Jos Kox

Onderzoek naar uitval van beginnende verpleegkundigen uit het beroep

1 post in this topic

Oproep: Ben jij als beginnend MBO- of HBO-verpleegkundige uit het verpleegkundig beroep gestapt of ken jij iemand die als beginnend MBO- of HBO-verpleegkundige uit het beroep gestapt is?

Verpleegkundigen kampen vaak met een hoge fysieke en mentale belasting tijdens het werk, wat leidt tot verlies van productiviteit op het werk, ziekteverzuim of zelfs uitval door een carrière switch.
Het is niet duidelijk in hoeverre beginnende verpleegkundigen binnen een á twee jaar na diplomering al last krijgen van deze gezondheidsklachten en in hoeverre deze klachten een rol spelen bij deze groep verpleegkundigen, waardoor ze uit het beroep stappen en een carrière switch maken.

Het kenniscentrum Zorginnovatie van de Hogeschool Rotterdam, het ErasmusMC en het VUmc zijn daarom een onderzoek gestart om de redenen van uitval van beginnende verpleegkundigen uit het beroep in kaart te brengen. Hiervoor zijn wij op zoek naar voormalig MBO- of HBO verpleegkundigen die binnen 1 tot 2 jaar na diplomering besloten hebben te stoppen met het verpleegkundig beroep en een carrière switch hebben gemaakt. Wij zijn erg benieuwd naar de achterliggende redenen van deze voormalig beginnende verpleegkundigen om het beroep de rug toe te keren.
 
Ben jij een verpleegkundige die binnen 1 á 2 jaar na diplomering uit het verpleegkundig beroep is gestapt of ken jij zo iemand? Neem dan contact met ons op! We willen graag met betreffende verpleegkundigen in gesprek komen. De geanonimiseerde, verdiepende inzichten in de redenen van beginnende verpleegkundigen om het beroep de rug toe te keren willen we gebruiken voor onderwijs en praktijk om al in een vroeg stadium op mogelijke risicofactoren in te grijpen.
 
Geïnteresseerd of wil je meer informatie?
Reageer hieronder en we nemen contact met je op.
Je kunt ook een persoonlijke bericht sturen @Jos Kox of een mail aan jos.kox@hr.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Blijf op de hoogte van gesprekken in de community

    Ontvang jij graag wekelijks per mail een gespreksoverzicht uit de community? 
    Meld je direct aan in jouw IZZ lidmaatschap (inloggen vereist).