 weken lang elke dag bewust voor je goed te voelen, en ervaar wat dat met je doet. Je krijgt van ons een 5 stappenplan dat je helpt om het experiment uit te voeren. Bekijk daarvoor onderstaande video en download het stappenplan: En nu zorg ik voor mezelf-experiment.pdf. Het experiment leert je sturing te geven aan hoe jij je voelt. Je leert daardoor zelf de toon te zetten voor je dag. En dat maakt verschil. Ervaar het zelf. Doe je mee?! Tip: log eerst even in via de optie inloggen onder de video! Je ervaringen delen? Dat kan onder dit bericht of door een nieuw gesprek te starten in het forum Burn-out in de zorg. Heb je een vraag aan Marina? Het experiment is gestart door IZZ in samenwerking met burn-outspecialist en auteur Marina Schriek. Stel je vraag aan Marina door in jouw bericht of reactie @Marina Schriek te schrijven. Marina beantwoordt jouw vraag zo snel mogelijk.
 2. Stel je vragen aan de overgangscoach en consulent

  Het spreekuur met @Overgangsproof Coach & Consulent is afgelopen. Heb je vragen over de overgang? Stel ze in het forum Hormonen en de Overgang. Zoals @janine haar vraag over opvliegers plaatste:
 3. Zit je met vragen of twijfels over de overgang, die je voor zou willen leggen aan een deskundige? Op donderdag 11 april van 10.00 tot 11.00 uur kun je terecht voor een (kosteloos) online gesprek met een overgangscoach en een verpleegkundig overgangsconsulent. Je vindt de coach en consulent in het forum Hormonen en de overgang. Om 10.00 uur starten zij een gesprek, waar jij - als je ingelogd bent - aan mee kunt doen. Stel je vraag, deel een dilemma en krijg advies, of deel een tip. Als je jouw vraag op een ander tijdstip die dag stelt, reageren zij daar om 17.00 uur ook nog op. Log rond die tijd dus gerust nog een keertje in. Onder dit bericht vind je de mogelijkheid om in te loggen, of om te registreren (als je nog geen profiel hebt). Ook als je geen IZZ lid bent, kun je je registreren en meedoen.
 4. Aan alle vrouwen die meegedaan hebben aan de winactie van het boek Alles over werken tijdens de overgang: Het is de Week van de Overgang, deze week. En daarom hebben we a.s. donderdag een verpleegkundig overgangsconsulent en een overgangscoach te gast in de community. Je kunt hen vragen stellen en om advies vragen. Lees er alles over in onderstaand bericht (even klikken op de titel):
 5. Wil jij een van de 5 boeken 'Alles over werken tijdens de overgang' van Saron Petronilia winnen? Laat dan voor 31 maart 2018 hieronder weten dat je mee wilt doen met de loting. Op 3 april a.s. maken we hier de winnaars bekend. Log in of registreer (onder de laatste reactie) Reageer op dit bericht Wie weet valt het boek binnenkort bij jou op de deurmat! Je hoeft geen contactgegevens achter te laten. Je ontvangt automatisch een melding per mail van nieuwe reacties in dit gesprek (nadat je zelf een reactie hebt geplaatst). Wil je de frequentie van meldingen per mail wijzigen? Ga dan naar jouw voorkeuren voor meldingen.
 6. @Marina Schriek, @anitaveerhuis en @Dorothe Elbersen wat een hartverwarmende en helpende woorden voor @jessicavdelzen! En voor iedereen die meeleest met gelijksoortige vragen. Dit is een heel waardevol gesprek, bedankt daarvoor. Aansluitend op Marina's vermelding van het ledenvoordeel van IZZ plaats ik hier ook even de link naar het boek.
 7. En de winnaars zijn: @Hennie, @Wilma van Zelst, @Ingrid van Elderen, @Anja De Jong en @francienweel! Gefeliciteerd! We ontvangen graag jullie postadressen per mail, zodat we het boek op kunnen sturen. Mail je adres naar community@stichtingizz.nl en het boek komt naar je toe! Heel veel leesplezier. En we horen graag hier in de community wat je van Sarons boek leert. Leuk en interessant voor alle anderen, die het boek niet gewonnen hebben Voor al die anderen, jammer dat je het boek niet gewonnen hebt! Je kunt het boek met korting aanschaffen via het IZZ ledenvoordeel! Kijk hier: https://www.izz.nl/ledenvoordeel/30-korting-op-het-boek-alles-over-werken-tijdens-de-overgang
 8. kijk eens naar een ondersteunende collega

  Bedankt @WoutVisser. Dat is lekker concreet inderdaad en ook heel divers. Alle voorbeelden hebben wel iets in zich van potentieel begrip of juist onbegrip / conflict of ergernis omdat je elkaar niet (goed genoeg) kent. (Ik vraag me overigens af of de verpleegkundigen onder ons blij zij met de term 'verpleegster'? )
 9. en dan is het resultaat van de operatie totaal anders

  @marielle smits; houd je ons op de hoogte de komende weken? Als je met vragen / twijfels e.d. zit dan kun je die hier in ieder geval van je afschrijven. Er lezen altijd meer mensen mee dan dat er reageren, en door je verhaal te blijven delen reageren mogelijk weer anderen die er zelf ook ervaring mee hebben, of die net als @Matima Verbeek een mooi opbeurend bericht en tips voor je hebben.
 10. kijk eens naar een ondersteunende collega

  Hallo @WoutVisser, heb jij misschien een concreet voorbeeld of idee bij het contact dat een zorgverlener aan kan gaan met een ondersteuner die hij/zij niet dagelijks of persoonlijk tegenkomt? Of hoe de ondersteuner zelf dat contact kan opzoeken? Hoe deed jij dat in jouw werk?
 11. en dan is het resultaat van de operatie totaal anders

  Waardoor je het steeds uit moet leggen of moet bewijzen?
 12. en dan is het resultaat van de operatie totaal anders

  Hoi @marielle smits, wat teleurstellend en verdrietig. En wat goed dat je het hier deelt en om advies vraagt. Ben je momenteel aan het werk of (nog) niet? En is er vanuit je werk hulp? Van een arbo-arts misschien? Wie heeft er een tip of advies voor Marielle? @Sylvia en @Tessa Cornelissen, jullie?
 13. kijk eens naar een ondersteunende collega

  Wat een mooie oproep @WoutVisser. Vooral je focus op een goed wederzijds begrip, daar valt veel mee te winnen denk ik. Wat denken andere lezers van dit bericht? @Helma Jansen-Amersfoort, @Dorothe Elbersen, @Rianne van zwieten en @anitaveerhuis?
 14. Op het Congres Zorg om Recovery spraken de verpleegkundigen zich uit over 2 stellingen. Groen = mee eens Rood = mee oneens Wat zeg jij? Lees de verhalen die we hoorden in gesprek met de verpleegkudingen tijdens het congres
 15. Je hebt het mooiste beroep ter wereld....of toch niet? Hoe zorg je ervoor dat jouw beroep het mooiste ter wereld is/blijft, voor jou? Deel het hieronder en wie weet zie je jouw tip terug in het juni-nummer van magazine de Zorg.
 16. Anders kijken naar ziekte

  Hallo @Fleur, bedankt voor je (originele) bijdrage. Ik ben wel benieuwd of je deze zienswijze kunt verenigen met de methodieken/zienswijzen die je in jouw werk (in de reguliere gezondheidszorg) hanteert?
 17. Hallo @Elly Wintjes, bedankt voor je open en eerlijke bericht! En wat goed dat je zo duidelijk kiest voor wat goed voor jou is. Dat is uiteindelijk waar het om draait; voor jezelf zorgen. Dank voor het delen hier. Hartelijke groet, Isa
 18. @jokehultink bedankt voor het delen van je verhaal, en jouw advies aan anderen! Een heel waardevolle bijdrage voor deze community van medewerkers in de zorg. Ik zag dat je in het andere topic waar Matima Verbeek naar verwees aan een reactie was begonnen? Ik ben heel benieuwd wat je daar wilde schrijven... Je kunt je eigen bijdrage bewerken (ter plekke, waar die bijdrage staat), dus als je wilt kun je jouw tekst nog afmaken. Hartelijke groet, Isa
 19. Is de Community "los zand"?

  Mooi gezegd @Dorothe Elbersen,"een bodem die ontgonnen moet worden".
 20. Mooi, positief bericht @WoutVisser. Bij IZZ zijn we altijd op zoek naar voorbeelden waar we wat van kunnen leren. De problemen in kaart brengen is belangrijk en nodig, maar de focus op oplossingen is wat ons verder brengt. Bedankt voor deze bijdrage. Als je dergelijke voorbeelden hebt die gaan over zorgorganisaties, hoe zij met een specifieke aanpak de gezondheid en inzetbaarheid van hun eigen mensen bevorderen, dan houd ik me zeker aanbevolen. Wij verspreiden dat soort voorbeelden ook binnen de sector, om elkaar te stimuleren en inspireren.
 21. @Dorothe Elbersen plaatste haar verhaal gisteren in een ander gesprek in de community (zie onderaan voor verwijzing). Het past juist ook hier binnen het Burn-out in de zorg forum. Vandaar dat ik een deel ervan hier plaats. .... Juist door het werk, zorg voor anderen, bagatelliseer ik wat mij overkomen is en door het lezen, praten merk ik nu dat ik het veel beter een plaats kan geven. Bijna zes jaar geleden was ik op het werk en zag ik ineens slecht. Als neurologie verpleegkundige herkende ik een hemianopsie. Diagnose was een tia. Oké dacht ik alles is weer normaal, ascal,persantin en we kunnen na een week weer gaan werken. Want wat niet meer vanzelf ging, met tien dingen tegelijk bezig zijn, moest ik weer trainen, dan komt het wel terug. Dat was het ook niet en na twee maanden ziekte wet melde ik me beter en ging weer aan het werk. Het viel me zwaar, maar iedereen heeft het druk , het hoort erbij. Wat ik wel bemerkte was dat er iets was maar ik kon niet ontdekken wat. Tot een dag mijn leidinggevende samen met de p&o adviseur een gesprek aanging en waar ik te horen kreeg dat ik niet functioneerde. Ik hoorde het in Keulen donderen. Na enkele dagen nog gaan werken heb ik me ziek gemeld en ten einde raad naar de huisarts gegaan. Zij zorgde voor de rust die ik toen nodig had om mij naar een psychiater door te verwijzen en een npo aan te vragen. Een lang verhaal kort vertelt: uitslag een zware depressie en mijn cognitie was achteruit gegaan. Na een jaar vallen en opstaan, tegen grenzen van mijn kunnen aanlopen, andere functie kon ik weer aan het werk. Na bijna twee jaar werd ik weer meer mijzelf en kon ik ook weer analyseren wat me overkomen is. Dit is ook wat ik belangrijk vind in de community , tijdens mijn gesprekken met leiding gevende en bedrijfsarts is, na dat eerste gesprek, mijn man steeds meegeweest. Doordat ik niet de situatie kon overzien, kon ik ook geen beslissingen nemen. Als mijn man niet meegeweest was , zou ik niet de functie hebben die ik nu heb en weer energie krijg van het werk. Genoeg geschreven denk ik zo. tot de volgende keer
 22. Is de Community "los zand"?

  Hallo @Matima Verbeek en @WoutVisser, even inzoomend op de inhoud, zegt Wout dat zolang een artikel in de community reacties oproept, de community zin heeft. En dat het collega's aan het denken zet, is ook nuttig. Als ik Matima goed beluister, is er meer nodig in de community om 'zin/nut te hebben'. De vraag is wat dat kan / moet zijn, en hoe IZZ leden daarover denken?
 23. Hallo @anitaveerhuis, bedankt voor je mooie bijdrage! Inspirerend om te lezen hoe je naar je eigen gezondheid kijkt. En dat je het experiment inderdaad op een minder 'formele' wijze toch al uitvoert. Als je gele memo'tje hangt, plaats je er dan een foto van hier?! Dat geldt voor iedereen trouwens, misschien leuk om met elkaar te delen? #zorgvoormeselfie @Ad Verhagen, jouw verhaal over voor het rode stoplicht staan, dat je tijdens de bijeenkomst vertelde, heeft impact! Dat is de kracht van met elkaar delen En daar is dit forum precies voor bedoeld. Zo maken we stress en burn-out in de zorg bespreekbaar. Groetjes @Isa IZZ
 24. Is de Community "los zand"?

  @Hermina Vos, @WoutVisser, @Dorothe Elbersen, @Rianne van zwieten, @Sylvia Wat zijn volgens jullie kansen voor de community? Wat kunnen we hier bereiken (of zouden we moeten doen)? Matima heeft het mooi verwoord en nodigt jullie uit om in gesprek te gaan.
 25. Burn-out overkomt juist vaak sterke mensen

  Welkom in de community @Marina Schriek!