Maurice Bekkers

Lid ledenpanel
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

About Maurice Bekkers

Personal Information

 • Function
  Array
 • Branche
  Array
 1. Ik ben gewoon van mening dat bedrijven en instellingen en zelfs zorgverzekeringen geen geld dat in feite bestemd is voor zorg zouden mogen uitgeven aan reclame of sponsoring. Als ik zie dat zorgverzekeraars profvoetbalclubs sponsoren, dan draait zich mijn maag. Geld stoppen in overbetaalde pubers die een spelletje spelen, of datzelfde geld stoppen in zorg voor mensen die het hard nodig hebben. Mij lijkt het een eenvoudige keuze. Maar schijnbaar is het moreel besef bij degenen die het verschil kunnen maken ver weg.
 2. @joeri Als je mijn betoog goed had gelezen, dan geef ik nu aan dat men vaak niet de volledige brillenvergoeding kan gebruiken. Het oude ziekenfondsbrilletje wil ik uiteraard ook niet, maar ik wil net als jij meer keuzeopties hebben waarvoor ik ook wil bijbetalen. Dat moet ik nu namelijk ook, alleen krijg ik niet de volledige vergoeding voor een multifocale bril door allerlei rare regeltjes. Als ik een multifocale bril neem wil ik ook de volledige vergoeding kunnen gebruiken. Voor wat er dan nog overblijft aan extra opties, dan vind ik bijbetalen uiteraard erg vervelend, maar zou het in elk geval minder zijn dan nu. As er nu toevallig een actie is op bijvoorbeeld een montuur en ik maak daar gebruik van, dan snij ik me dus al in de vingers omdat door vreemde rekentrucs dan op een of andere wijze niet meer de volledige vergoeding krijg, omdat die alleen geldt voor goedkope monturen en ik nu bijvoorbeeld een duur montuur pak omdat dat kwalitiatief beter is, maar door actie wordt verkocht voor een lagere prijs dan het aanvankelijke goedkope montuur. Het voordeel dat ik daaruit haal kan ik dus niet in mijn glazen en de opties daarvcor stoppen, maar vervalt. Als ik dan bijvoorbeeld een ontspiegeling pak, dan moet ik die wel weer volledig bijbetalen. Dus vandaar mijn pleidooi voor het vaste bedrag (zoals dat nu ook is) voor die multifocale bril, ongeacht kortingen van de opticiën of extra's die ik zelf kies. Op de manier waarop de afspraken nu lopen, verdient de opticiën op dit moment meer aan de verzekerde dan aan de onverzekerde klant.
 3. Als zorgmedewerker in de gehandicaptenzorg onderschrijf ik volledig de mening van Peter van der Kort
 4. Bril en hoorapparaten zijn zeker zorgkosten, net als het aanmeten ervan. Zonder bril of hoorapparaten kunnen mensen niet goed functioneren in de maatschappij of op hun werk. In mijn optiek kun je deze zaken vergelijken met een been prothese, waardoor een geamputeerde bijvoorbeeld wel kan lopen. Wanneer mensen niet kunnen functioneren in het dagelijks leven, zo wijst onderzoek uit, stijgen ook de zorgkosten op diverse andere gebieden. Iemand die in de maatschappij om bijvoorbeeld fysieke redenen niet langer kan meedoen, vervalt vaker ook in psychische problemen daardoor. Over de kosten daarvan nog maar niet gesproken. De vergoeding van kleine hulpmiddelen zoals brillen en hoorapparaten schelen dus op termijn grote extra zorgkosten. Ik ben wel van mening dat de afspraken met de commerciële opticiëns veel beter kunnen worden gemaakt. Vaak is er een woud van allerlei regeltjes dat er voor zorgt dat bijvoorbeeld de brildrager die een bril koopt bij Pearle of Hans anders of Specsavers zijn brilvergoeding voor bijvoorbeeld een multifocale bril niet geheel kan gebruiken en dan vervolgens nog een bedrag bij moet betalen bij dat bedrijf. De verzekerde snapt er geen bal van en het optiek(groot)bedrijf wrijft zich in de handen want zijn winstmarge is er niet minder op geworden. Eenvoudige afspraken zoals een brilvergoeding voor een bril met enkelvoudige glazen of een bril met multifocale glazen ongeacht welk glaspakket of montuur zou het meest eenvoudige zijn. Mij lijkt dat een goede stap voorwaarts. Afschaffing is in elk geval geen optie. Net zo min als verdere bezuiniging op deze vergoedingen want er is de laatste jaren al heel veel vanaf gesnoept, waardoor de kosten die de verzekerde zelf moet bijbetalen nu al steeds hoger worden.