Judith Petri

IZZ Lid
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

About Judith Petri

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Doe een voorstel aan de organisatie! Mensen uit de praktijk weten vaak de beste oplossingen. Beter dan de mensen vanaf een bureau op een kantoor.....
  2. Ik zou zeggen: spreek je collega's er vriendelijk op aan en probeer ze te motiveren om zuinig aan te doen, collectief geld is ook jouw geld. Het roer moet om en iedereen kan daar een aandeel in hebben.
  3. Ik werk al enige decennia in de psychiatrie en nu bij verschillende organisaties en zie overal hetzelfde. Ik heb het idee dat er een toename van verspilling is sinds ons, verpleegkundigen, is opgelegd dat wij geen stock meer mogen hebben en van iedere patiënt de medicatie op naam geleverd wordt. Vroeger, ja, sorry, ik ben al 63, hadden we op de afdeling de meest gebruikte medicatie op voorraad en als iemand iets afwijkends nodig had, werd dat eenmalig besteld. Nu komt er voor iedere patiënt dezelfde soort medicatie. Ook bij op-of afbouwschema's wordt een heel doosje geleverd waar je dan maar 3 tabletten van nodig hebt. De rest moet retour en wordt vernietigd of krijgt een nieuw etiket en wordt opnieuw verkocht. Al met al gaat er naar mijn idee veel meer medicatie retour apotheek ( hoewel dat vroeger ook weleens gebeurde, als mensen, bang voor oorlog ofzo, een extreem grote voorraad bestelde, wat dan over datum raakte) Ik vraag me weleens af hoeveel die, aan ons opgelegde regels , kosten en hoeveel milieuschade het oplevert. Bij het onderzoek van het UMC was geen onderzoek gedaan naar verspilling in ziekenhuizen. Ik merk soms wel dat verpleegkundigen tegen de regels in handelen om minder medicatie te verspillen. Maar dat moet erg stiekem want de apotheker komt de kast regelmatig controleren. Ik vraag me af, of apothekers deze regels zelf bedacht hebben of de inspectie dit oplegt of de zorgverzekeraars.