Isa van IZZ

Moderator
 • Content Count

  293
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Isa van IZZ

 1. Heb jij iets meegemaakt waardoor je wel goed voor jezelf móest (gaan) zorgen? We verzamelen inspirerende verhalen van zorgmedewerkers die goed op hun eigen gezondheid letten. Vertel ons jouw verhaal. Wat helpt jou om gezond en plezierig te werken? Als zorgmedewerker ben je ervaringsdeskundige in 'gezond werken in de zorg'. Bijvoorbeeld als het gaat over fysieke belasting, mantelzorg en werk-privébalans. Wat jou helpt om gezond en plezierig te werken, staat als vraag ook centraal in de onderzoeken en projecten van IZZ. Wil jij jouw ervaringen delen? Met jouw ervaringen help je je collega’s om ook goed voor zichzelf te zorgen. Ook als het nog niet helemaal lukt, en het met vallen en opstaan gaat. Zo zetten we ons samen in voor gezonde zorg. Jij vertelt, onze tekstschrijvers zetten het op papier. ‘Ik vond het erg leuk en ook spannend om mee te werken. Ik ben blij met het resultaat en heb veel leuke reacties ontvangen.’ Reactie van Lydia Jeuken, lees hier haar verhaal. Gaat jouw verhaal over een van onderstaande onderwerpen? Werk-privébalans Fysieke belasting/fysieke klachten Mantelzorg Veiligheid/Agressie & geweld Psychische belasting/werkdruk/burn-out Starten in de zorg de Overgang Dan krijg je dit: Gratis IZZ Leefstijlcheck; deze check helpt jou te beoordelen hoe gezond je leeft en wat je kunt doen om je leefstijl te verbeteren. Professionele fotoshoot en video-opname met een professionele fotograaf en visagist. Je krijgt een digitaal exemplaar van jouw mooiste foto voor eigen gebruik. Onkostenvergoeding Dit vragen we: Je medewerking aan een interview en fotoshoot (één dagdeel, gepland in juni). We mogen jouw verhaal en foto’s gebruiken in de diverse kanalen van IZZ, gericht op Gezonde zorg en de doelstellingen van IZZ. Optioneel (niet verplicht): We volgen je gedurende het jaar om te kijken hoe het aanbod van IZZ jou helpt om gezonder te leven en te werken. Aanmelden kan hier Heb je nog vragen? Je kunt ze hieronder aan mij stellen.
 2. Beste ECB, als ik het goed begrijp ben je bij een werkgever in dienst getreden die niet onder een zorg-cao valt waar de IZZ regeling in is opgenomen. In dat geval kun je inderdaad niet meer deelnemen aan de collectiviteit van IZZ. Valt jouw werkgever wél onder een zorg-cao mét IZZ regeling, dan staat het je vrij te kiezen voor de collectieve IZZ Zorgverzekering (ook als je werkgever meerdere collectiviteiten aanbiedt). Je kunt hier lezen in welke zorg-cao's de IZZ regeling opgenomen is en wat dat per cao inhoudt. Wij zouden uiteraard het liefst in alle zorg-cao's staan en voor iedere zorgmedewerker toegankelijk zijn! Zodat alle zorgmedewerkers lid van het collectief kunnen zijn en we samen nog beter kunnen werken aan gezonde zorgmedewerkers en gezonde zorgorganisaties. Daarvoor kun je bijvoorbeeld aankloppen bij jouw vakbond (als je daar lid van bent) of bij je werkgever. Zij zitten samen aan de onderhandelingstafel als er nieuwe cao-afspraken gemaakt worden. En zij besluiten of de IZZ regeling daar onderdeel van is. Wat ons betreft wel!
 3. Beste @Slaapkop, we hebben alle spam verwijderd en (weer) een aantal maatregelen genomen. Ik hoop dat je begrijpt dat wij hier zelf ook absoluut niet op zitten te wachten. Er zijn helaas partijen in de wereld die hier heel vernuftig in zijn. We hebben besloten de forums voorlopig weer achter een inlog te plaatsen, wat jammer is, want op een open forum waar je als gast kunt reageren nemen veel meer leden deel aan het gesprek. Maar het zij zo, want op spam zitten we zeker niet te wachten.
 4. Isa van IZZ

  spam

  De spam is verwijderd, en we zijn hard aan het werk om te voorkomen dat dit geplaatst kan worden. Het is inderdaad niet de bedoeling dat onze community hiermee lastiggevallen wordt.
 5. Beste Teet, dat is ook mogelijk. Gepensioneerde leden behouden het recht op collectiviteitskorting, zolang ze bij IZZ zijn op het moment van pensioneren. Als je na pensionering uit het collectief stapt, dan kun je daarna niet meer terugkeren. Maar zolang je lid blijft, behoud je de collectiviteitskorting.
 6. Hoe kun je zelf de stijging van de zorgkosten afremmen? Als zorggebruiker én als zorgverlener? In oktober 2018 sprak IZZ hierover met vijftien leden. Met veel ideeën als resultaat! Download het bestand en lees er meer over: In gesprek over betaalbare zorg - dec. 2018 - IZZ.pdf
 7. Dank je wel @WoutVisser, zou jij zelf z'n DNA-test laten doen?
 8. Beste @Slaapkop, we vinden de spam heel vervelend, zelfs de captcha blijkt niet alles tegen te houden. We werken eraan om deze overlast - waarvoor onze excuses - te voorkomen, en hopen op je begrip. Je mag van ons verwachten dat dit goed geregeld is, dus daar zetten we op in.
 9. @Zusterspreekt dank voor je bericht. Helaas is deze boekenactie al verlopen. Wel kun je het boek met 25% korting aanschaffen via het IZZ ledenvoordeel: https://www.izz.nl/ledenvoordeel/gefeliciteerd-met-je-burnout Dit is misschien ook interessant voor jullie team; ons ledenpanelonderzoek naar burn-out en werken in de zorg: https://www.izz.nl/thema/gezond-werken/psychische-belasting/artikelen/izz-ledenpanel-burn-out-klachten-raken-ook-teamleden-en-leidinggevende In de loop van dit jaar besteden we meer aandacht aan de invloed van een (of meerdere) burn-out(s) op het hele team. Ik wens jullie team veel beterschap toe!
 10. Dank voor je reactie @WoutVisser Ben wel benieuwd of anderen herkennen wat jij zegt over de huisarts?
 11. @WoutVisser ik denk dat @Tineke iets anders bedoelt dan waar jij op reageert. Haar opmerking gaat naar mijn idee over instroom van zorgvragers, van mensen die naar de zorg stappen terwijl ze dat mogelijk ook niet kunnen doen. Als ik het me goed herinner zaten wij samen om tafel dat gesprek te voeren, in Apeldoorn. Waarbij meerdere mensen aan tafel beaamden dat 'te gemakkelijk naar de zorg stappen' best ontmoedigd mag worden in deze tijd van hoge werkdruk en personeelstekort. De instroom van jonge verpleegkundigen stond (en staat) daarbij niet ter discussie, die is gewoon hard nodig (en dus wenselijk).
 12. @Overgangsproof Coach & Consulent bedankt Nicole en Wilmy!!
 13. @Overgangsproof Coach & Consulent, willen jullie reageren op de berichten van @Linda Sterrenberg-van Gogh (over een patiëntenvereniging) en van Gast Sarah (over de arbo-arts)? Dank!
 14. De vijf winnaars zijn bekend: @Comet2016, @Zorg, @Helmi Croon-Egglij, @Erica Fijnvandraat en @daisy Gefeliciteerd!! Jullie zijn de winnaars van de loting voor het boek 'Herstel je hormonen in 10 stappen'! Als je ons een e-mail stuurt met je adres, dan krijg je het boek thuis gestuurd. Het e-mailadres is community@stichtingizz.nl. Leuk als je hier op een later moment laat weten wat je van het boek vond! Alle deelnemers aan de loting, bedankt voor jullie interesse. We vinden het altijd jammer om mensen teleur te stellen. Hopelijk val je een volgende keer in de prijzen.
 15. Gezocht: Mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat voor deelname aan focusgroep over hoe de (fysio)therapeut aandacht besteedt aan uw werk Dit is een oproep van het project Werk aan de winkel aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). Ook aan dit project verbonden zijn Fit for Work, Hogeschool Saxion, Centrum Werk Gezondheid en Stichting IZZ. Werk is een belangrijk onderdeel van het leven van mensen. Veel klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat (zoals rugklachten, nekklachten en knieklachten) worden (deels) veroorzaakt door het werk of hebben invloed op het werk. Binnen de gezondheidszorg is echter nog niet altijd voldoende aandacht voor het werk van de cliënt, wat ertoe kan leiden dat cliënten langzamer of minder goed herstellen. Het blijkt dat ook fysiotherapeuten het lastig vinden om het werk van hun cliënt in hun handelen te integreren en om de cliënt te betrekken bij de besluitvorming. Ook het verwijzen naar en het samenwerken met andere (arbo)zorgverleners kan beter. Daarom zoeken we u! Om mee te denken over tools die zowel u als de (fysio)therapeut kunnen ondersteunen om het over werk te hebben tijdens de behandeling en begeleiding. Zodat u beter kunt blijven werken, met of ondanks uw klachten. Voor wie? We zijn op zoek naar mensen met betaald werk die hun ervaringen en ideeën willen delen. U kunt deelnemen aan de focusgroep als u: Op dit moment of recent (het afgelopen half jaar) klachten aan het houdings-en bewegingsapparaat (zoals rugklachten, nekklachten en knieklachten) heeft (gehad). Voor deze klachten onder behandeling van de ergo-, fysio- of oefentherapeut bent (geweest). Betaald werk heeft (loondienst of zelfstandige) voor tenminste 12 uur per week. Wat houdt de focusgroep in? In een focusgroep spreekt u met 6-8 mensen onder leiding van een gespreksleider over uw ervaringen en behoeften over in welke mate uw werk aanbod komt binnen de behandeling van de ergo-, fysio- of oefentherapeut. Uw input is anoniem. Wanneer? Woensdag 10 april 2019, 17.30-20.00 uur in Amersfoort. Locatie: in de buurt van station Amersfoort Centraal. Goed bereikbaar met OV. Woensdag 17 april 2019, 17.30-20.00 uur in Nijmegen. Locatie: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Kapittelweg 33. Goed bereikbaar met OV en auto. Meer informatie en aanmelden via deze website: https://blog.han.nl/ag/gezocht-mensen-met-klachten-aan-het-houdings-en-bewegingsapparaat-voor-deelname-aan-focusgroep-over-hoe-de-fysiotherapeut-aandacht-besteedt-aan-uw-werk/
 16. Beste @MaPrins, om mee te kunnen loten voor het boek Herstel je hormonen in 10 stappen kun je een reactie plaatsen in onderstaand gesprek (even erop klikken):
 17. @Overgangsproof Coach & Consulent kunnen jullie deze vraag beantwoorden?
 18. Hallo @Brenda van Delft, dank voor het delen van je (voor veel vrouwen helaas herkenbare) verhaal. Om mee te kunnen doen aan de loting mag je een reactie plaatsen in het onderstaande gesprek (even op klikken en dan ga je daarnaartoe). Los van of je het boek wint, wens ik je toe dat je 'de sleutel' vindt die specifiek voor jóuw overgang helpt om je weer prettig in je lichaam te gaan voelen. Er is helaas niet één recept dat voor iedereen helpt. Maar er zijn inmiddels wel veel middelen en manieren bekend; vooral de verpleegkundig overgangsconsulent kan daarbij helpen (ben je daar al eens geweest)?
 19. Dank je wel voor je mooie bijdrage @Lydia Jeuken!
 20. Wat goed dat je zo gesproken hebt voor de radio @Linda Sterrenberg-van Gogh! En dat je de overgang hebt genoemd!! Ondanks dat het niet uitgezonden werd (dat wist jij op moment van spreken niet), echt super knap! En moet je inderdaad een paar dagen bijkomen, zoals je van tevoren verwachtte?
 21. Hallo @Ans Baars-Veldhuis, mijn collega wees me op deze afbeelding. Deze is gebruikt in een artikel in ons magazine Inzicht (voor zorgorganisaties). Komt dit in de buurt van wat jij graag had gezien in Magazine de Zorg?
 22. Hallo @Frances Drijvers, dank voor je bijdrage aan het gesprek over de overgang! Misschien wil je ook nog delen wat je zoal doet om de cliënt er geen last van te laten hebben? In de workshop over de overgang, die we geven samen met Stichting Over!, benadrukken we dat minder gaan werken niet altijd de oplossing is. Heb je er al over gepraat met je leidinggevende of werkgever? Het zou zonde zijn als je om gezondheidsredenen minder gaat werken terwijl je mogelijk met je werkgever andere oplossingen kunt vinden (die ook voor jou zelf financieel minder gevolgen kunnen hebben). Misschien vind je inspiratie op onze themapagina's over de overgang op izz.nl/overgang Ten slotte nog dit: zou je voor deelname aan de verloting van het boek een reactie willen plaatsen in dit gesprek: Dank!
 23. Hallo @Ans Baars-Veldhuis, dank voor je bericht. Het in beeld brengen van vrouwen in de overgang; hoe doe je dat goed? Die vraag haal ik uit jouw bijdrage. Als je de teksten leest in het magazine trek je hopelijk de conclusie dat die wél de werkelijkheid weerspiegelen (dat is namelijk ook zo). En ook de foto's laten alleen maar 'echte mensen' zien (geen modellen!). Ik ben benieuwd hoe jij (en anderen, als die dat ook zo voelen) dit anders zouden willen zien.
 24. @Overgangsproof Coach & Consulent kunnen jullie deze vraag van Ria beantwoorden: Wat ik wel lastig vind is dat ik maar weinig kan vinden over de tijd ná de overgang. Uiteindelijk zullen de klachten verdwijnen als het goed is, maar is alles dan weer het zelfde als daarvoor, zijn er dingen die blijvend veranderen? Bijvoorbeeld je je concentratie en je geheugen, hersteld dat zich weer? Voor de volledigheid geef ik hierbij ook de link naar het artikel in magazine de Zorg waar Ria naar verwijst: https://www.izz.nl/thema/gezond-werken/overgang/artikelen/aandacht-voor-de-overgang-bij-zorgorganisatie-vivent
 25. Beste W.wortel, omdat je als gast reageert kunnen wij jouw aanmelding voor de loting helaas niet verwerken. Zie hiervoor dit bericht (waar je ook kunt reageren om wél mee te doen aan de loting):