WoutVisser

minder werkdruk in verpeeghuis

1 post in this topic

NOS-journaal 20 oktober 2019.

 

 

U kent ze vast: het cabine-personeel van een vliegtuig. De stewards en stewardessen die u tijdens uw vliegreis verzorgen.

Ook cabine-personeel moet na een ziekte, na een ongeval, vaak revalideren om weer arbeidsgeschikt te worden. Probleem hierbij is, dat revalideren niet in een vliegtuig kan: je kunt cabine-personeel niet voor een halve vlucht inzetten.

 

In samenwerking met een verpleeghuis uit Amsterdam-noord heeft de KLM hier iets op gevonden: hun cabine-personeel revalideert als vrijwilliger/-ster in dit verpleeghuis.

Stella O’Sullivan, vitaliteitsmanager bij KLM: ‘hun kernkwaliteiten, servicegerichtheid en klantgerichtheid, hebben veel raakvlakken met de zorg’.

Lokatiemanager Saskia Osinga van het verpleeghuis: sinds de samenwerking met KLM een half jaar geleden begon, ‘stroomt het huis bijna over van energie’.

Ook Minister de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is enthousiast: de KLM-ers kunnen het zorgpersoneel niet vervangen. ‘Maar ze kunnen hen wel ontlasten. Dat zorgt voor meer werkplezier bij de professional. En zo is er meer tijd voor de patiënt’.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Blijf op de hoogte van gesprekken in de community

    Ontvang jij graag wekelijks per mail een gespreksoverzicht uit de community? 
    Meld je direct aan in jouw IZZ lidmaatschap (inloggen vereist).