WoutVisser

verwaarloost de forensische GGZ zijn publieke taak?

1 bericht in dit gesprek

Op 5 januari gehoord op RTV Utrecht:

 

Recent nieuws: de 14-jarige dader van de verkrachtingen + moord op het 14-jarige meisje Romy, in mei/juni 2017, bleek daarvoor al met Justitie in contact te zijn gekomen voor een aanranding. Voor dit laatste strafbare feit werd hij in een forensische GGZ-instelling behandeld. Romy’s ouders wisten dit niet, en zijn nu diep geschokt.

De ‘Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd’ stelt een onderzoek naar deze behandeling in. “Alleen voor deze zaak, de hele instelling wordt niet onderzocht”. De betrokken forensische GGZ-instelling beroept zich naar het Nederlandse publiek toe op zijn zwijgplicht.

 

 

Feit is, dat de forensische GGZ na de geruchtmakende moord op Anne Faber (september 2017) nu in korte tijd voor de tweede keer in opspraak komt. Wat de vraag oproept of de genoemde Inspectie toch niet beter het functioneren van deze gehele forensische GGZ-instelling zou moeten onderzoeken. De verdenking lijkt gewettigd, dat deze instelling onvoldoende aandacht schenkt aan het publieke belang van haar functioneren.

Tenslotte de opmerking, dat ik mij hierboven gematigd probeer uit te drukken; het is mijns inziens  de vraag of het Nederlandse publiek dat ook zal doen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Log in of registreer je om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze community.


Registreer een nieuw account

Inloggen

Ben je al lid? Meld je hier aan.


Nu inloggen