Rianne van zwieten

Lid ledenpanel
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

About Rianne van zwieten

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Heel graag zou ik een kussen willen winnen. Ik ben momenteel herstellende van corona en heb veel slaap nodig, ook om straks weer gezond aan het werk te kunnen gaan en voor corona patiënten te kunnen zorgen. Matras heb ik vorig jaar ook via jullie besteld en bevalt me prima. Hopelijk dit kussen ook.
 2. Interessant artikel. Dank je wel Isa. Ik denk dat grote verpakkingen geen probleem zijn als ze maar doorgegeven worden aan een andere patiënt als zee niet meer gebruikt worden.
 3. In de zorg wordt ongelooflijk veel weggegooid. We gooien zoveel ongebruikte inco’s weg, bijvoorbeeld. Die gewoon nog in de verpakking zitten. Ook ongebruikte medicatie wordt weggegooid terwijl dit nog prima te gebruiken is voor een ander. Daardoor denken we sneller dat we zo blijkbaar met spullen omgaan. Dan ben je ook minder voorzichtig met een deurpost als je met een bed door de gang rijdt, bij wijze van spreken. Ik vind dat frustrerend. Zo werkt het blijkbaar, zo zijn de regels. Maar het maakt het werk en de keuzes die gemaakt worden in de zorg, voor een deel wel onbegrijpelijk. Er gaan bakken met geld de afvalbak in terwijl dat volgens mij ook anders kan. Die inco’s kun je echt wel aan een andere patiënt doorgeven als iemand is overleden. Als je er maar slim mee omgaat.
 4. Ik zou graag willen weten hoe we bewust kunnen omgaan met medicatie e.d. Naar mijn idee wordt er veel onnodig weggegooid terwijl dit door een ander nog gebruikt kan worden.
 5. Vorige maand heb ik de workshop zorg ook goed voor jezelf gevolgd. Een echte eyeopener. Wij werken in de zorg en kunnen goed voor onze patiënten/cliënten zorgen maar vergeten daarbij vaak voor ons zelf te zorgen. terwijl dit erg belangrijk is want als wij niet voor onszelf zorgen, kunnen we ook niet goed voor een ander zorgen. Bij veel hectiek op het werk is het belangrijk om tussendoor rust te nemen en te zorgen dat je ademhaling weer tot rust komt. Dit hoeft maar een klein momentje te zijn, bijvoorbeeld even naar het toilet en daar rustig in- en uit te ademen. Ons lichaam heeft na inspanning herstel nodig. Goed slapen, sporten, goed eten en sociale contacten zijn daarbij erg belangrijk. Ik ben benieuwd hoe anderen dit doen. Voor jezelf zorgen op het werk is best een uitdaging namelijk. Ik wens iedereen een heel ontspannen en rustige zomer. Zorg goed voor jezelf!
 6. Ik laad mezelf op door ontspannen en actieve activiteiten af te wisselen. Heerlijk lezen en relaxen in de zon maar ook zo nu en dan een wandeling maken of fietsen.
 7. Hey Jessica, Allereerst wil ik je zeggen dat ik het knap vindt dat je dit alles deelt en open bent. Ik denk dat je al goed bezig bent door goed je grenzen aan te geven en het bespreekbaar te maken in het team. Je moet het met elkaar doen en samen de verantwoordelijkheid dragen! Blijf dit doen! veel sterkte
 8. Helemaal mee eens. We moeten het met elkaar doen en hebben elkaar nodig. De 1 is niet beter dan de ander, ieder is goed in zijn ding.
 9. Ik ben het er wel mee eens maar denk dat het veel tijd kost als je iets wil plaatsen om dan te kijken of het onderwerp er al bij staat
 10. Bespreekbaar maken en elkaar serieus nemen en naar elkaar luisteren is essentieel bij dit onderwerp. Agressie kan voor de 1 meer impact hebben dan voor een ander. Neem tijd voor elkaar om je verhaal te kunnen doen. Bij ons op het werk krijgen we elk jaar een training hiervoor. Heel fijn!
 11. Eigenlijk in alle dingen die gezegd worden. Dat als je in de zorg werkt ook goed voor jezelf moet zorgen, soms tot 10 moet tellen en moet leren los te laten. Soms vind ik dit best moeilijk.