Isa IZZ

IZZ Admin
 • Aantal bijdragen

  187
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Isa IZZ

Achtergrond

 • Functie
  Community Manager
 • Branche
  Onbekend

Recente profielbezoeken

603 profielweergaven
 1. Interview en foto voor magazine de Zorg In ons magazine de Zorg van aanstaande september draait de rubriek De zorg & Ik om de psychische belasting van het werken in de zorg. In deze rubriek laten we altijd iemand zien die zowel zorg geeft, als zelf zorg krijgt. Heb jij een verhaal dat om een podium vraagt?! Dat gaat over psycho-sociale arbeidsbelasting, bijvoorbeeld over emotionele uitputting of burn-out? Geef je dan op voor een interview en fotoshoot voor deze rubriek. Eerst een voorbeeld zien? Het magazine valt bij zo’n 210.000 huishoudens door de brievenbus. Neem gerust contact op als je vragen of twijfels hebt, en natuurlijk als je je aan wilt melden. Dat kan door hieronder een reactie achter te laten of te mailen naar community@stichtingizz.nl. Hartelijke groet, @Isa IZZ
 2. Update: Alle kaarten zijn vergeven! Op 22 juni gaan we er een goede sessie van maken. Terugkoppeling over de sessie en de leerpunten voor ons, volgt.
 3. Isa IZZ

  Mijn huidige baan over 10 jaar...

 4. Isa IZZ

  Technologie verandert ons vak in de zorg, maar hoe?

  Hallo @pietereigenraam welkom in de community! Ter aanvulling op jouw bericht plaats ik de link naar het artikel waar je op reageert: https://www.izz.nl/kijk-je-mee-in-de-toekomst Ik ben benieuwd hoe IZZ leden naar deze voorspelde ontwikkelingen kijken. Wat zou dit voor jouw eigen werk betekenen? Wordt werken in de zorg hierdoor gezonder?
 5. Hallo @Irma bedankt voor je interesse en je aanmelding! Je hebt bij deze een kaartje bemachtigd. Je krijgt de aanmeldinformatie in een persoonlijk bericht. Ook @Masja Bijman en @Evelien Langereis zullen erbij zijn, evenals 4 leden uit Team Burn-out, waarvan er 2 ook een collega meenemen. Een mooie club om onze nieuwe workshop te beoordelen. ER IS NOG 1 KAART OVER! Wat je schrijft over 'ondergeschoven kind' Zelfzorg; dat merken wij met deze actie ook. Meestal als we iets weggeven is er meer animo dan nu. Ik kan daar allerlei redenen voor verzinnen, maar ben vooral benieuwd wat dit bij jullie oproept? Wat wél positief is, is dat het congres zelf groeiende is; er zijn meer dan twee keer zoveel aanmeldingen dan vorig jaar!
 6. Isa IZZ

  Win het boek 'ALS heb je niet alleen'

  Wil jij een van de 5 boeken 'ALS heb je niet alleen' van Mariska van Gennep winnen? Laat dan uiterlijk 24 juni 2018 hieronder weten dat je mee wilt doen met de loting. Op 25 juni a.s. maken we de winnaars bekend. Log in of registreer (onder de laatste reactie) Reageer op dit bericht Wie weet valt het boek binnenkort bij jou op de deurmat! Als je een van de winnaars bent, ontvang je in de community een persoonlijk bericht. Zeker weten dat je daar een melding per e-mail van krijgt? Check dan je voorkeuren voor meldingen. Van de reacties van anderen in dit gesprek, krijg je geen meldingen per e-mail. Wel zo rustig voor je inbox.
 7. Isa IZZ

  Tips van een gepensioneerde voor jouw loopbaan

  Dank voor de tips @WoutVisser! Ik ben benieuwd hoe deze ontvangen worden door 'de huidige werkenden in de zorg'.
 8. Isa IZZ

  #MeToo ook in de zorg

  Hallo @WoutVisser, dank voor het delen. Staat er in het artikel ook van wie de intimidatie afkomstig is? Patiënten, collega's, leidinggevenden? En lees je daar iets over oplossingen of aanpak? Zonder te willen suggereren dat het eenvoudig op te lossen of aan te pakken is overigens. Onze focus ligt wel op het zoeken naar oplossingen, of manieren om iets aan te pakken, te veranderen, etc. We weten (ter aanvulling) onderstaande uit ons onderzoek Vitaliteit in de Zorg (2015), niet zozeer over seksuele intimidatie: 30% voelt zich geïntimideerd op het werk Meer dan 40% heeft verbale agressie meegemaakt 25% is getrapt, geduwd, gegrepen of gestoten Meer dan 20% is bedreigd met fysiek geweld Naar 15% is een object gegooid Ruim 1/3 zegt dat er geen afspraken zijn m.b.t. risicovolle situaties op de afdeling Ruim 80% is niet bang voor fysiek of emotioneel geweld, uitzonderingen zijn schreeuwen en verbaal geweld (78%) Van wie komt het fysieke geweld? 95% patiënten / cliënten 5% familie van patiënten / cliënten Van wie komt het emotionele geweld 67% van patiënten / cliënten 14% van familie van patiënten / cliënten 14% collega’s 5% van leidinggevenden Lees ook: Agressie tolereren... Nooit!.pdf Dossier Agressie & Geweld
 9. Isa IZZ

  Mijn huidige baan over 10 jaar...

  Hoe zorg je ervoor dat je je werk in goede gezondheid en naar volle tevredenheid kan (blijven) doen? Past je huidige baan over tien jaar ook nog bij je? En hoe blijf je jezelf ontwikkelen? Iets meer dan 700 werkende IZZ leden uit het ledenpanel deden mee aan een onderzoek hierover. Slechts 18 procent van de deelnemers denkt dat de huidige baan over 10 jaar nog past. Waarom? Lees IZZ ledenpanel: we denken bewust na over onze loopbaan
 10. Hallo @Evelien Langereis bedankt voor je aanmelding! Aanstaande vrijdag hoor je er meer over. Hartelijke groet, Isa van IZZ
 11. Isa IZZ

  Waarom ik meedoe met deze community

  Hallo Ina @C.A.M. Vermoet en @Dorothe Elbersen. Wat een mooie berichten plaatsen jullie. Mooi om te lezen. Ina, ik ben benieuwd welke stappen we in de community kunnen zetten voor een gezonde toekomst. Heb je daar ideeën bij? Ik merk zelf dat veel van onze leden, die ik persoonlijk spreek, zich niet bewust zijn van de kleine stapjes die ze zelf in hun dagelijks leven zetten om beter voor zichzelf te zorgen. Als ik zo'n stapje benoem, zeggen veel mensen "oh ja, dat had ik zelf niet zo gezien, maar nu je het zegt..." Het met elkaar delen van die stapjes, leidt misschien wel tot grotere stappen die we als groep kunnen zetten? Hoe krijgen we de leden zover om die stapjes te zien én hier te delen?
 12. Hallo @Masja Bijman, bedankt voor je aanmelding! Op vrijdag 8 juni maken we bekend wie de kaarten krijgen.
 13. Kom naar het congres Zorgprofessional in Balans en laat weten wat je vindt van onze nieuwe workshop Zorg ook goed voor jezelf. Wil jij kans maken op een toegangskaart t.w.v. 179 euro? Voor een 6 accreditatiepunten-congres? Dat helemaal gaat over hoe jij als zorgprofessional in balans komt en/of blijft? En vind je het leuk om daarna met ons de kwaliteit van onze nieuwe workshop te bespreken? We hebben in samenwerking met een expert een workshop ontwikkeld; Zorg ook goed voor jezelf. Deze workshop geven we voor het eerst op het congres Zorgprofessional in Balans. Omdat we onze leden hierbij willen betrekken, maakt een aantal IZZ leden kans op een gratis toegangskaart. Win je een kaartje? Dan heb je toegang tot het hele programma en horen we graag van jou of de workshop waardevol (genoeg) is, wat je eraan zou verbeteren, et cetera. In de loop van 2018 geven we deze workshop op meerdere events, waaronder tijdens de drukbezochte Nursing Experience in december. Datum: vrijdag 22 juni 2018 Locatie: de ReeHorst te Ede Tijd: het congres start om 9.30 en duurt tot ca. 17.00 uur Wat we van jou verwachten is dat je onze workshop bijwoont in de eerste ronde kennissessie, die start om 13.15 uur, en na afloop met de workshopleiders bespreekt. De nabespreking start direct na de workshop en duurt ca. 30 - 45 minuten (en is naast nuttig ook gewoon heel leuk!). Je kunt daarna in de derde ronde nog een andere kennissessie bijwonen. Wat moet je doen? Reageer hieronder met een korte motivatie: Waarom wil jij naar dit congres / de workshop? Op maandag 11 juni 2018 maken we de winnaars bekend (in dit bericht). Als je meer wilt weten over het congres, het programma en onze workshop: klik hier.
 14. Hoe ga je om met de overgang? En welke invloed heeft de overgang op jouw werk? Ruim 500 vrouwen tussen de 40 en 60 jaar deden mee aan het ledenpanel Overgang en beantwoordden deze vragen. De belangrijkste uitkomsten: Bijna 60% van de deelnemende vrouwen denkt in de overgang denkt te zijn. Bij bijna 20% leidt de overgang tot zware klachten. Vrouwen gaan (overwegend) met de overgang om door acceptatie, beweging en erover praten. Invloed op het werk komt met name door vermoeidheid / slecht slapen, concentratieproblemen, stemmingswisselingen en / of opvliegers. Ruim de helft van de werkende vrouwen in de overgang, onderneemt geen actie om de mogelijke invloed van de overgang op het werk, te veranderen. Veel vrouwen maken de overgang bespreekbaar. Vooral met familie / vriendinnen / kennissen en / of met collega’s. Een kwart van de ondervraagde vrouwen mist naar eigen zeggen informatie over de overgang. Herken jij je hierin? Wat zou er volgens jou op basis van deze uitkomsten moeten gebeuren? PS: wil je meer lezen over het ledenpanel Overgang? Lees het artikel dat we hierover schreven op onze website.