Linda Sterrenberg-van Gogh

Lid ledenpanel
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Linda Sterrenberg-van Gogh

 1. Wat ik ook vreemd vind is dat er geen patiënten vereniging is voor overgangsklachten. Een teken dat het nog steeds niet serieus genomen wordt die klachten. Groeten Linda.
 2. Mijn schoonmoeder van 76 heeft nog steeds opvliegers. Niet bij iedereen verdwijnen de overgangsklachten. Wat ik heb gelezen maar wat niet veel mensen weten is, dat ongeveer 70% van de vrouwen overgangsklachten heeft. Waarvan 20% ernstige klachten, waardoor ze niet meer goed kunnen functioneren. En daar weer de helft van, dus 10% heeft die klachten nog steeds met 70 jaar. Een serieus probleem dus, waar nog steeds niet serieus mee wordt omgegaan. Men doet er lacherig over en zegt het gaat wel over. Je moet er gewoon doorheen. Wat als het nu eens niet over gaat? En waarom moeten we 10- 15 jaar doorbijten? Wanneer gaat er eens serieus onderzoek naar gedaan worden? En worden vrouwen serieus genomen bij de huisarts? En bij de specialisten zoals de Cardioloog en Endocrinoloog? Best frustrerend en ik ben dan ook zeer prikkelbaar gek he? Groeten en sterkte mede overgangspatiënten.
 3. Bedankt Merel voor je reactie. Ik heb ook Magnesium geslikt en zelfs beta blokkers. Hielp niks. Ik gebruik nauwelijks alcohol( 1 per week) en maar 2 koffie per dag in de ochtend. Suikers gebruik ik ook minder want ik merk dat na bv boterhammen of friet eten ik ook suf word en hartkloppingen krijg soms. Als ik zo schrik wanneer ik net slaap voel ik een golf van uit mijn buik naar mijn hoofd gaan.Dan word ik warm stroomt het door naar mijn handen en die gaan dan tintelen. Ook schiet er speeksel in mijn mond. En mijn hart gaat als een gek te keer.Soms pijnlijk naar mijn nek. Ik denk er over om toch een second opinion te doen bij een vrouwen cardioloog. Maar soms denk ik als ik reacties van andere vrouwen lees het is toch echt de overgang en dan is er toch niets aan te doen. Wat is Maca? Groetjes Linda.
 4. Bedankt Willy ik ga het proberen. Ik ben al bij een Cardioloog geweest maar de testen gaven aan dat ik wel soms veel hart slagen heb in rust maar dat die niet afwijkend zijn. Ik heb er wel last van maar het kan volgens de Cardioloog geen kwaad. Hij wist trouwens niets over hartklachten in de overgang. Groetjes Linda
 5. Hallo, gisteren in Ahoy geweest voor de pensioen manifestatie. Er waren 7000 mensen werd er gezegd. Dus best een grote opkomst. Ik werd geintervieuwd door Radio NPO 1. Ik heb veel verteld over dat werk niet alleen zwaar is voor mensen in zware beroepen. Maar dat ook stress en de overgang kan meespelen. Helaas werd het niet uitgezonden vanwege de aanslag/schietpartij in Utrecht. Verder werd de bijeenkomst soberder en korter. Maar er komt vast een vervolg. Groeten Linda.
 6. Ik ben ook aan de hormonen na van alles geprobeerd te hebben wat ook meestal een tijdje hielp. Zoals b.v. Rode Klaver. De hormonen halen de scherpe randen van de klachten af maar ik moet nog steeds mijn leven aanpassen. En dat betekend weinig koffie en alcohol. Op tijd naar bed. Voor 23.00 uur ook in het weekend. Als het kan 's middags een tukje( niet langer dan een half uur). Het huishouden in beetjes doen en steeds rust tussendoor nemen. Op het werk steeds micropauzes nemen en vaker nee zeggen. Soms op slechte dagen zonder ik mezelf af. Ik kan dan niet sociaal zijn want dat kost te veel energie. Emoties vermijden. Wanneer ik dit niet doe worden de hartkloppingen zo erg dat ik niet meer kan slapen. Ik vind er soms niet veel meer aan dit leven. Gelukkig kan ik lekker in de natuur wandelen vlak bij mijn huis. Dat helpt en ik geniet van de kleine dingen. Maar dit verwacht je pas met 80 jaar en niet met 52 en ik heb al last van 45 jaar. Hoe hou ik dit vol tot mijn pensioen? Ik ga morgen demonstreren voor een goed pensioen en AOW met 66 jaar vast! Ik zal wel een paar dagen moeten bijkomen maar het moet dan maar. Groeten Linda.
 7. Ik doe graag mee met de loting omdat ik al 7 jaar in de overgang ben en het steeds erger wordt. Vooral de hartkloppingen zijn niet meer te doen. Ik merk dat die hartkloppingen erger worden wanneer ik meer stress heb maar ook heb ik er na het eten soms last van. Dus heeft voeding ook invloed. Daarom ben ik benieuwd naar het boek van Vivian Reijs. Ik drink al minder koffie 2 per dag en minder alcohol 1 a 2 glazen per week. Ook eet ik minder vaak brood en meer salades en soep. De hartkloppingen zijn het ergst in rust. Het is zo erg dat ik aan de hormonen ben gegaan. Dat helpt iets maar nog lang niet genoeg om weer normaal te kunnen functioneren. Ik ga dan ook minder werken. Soms voel ik mij zo oud dat ik echt niet weet hoe ik dit tot mijn AOW/pensioen moet volhouden. En dat is voor mij tot 68 jaar en 3md. Ik ben nu 52 jaar. En een beetje wanhopig af en toe. Groetjes Linda Sterrenberg van Gogh.