Marjon van IZZ

Wanneer geven we tijd aan jongeren?

3 posts in this topic

Afgelopen week is er veel aandacht besteed in de media aan de psychische klachten onder vooral jonge zorgmedewerkers. Ondanks de grotere onzekerheid in de wereld staan deze jonge mensen met zelfvertrouwen in het leven. Ze denken positief over hun toekomst. De zorgopleidingen raken weer vol!

Recent onderzoek van IZZ laat zien dat zorgmedewerkers tot 25 jaar meer dan gemiddeld last hebben van lichamelijke en emotionele werkdruk. Het verloop lijkt ook flink te groeien in de eerste jaren van hun loopbaan. Ze overwegen in ieder geval vaker dan gemiddeld te stoppen en haken vaak al af tijdens hun stage. Want zelfs in de opleidingen is er al sprake van psychische belasting. Door de krappe arbeidsmarkt trekken zorgaanbieders al tijdens de stage flink aan jongeren, maar voor een goede begeleiding in die eerste werkjaren, is vaak weinig tijd.

Als we dit nu weten, moeten we dan niet veel meer aandacht besteden aan de stap van opleiding naar praktijk?

In gesprek

IZZ wil in gesprek met het ministerie en werkgevers. We zien daar een rol voor ons. Maar niet zonder de jongeren zelf. Zijn er in de community (jonge) zorgmedewerkers die hierover iets kunnen en willen vertellen? Vanuit persoonlijke ervaring? Misschien zelfs tips & adviezen hoe om te gaan met de toenemende druk? Kunnen we elkaar hierbij helpen en zo ja, hoe?

Meer lezen over het onderzoek?


Bovenstaand is een samenvatting uit het blog van Roland Kip: Wanneer geven we tijd aan jongeren?

Share this post


Link to post
Share on other sites

CNV Jongeren-voorzitter Semih Eski: 'Jaarlijks hebben 240.000 jonge werknemers burn-out klachten. Het is daarmee beroepsziekte nummer 1 en een zorg van iedereen. Wij pakken dit probleem aan door het taboe te doorbreken op de werkvloer en in gesprek te gaan met werknemers en werkgevers over concrete oplossingen. We willen toe naar een arbeidsmarkt zonder ongezonde werkdruk, maar veel werkgeluk.'

CNV Jongeren heeft uitvraag gedaan bij honderden jonge zorgprofessionals naar oorzaken en oplossingen van werkstress en burn-out. De resultaten van het onderzoek én tips voor jonge werknemers en werkgevers hoe werkstress te verminderen, staan in hun handboek Druk of Geluk (versie voor Werknemers). 

En lees ook: De vakbonden over jongeren, burn-out en verloop

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://www.ad.nl/ad-werkt/ruim-12-procent-meer-inschrijvingen-voor-studie-verpleegkunde~a3c7cd7d/

'De animo voor een hbo-opleiding in de gezondheidszorg is flink toegenomen. Zo steeg het aantal eerstejaarsstudenten verpleegkunde met ruim 12 procent.'

Dat klinkt positief! Maar zijn de zorgorganisaties hier ook op voorbereid? Hoe zorgen we ervoor dat deze jongeren dus niet uitstromen? Is er voldoende en goede begeleiding, tijdens bijvoorbeeld de stage en de eerste jaren van hun loopbaan, zodat we bovenstaand kunnen 'tackelen'? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now

  • Blijf op de hoogte van gesprekken in de community

    Ontvang jij graag wekelijks per mail een gespreksoverzicht uit de community? 
    Meld je direct aan in jouw IZZ lidmaatschap (inloggen vereist).