Caro

Lid ledenpanel
 • Aantal bijdragen

  4
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Caro

Achtergrond

 • Functie
  Geestelijk verzorger, ethicus
 • Branche
  Gehandicaptenzorg

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dit heeft twee kanten. De druk verschuift naar EHBO/specialisten en de kans dat mensen te lang door lopen is er ook en dan worden de kosten nog hoger. Een goede selectie door doktersassistente en praktijkverpleegkundige kan ook helpen.
 2. Caro

  Bewust zorggebruik kunnen we met z'n allen doen

  Hallo Isa, neem bijvoorbeeld iemand heeft hoge bloeddruk, een recept uitschrijven is zo gebeurd, leefstijladvies kost meer tijd, maar verdient minder voor huisarts en apotheker, gesprek over bijvoorbeeld risico’s en alternatieven van operaties kost chirurg in verhouding meer tijd, dan gelijk opereren. Er zijn gelukkig steeds meer artsen die de tijd wel nemen, maar vergoeding voor ingrepen is groter dan voor het gesprek over alternatieven en dat is bijzonder.
 3. Caro

  Bewust zorggebruik kunnen we met z'n allen doen

  Bewust zorggebruik kan pas als er tijd komt om goed te luisteren naar patiënten. Zolang behandeltijd meer wordt vergoed, dan 'praat tijd', zal er meer behandeld worden. Het begint bij de huisarts, een recept, verwijzing is zo gegeven. Een gesprek duurt langer, maar er zijn dan wel minder medicijnen, behandelingen soms nodig. Het lijkt soms in een ziekenhuis wel een producten markt. Wie ben je dan nog? En hoe kan je bewust kiezen, als je pijn heb en deskundige geen tijd krijgen hun keuzes uit te leggen..etc.