Isa IZZ

IZZ Admin
 • Aantal bijdragen

  187
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Isa IZZ geplaatst

 1. Isa IZZ

  Win het boek 'ALS heb je niet alleen'

  Wil jij een van de 5 boeken 'ALS heb je niet alleen' van Mariska van Gennep winnen? Laat dan uiterlijk 24 juni 2018 hieronder weten dat je mee wilt doen met de loting. Op 25 juni a.s. maken we de winnaars bekend. Log in of registreer (onder de laatste reactie) Reageer op dit bericht Wie weet valt het boek binnenkort bij jou op de deurmat! Als je een van de winnaars bent, ontvang je in de community een persoonlijk bericht. Zeker weten dat je daar een melding per e-mail van krijgt? Check dan je voorkeuren voor meldingen. Van de reacties van anderen in dit gesprek, krijg je geen meldingen per e-mail. Wel zo rustig voor je inbox.
 2. Interview en foto voor magazine de Zorg In ons magazine de Zorg van aanstaande september draait de rubriek De zorg & Ik om de psychische belasting van het werken in de zorg. In deze rubriek laten we altijd iemand zien die zowel zorg geeft, als zelf zorg krijgt. Heb jij een verhaal dat om een podium vraagt?! Dat gaat over psycho-sociale arbeidsbelasting, bijvoorbeeld over emotionele uitputting of burn-out? Geef je dan op voor een interview en fotoshoot voor deze rubriek. Eerst een voorbeeld zien? Het magazine valt bij zo’n 210.000 huishoudens door de brievenbus. Neem gerust contact op als je vragen of twijfels hebt, en natuurlijk als je je aan wilt melden. Dat kan door hieronder een reactie achter te laten of te mailen naar community@stichtingizz.nl. Hartelijke groet, @Isa IZZ
 3. Kom naar het congres Zorgprofessional in Balans en laat weten wat je vindt van onze nieuwe workshop Zorg ook goed voor jezelf. Wil jij kans maken op een toegangskaart t.w.v. 179 euro? Voor een 6 accreditatiepunten-congres? Dat helemaal gaat over hoe jij als zorgprofessional in balans komt en/of blijft? En vind je het leuk om daarna met ons de kwaliteit van onze nieuwe workshop te bespreken? We hebben in samenwerking met een expert een workshop ontwikkeld; Zorg ook goed voor jezelf. Deze workshop geven we voor het eerst op het congres Zorgprofessional in Balans. Omdat we onze leden hierbij willen betrekken, maakt een aantal IZZ leden kans op een gratis toegangskaart. Win je een kaartje? Dan heb je toegang tot het hele programma en horen we graag van jou of de workshop waardevol (genoeg) is, wat je eraan zou verbeteren, et cetera. In de loop van 2018 geven we deze workshop op meerdere events, waaronder tijdens de drukbezochte Nursing Experience in december. Datum: vrijdag 22 juni 2018 Locatie: de ReeHorst te Ede Tijd: het congres start om 9.30 en duurt tot ca. 17.00 uur Wat we van jou verwachten is dat je onze workshop bijwoont in de eerste ronde kennissessie, die start om 13.15 uur, en na afloop met de workshopleiders bespreekt. De nabespreking start direct na de workshop en duurt ca. 30 - 45 minuten (en is naast nuttig ook gewoon heel leuk!). Je kunt daarna in de derde ronde nog een andere kennissessie bijwonen. Wat moet je doen? Reageer hieronder met een korte motivatie: Waarom wil jij naar dit congres / de workshop? Op maandag 11 juni 2018 maken we de winnaars bekend (in dit bericht). Als je meer wilt weten over het congres, het programma en onze workshop: klik hier.
 4. Update: Alle kaarten zijn vergeven! Op 22 juni gaan we er een goede sessie van maken. Terugkoppeling over de sessie en de leerpunten voor ons, volgt.
 5. Isa IZZ

  Mijn huidige baan over 10 jaar...

  Hoe zorg je ervoor dat je je werk in goede gezondheid en naar volle tevredenheid kan (blijven) doen? Past je huidige baan over tien jaar ook nog bij je? En hoe blijf je jezelf ontwikkelen? Iets meer dan 700 werkende IZZ leden uit het ledenpanel deden mee aan een onderzoek hierover. Slechts 18 procent van de deelnemers denkt dat de huidige baan over 10 jaar nog past. Waarom? Lees IZZ ledenpanel: we denken bewust na over onze loopbaan
 6. Isa IZZ

  Mijn huidige baan over 10 jaar...

 7. Isa IZZ

  Technologie verandert ons vak in de zorg, maar hoe?

  Hallo @pietereigenraam welkom in de community! Ter aanvulling op jouw bericht plaats ik de link naar het artikel waar je op reageert: https://www.izz.nl/kijk-je-mee-in-de-toekomst Ik ben benieuwd hoe IZZ leden naar deze voorspelde ontwikkelingen kijken. Wat zou dit voor jouw eigen werk betekenen? Wordt werken in de zorg hierdoor gezonder?
 8. Hallo @Irma bedankt voor je interesse en je aanmelding! Je hebt bij deze een kaartje bemachtigd. Je krijgt de aanmeldinformatie in een persoonlijk bericht. Ook @Masja Bijman en @Evelien Langereis zullen erbij zijn, evenals 4 leden uit Team Burn-out, waarvan er 2 ook een collega meenemen. Een mooie club om onze nieuwe workshop te beoordelen. ER IS NOG 1 KAART OVER! Wat je schrijft over 'ondergeschoven kind' Zelfzorg; dat merken wij met deze actie ook. Meestal als we iets weggeven is er meer animo dan nu. Ik kan daar allerlei redenen voor verzinnen, maar ben vooral benieuwd wat dit bij jullie oproept? Wat wél positief is, is dat het congres zelf groeiende is; er zijn meer dan twee keer zoveel aanmeldingen dan vorig jaar!
 9. Vanaf 2019 wordt de IZZ Zorgverzekering, de eigen zorgverzekering van mensen in de zorg, uitgevoerd door twee zorgverzekeraars. Naast VGZ voor de Zorg zal ook CZ de IZZ zorgverzekering gaan aanbieden. Daardoor krijg je als IZZ lid meer keuze uit verschillende aanvullende pakketten. Meer keuze (meer aanvullende pakketten met verschillende samenstellingen) Een krachtiger ledencollectief (betere onderhandelingspositie) Meer invloed (groter bereik voor Gezond werken in de zorg programma) Lees ons artikel als je meer wilt weten. Laat ons en elkaar weten wat we volgens jou nog meer kunnen doen om een krachtig(er) ledencollectief te zijn!
 10. Isa IZZ

  Tips van een gepensioneerde voor jouw loopbaan

  Dank voor de tips @WoutVisser! Ik ben benieuwd hoe deze ontvangen worden door 'de huidige werkenden in de zorg'.
 11. Isa IZZ

  #MeToo ook in de zorg

  Hallo @WoutVisser, dank voor het delen. Staat er in het artikel ook van wie de intimidatie afkomstig is? Patiënten, collega's, leidinggevenden? En lees je daar iets over oplossingen of aanpak? Zonder te willen suggereren dat het eenvoudig op te lossen of aan te pakken is overigens. Onze focus ligt wel op het zoeken naar oplossingen, of manieren om iets aan te pakken, te veranderen, etc. We weten (ter aanvulling) onderstaande uit ons onderzoek Vitaliteit in de Zorg (2015), niet zozeer over seksuele intimidatie: 30% voelt zich geïntimideerd op het werk Meer dan 40% heeft verbale agressie meegemaakt 25% is getrapt, geduwd, gegrepen of gestoten Meer dan 20% is bedreigd met fysiek geweld Naar 15% is een object gegooid Ruim 1/3 zegt dat er geen afspraken zijn m.b.t. risicovolle situaties op de afdeling Ruim 80% is niet bang voor fysiek of emotioneel geweld, uitzonderingen zijn schreeuwen en verbaal geweld (78%) Van wie komt het fysieke geweld? 95% patiënten / cliënten 5% familie van patiënten / cliënten Van wie komt het emotionele geweld 67% van patiënten / cliënten 14% van familie van patiënten / cliënten 14% collega’s 5% van leidinggevenden Lees ook: Agressie tolereren... Nooit!.pdf Dossier Agressie & Geweld
 12. Hallo @Evelien Langereis bedankt voor je aanmelding! Aanstaande vrijdag hoor je er meer over. Hartelijke groet, Isa van IZZ
 13. Isa IZZ

  Waarom ik meedoe met deze community

  Hallo Ina @C.A.M. Vermoet en @Dorothe Elbersen. Wat een mooie berichten plaatsen jullie. Mooi om te lezen. Ina, ik ben benieuwd welke stappen we in de community kunnen zetten voor een gezonde toekomst. Heb je daar ideeën bij? Ik merk zelf dat veel van onze leden, die ik persoonlijk spreek, zich niet bewust zijn van de kleine stapjes die ze zelf in hun dagelijks leven zetten om beter voor zichzelf te zorgen. Als ik zo'n stapje benoem, zeggen veel mensen "oh ja, dat had ik zelf niet zo gezien, maar nu je het zegt..." Het met elkaar delen van die stapjes, leidt misschien wel tot grotere stappen die we als groep kunnen zetten? Hoe krijgen we de leden zover om die stapjes te zien én hier te delen?
 14. Hallo @Masja Bijman, bedankt voor je aanmelding! Op vrijdag 8 juni maken we bekend wie de kaarten krijgen.
 15. Hoe ga je om met de overgang? En welke invloed heeft de overgang op jouw werk? Ruim 500 vrouwen tussen de 40 en 60 jaar deden mee aan het ledenpanel Overgang en beantwoordden deze vragen. De belangrijkste uitkomsten: Bijna 60% van de deelnemende vrouwen denkt in de overgang denkt te zijn. Bij bijna 20% leidt de overgang tot zware klachten. Vrouwen gaan (overwegend) met de overgang om door acceptatie, beweging en erover praten. Invloed op het werk komt met name door vermoeidheid / slecht slapen, concentratieproblemen, stemmingswisselingen en / of opvliegers. Ruim de helft van de werkende vrouwen in de overgang, onderneemt geen actie om de mogelijke invloed van de overgang op het werk, te veranderen. Veel vrouwen maken de overgang bespreekbaar. Vooral met familie / vriendinnen / kennissen en / of met collega’s. Een kwart van de ondervraagde vrouwen mist naar eigen zeggen informatie over de overgang. Herken jij je hierin? Wat zou er volgens jou op basis van deze uitkomsten moeten gebeuren? PS: wil je meer lezen over het ledenpanel Overgang? Lees het artikel dat we hierover schreven op onze website.
 16. Duidelijk @A Bosch! Bedankt voor je input!
 17. Ik begrijp je boodschap @A Bosch. Het beste wat we dan kunnen doen, is afwachten hoe het uitpakt. Ik hoop natuurlijk dat jouw standpunt geen juiste voorspelling is. Dat hoop je zelf ook denk ik? Aan het einde van het jaar, als de pakketten e.d. bekend zijn en we kunnen zien hoe het aanbod en het zelf kiezen daaruit voor ons persoonlijk 'aanvoelt' (vertrouwen, duidelijkheid, keuzeruimte, etc.) zullen we hier dan nog een keer op terugkomen? We blijven overigens voor onze leden verzorgen wat we al verzorgden! Dat verandert niet. En we denken (dus) dat we met twee uitvoerende partijen onze rol als belangenbehartiger beter kunnen uitoefenen dan voorheen. Om dat toch nog een keer gezegd te hebben
 18. Hoi @A Bosch, mooi gesprek hebben we zo Ik zie dat je uitgaat van de 410.000 verzekerden verdelen? Dat is zowel technisch als juridisch onmogelijk en bovendien niet de bedoeling en onwenselijk. Iedere Nederlander is vrij om zelf een zorgverzekering te kiezen, ieder jaar weer. Het aantal mensen dat aan het einde van het jaar van verzekering wisselt, is al een aantal jaren dalende en ligt rond de 6% van het totaal aantal verzekerden. We zullen dus geen situatie meemaken waarbij 50% overstapt van de IZZ Zorgverzekering door VGZ voor de Zorg naar de IZZ Zorgverzekering door CZ. Of verwacht jij een revolutie ?
 19. Hallo @A Bosch, bedankt voor de kijktip. Ik begrijp je zorg. Mogelijk kunnen we meer doen in de sfeer van voorlichting. Dat wil zeggen, de ontvanger van een mail informeren waar hij/zij op moet letten alvorens de link te openen. Ik zal jouw zorg en het idee om er meer aandacht aan te besteden, bij VGZ voor de Zorg aankaarten. Feit blijft dat de mails van VGZ voor de Zorg veilig zijn. Het gaat om valse e-mails van partijen die zoals in jouw voorbeeld, doen alsof ze PostNL zijn. Het zit dan ook voor een groot deel in het herkennen van valse e-mails en het bewustzijn dat je een link niet zomaar aan moet klikken. Zie deze info van DigiD: https://www.digid.nl/veiligheid. Welke tips zou jij andere IZZ leden meegeven wat betreft het voorkomen van phishing? Als jij een aantal tips mocht zetten onder de link in de mail van VGZ voor de Zorg, welke zouden dat zijn? Mvg @Isa IZZ
 20. Hallo @A Bosch, bedankt voor je bijdrage. Stel dat 400.000 leden een IZZ Zorgverzekering hebben via VGZ voor de Zorg, en 200.000 via CZ. Dan is het collectief dus 600.000 leden sterk. Wat gebeurt er dan volgens jou, dat het aangeboden pakket daaronder lijdt? De onderhandelingspositie zit niet alleen in de grootte van het collectief, maar ook in de potentie. We organiseren de verzekering immers voor ruim 1 miljoen zorgmedewerkers. Momenteel zijn er 210.000 hoofdverzekerden. Er is dus een enorm grote groep die de zorgverzekeraars kunnen bereiken met de IZZ Zorgverzekering. Aangezien ze beiden die groep hetzelfde voordeel van de werkgeversbijdrage en de collectiviteitskorting mogen bieden, houden ze elkaar ook nog eens scherp. En dat is voor ons als ledencollectief juist goed, daar hebben we profijt van. Althans, dat is onze denktrant... Ben benieuwd hoe jij dat ziet.
 21. Hallo @A Bosch, bedankt voor je vraag over phishing. Omdat we het als ledencollectief belangrijk vinden dat de online veiligheid van de IZZ leden gewaarborgd is, hebben we hierover contact gehad met VGZ voor de Zorg. Zij voert de IZZ Zorgverzekering uit, inclusief het daarbij behorende beleid voor internetveiligheid. Wat wij als belangenbehartiger doen, is hierover kwaliteitsafspraken maken die tegemoet komen aan de specifieke wensen en behoeften van de IZZ leden. Hieronder volgt onze reactie: Persoonlijke aanhef: dit is sinds 17 april jl. geïmplementeerd. Vanaf die datum zijn alle notificaties voorzien van een persoonlijke aanhef. Links: Zonder link ervaren leden de notificatie als minder klantvriendelijk. Het hele idee van een notificatiemail is dat het de leden eenvoudig gemaakt wordt om snel toegang te hebben tot het bericht, waarover de notificatie gaat. Je komt via de link niet direct in Mijn IZZ Zorgverzekering terecht. Je moet eerst via DigiD inloggen, dus word je doorverwezen naar een site van de overheid: https://digid.nl/inloggen. Het is balans zoeken tussen gebruiksgemak / klantvriendelijkheid en veiligheid. Om die reden is er ook geen verplichte sms-verificatie bij DigiD. Je kunt er zelf wel voor kiezen om in te loggen met sms-verificatie. Als je je afvraagt of de bron betrouwbaar is, heb je daarmee een optie om voor safe te gaan. Zijn jouw vragen hiermee voldoende beantwoord? Met vriendelijke groet, @Isa IZZ
 22. Hallo @Mirjam Vink Verhagen, bedankt voor je geïnspireerde bijdrage. Voordat ik toelichting geef op het experiment en op wie wij zijn (en waarom we dit doen); klopt het dat ik frustratie (of ontzetting, of teleurstelling) lees in jouw verhaal? Omdat de zorgverzekeraar iets niet doet, wat hij in jouw ogen wel hoort te doen? Ik ben benieuwd of je dat zou willen toelichten. We horen heel graag van onze leden wat jullie behoeften en ideeën voor verbeteringen zijn. Die geluiden geven ons een basis om vanuit onze rol van belangenbehartiger op te kunnen treden. Als je hier iets over zou willen schrijven, dan hebben we daar een specifiek forum voor: het ledencollectief van mensen in de zorg. Het experiment is voor Team Burn-out opgezet, en in deze community gedeeld zodat alle IZZ leden hiervan kunnen profiteren. Team Burn-out bestaat uit IZZ leden, die zich om verschillende redenen bij burn-out in de zorg betrokken voelen. Wij zijn hiermee begonnen omdat we een ledencollectief zijn (geen zorgverzekeraar) en uit onze eigen (en andere) onderzoeken weten dat de psycho-sociale arbeidsbelasting in de zorg (en het psychische zorggebruik) stijgt. We zijn om die reden ook met de Nu zeg ik Nee Vijfdaagse gestart. En we doen natuurlijk meer, waarvan het organiseren van de IZZ Zorgverzekering een van onze twee belangrijkste taken is. De tweede is onderzoek en projecten om het werken in de zorg gezond(er) te maken. Wil je meer weten over IZZ? Dan lees je dat op deze pagina. Ik hoop op een reactie van je. Met vriendelijke groet, @Isa IZZ
 23. Wil jij minder last hebben van stress? Wil je een burn-out voorkomen, of wil je extra hulp bij je herstel? Dan is het tijd voor iets nieuws! We nodigen jou uit om mee te doen aan het En nu zorg ik voor mezelf-experiment. Kies er 2 weken lang elke dag bewust voor je goed te voelen, en ervaar wat dat met je doet. Je krijgt van ons een 5 stappenplan dat je helpt om het experiment uit te voeren. Bekijk daarvoor onderstaande video en download het stappenplan: En nu zorg ik voor mezelf-experiment.pdf. Het experiment leert je sturing te geven aan hoe jij je voelt. Je leert daardoor zelf de toon te zetten voor je dag. En dat maakt verschil. Ervaar het zelf. Doe je mee?! Tip: log eerst even in via de optie inloggen onder de video! Je ervaringen delen? Dat kan onder dit bericht of door een nieuw gesprek te starten in het forum Burn-out in de zorg. Heb je een vraag aan Marina? Het experiment is gestart door IZZ in samenwerking met burn-outspecialist en auteur Marina Schriek. Stel je vraag aan Marina door in jouw bericht of reactie @Marina Schriek te schrijven. Marina beantwoordt jouw vraag zo snel mogelijk.
 24. Isa IZZ

  de PGB's zijn weer eens in het nieuws

  Hallo @WoutVisser, ik ben benieuwd of jij een alternatief voor ogen hebt? En heeft de zorgverzekeraar daar een rol in? Groet Isa