Isa van IZZ

Meld je aan voor gesprek over Bewust Zorggebruik

10 berichten in dit gesprek

Wil jij met het IZZ ledenpanel in gesprek over Bewust Zorggebruik?IZZ_Redactioneel-Collectieve-regeling_Solidariteit-en-bewust-gebruik_375x250.png.94e4ace068acef002d13e7398c675cd2.png

Het betaalbaar houden van de zorg is een belangrijk thema voor IZZ. Het ledenpanel plaatste dit thema eerder in de top 3 van belangrijkste thema's waar we ons als ledencollectief voor in moeten zetten.

Als vervolg op de IZZ thermometer #2 'Hoe kijk jij aan tegen jouw gebruik en kosten van zorg?'* willen we een bijeenkomst organiseren om verder te praten over dit onderwerp. Ook zijn we benieuwd hoe je als zorgmedewerker naar dit vraagstuk kijkt en welke mogelijke oplossingen je ziet. We willen samen tot goede ideeën komen om als ledencollectief en community dit belangrijke thema verder vorm te geven.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan door hieronder een reactie te plaatsen, of een mail te sturen naar community@stichtingizz.nl onder vermelding van Bewust Zorggebruik. Je krijgt dan t.z.t. meer informatie over de datum en locatie. 

*voor deelnemers ledenpanel / uitkomsten verwacht in september 2018
Ben jij deelnemer aan het ledenpanel en wil je de vragenlijst nog invullen? Dat kan nog tot maandag 16 juli 2018!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Om de discussie zuiver te houden: de zorg wordt alsmaar duurder, en dat komt voornamelijk omdat de zorgtechnieken steeds beter en ingewikkelder worden.

Voorbeeld: als iemand 50 jaar geleden zijn/haar knie verbrijzelde, werd het been geamputeerd. Kosten: pakweg 4.000 euro. Tegenwoordig krijgt de patiënt een kunstknie. Kosten: een aanzienlijk veelvoud van 4.000 euro.

We zijn nu zo langzamerhand op het punt gekomen dat de zorg nauwelijks meer betaalbaar is. Deze situatie kun je nog wel een beetje 'rekken' door het inefficiënte gebruik van geld in de Zorg aan te pakken. Maar dat verandert weinig aan het fundamentele probleem. 

We zien nu al, dat rijke mensen betere en snellere zorg krijgen dan minder rijke mensen  -  domweg omdat ze meer kunnen betalen. En we ontkomen er niet aan om 'pijnlijke' keuzes te maken. Om de hoge kosten van een zorgbehandeling af te wegen tegen (bijvoorbeeld) de leeftijd of de maatschappelijke positie van de patiënt.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja, ik doe graag mee

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

@Caro, @Rianne van zwieten en @ericvanvught bedankt voor jullie aanmeldingen! Er volgt t.z.t. meer informatie. Naast jullie aanmeldingen hebben zich tot nu toe zo'n 30 leden per mail aangemeld.

@WoutVisser bedankt voor je inhoudelijke bijdrage. Wil jij je ook aanmelden voor een vervolg (offline dan wel online)?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik doe graag mee, maar moet eerst een datum weten ivm vakantie en werktijden

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo @Mo, dank voor je aanmelding! Zodra ik meer weet worden jullie geïnformeerd. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Log in of registreer je om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze community.


Registreer een nieuw account

Inloggen

Ben je al lid? Meld je hier aan.


Nu inloggen