Isa van IZZ

Hoe maak jij je angst voor agressie en geweld bespreekbaar?

4 posts in this topic

Het afgelopen half jaar had 61% van de zorgmedewerkers te maken met agressie en geweld. Dat weten we uit eigen onderzoek. Terugdringen is us hoog nodig. Agressie bespreekbaar maken is de eerste stap. Hoe begin je daarmee?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik werk op een locatie waar ook agressie voorkomt, maar ik ben hier open in en wat vooral belangrijk is. Agressie is niet normaal, hierbij keur ik niet de client zelf af, maar wel het gedrag wat vertoont wordt.

ik denk dat het bij mijn doelgroep van belang is dat je kijkt waar het vandaan komt, en evt eerder kan ingrijpen zodat het niet tot agressie hoeft te komen.  Dit is niet haalbaar in iedere doelgroep, maar zeker het niet normaal gaan vinden. ik geef na 21 jaar in de zorg al te werken ook  nog steeds aan bij collega's wat het met me doet, dit geeft daarin dus ook ruimte voor de ander om er makkelijker over te praten

Share this post


Link to post
Share on other sites

op het werk heb ik soms te maken met verbale agressie. Vaak komt dit voort uit machteloosheid en frustratie. Deze soort verbale agressie is goed te handelen door op dat moment te luisteren naar de patiënt . Ik heb ervaren als je dit niet doet, dat je dan het vertrouwen van de patiënt kwijt raakt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bespreekbaar maken en elkaar serieus nemen en naar elkaar luisteren is essentieel bij dit onderwerp. Agressie kan voor de 1 meer impact hebben dan voor een ander. Neem tijd voor elkaar om je verhaal te kunnen doen.

Bij ons op het werk krijgen we elk jaar een training hiervoor. Heel fijn!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Blijf op de hoogte van gesprekken in de community

    Ontvang jij graag wekelijks per mail een gespreksoverzicht uit de community? 
    Meld je direct aan in jouw IZZ lidmaatschap (inloggen vereist).