Helma Jansen-Amersfoort

Lid ledenpanel
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Helma Jansen-Amersfoort

  1. Hallo allen, - Klopt Isa, ik vind de term verpleegkundige inderdaad meer bij deze tijd als verpleegster. Maar ik snap dat dit in het spreek verkeer nog altijd makkelijker gezegd wordt. ik ben zelf er blij met iedereen die bij ons in het ziekenhuis werkt en heb daar zeker een oog en een oor voor! Ook onze vaste schoonmaakster begroet ik vriendelijk en maak een praatje! Met kerst krijg ik al een paar jaar een kleine attentie van haar, super attent! Als je door het ziekenhuis loopt en je kijkt mensen aan dan begroeten de meeste je al vanzelf. Net als eigenlijk op straat. Iedereen is gelijk en een radertje in het grote geheel! Ik ben geen pc expert en als ik eens iets heb ben ik erg blij met de hulp van de helpt desk. Hierbij een gezellig praatje en wat humor brengt je ook dichterbij elkaar. Samenwerken levert mij nog altijd nog genoeg op . Ik ervaar zelf geen mis communicatie met de ondersteuners en vind dat er wederzijds respect is voor elkaar. Fijne dag , groet Helma
  2. Hallo, ik ben Helma, 52 jaar en verpleegkundige op de Neurologie afdeling in het Meander Medisch Centrum. Twee jaar geleden ben ik behandeld voor borstkanker. Inmiddels ben ik weer volledig aan het werk. Het belangrijkste dat ik tijdens mijn herstel en re-integratie heb geleerd, is om mijn grenzen te bewaken. Als we met zoveel passie voor anderen zorgen, moeten we ook goed voor onszelf zorgen. Nee durven zeggen bijvoorbeeld. Of even hulp vragen aan een collega, om mijn energie beter te verdelen. Dat is voor de patiënt vaak ook fijner. En het heeft mij enorm geholpen dingen te bespreken. Op het werk, maar ook thuis. Het lukt niet altijd hoor, maar ik let er wel goed op. Ik kom in de community graag in contact met collega’s om ervaringen uit te wisselen. Hoe bewaak jij je grenzen? Hartelijke groet, Helma Wil je meer weten over Helma’s re-integratie en welke boodschap ze heeft voor haar collega’s in de zorg? Lees dan het interview met Helma Ik heb geleerd mijn grenzen te bewaken.
  3. Wat mooi en herkenbaar! Na zelf 1,5 jaar geleden een vervelende aandoening te hebben gehad met operatie en therapie werk ik nu weer volledig mijn diensten. Helaas blijf ik rest klachten houden. Laatst vroeg mijn zoon: " is dat jou waard? ". Een vraag om over na te denken. Ja, toch is het mij waard, want de glimlach, een handdruk, een dank je wel van patiënten en hun naasten zijn zeer waardevol! Een stukje kunnen aanvullen en betekenen wat voor veel mensen zo gewoon is ,geeft mij nog altijd heel veel voldoening!! Groet Helma.