Isa IZZ

Onze eigen IZZ Zorgverzekering vanaf 2019 bij VGZ voor de Zorg én CZ

8 berichten in dit gesprek

Vanaf 2019 wordt de IZZ Zorgverzekering, de eigen zorgverzekering van mensen in de zorg, uitgevoerd door twee zorgverzekeraars. Naast VGZ voor de Zorg zal ook CZ de IZZ zorgverzekering gaan aanbieden. Daardoor krijg je als IZZ lid meer keuze uit verschillende aanvullende pakketten.

  • Meer keuze (meer aanvullende pakketten met verschillende samenstellingen)
  • Een krachtiger ledencollectief (betere onderhandelingspositie)
  • Meer invloed (groter bereik voor Gezond werken in de zorg programma)


Lees ons artikel als je meer wilt weten. 

Laat ons en elkaar weten wat we volgens jou nog meer kunnen doen om een krachtig(er) ledencollectief te zijn!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Beste IZZ.

Het klinkt mooi dat we nu kunnen kiezen uit 2 zorgverzekeraars maar ik denk dat daarmee de onderhandelkracht van het IZZ minder wordt. Wanneer je zaken doet op basis van een kleine 500.000 leden is er meer te bereiken dan wanneer je dat doet voor (bijvoorbeeld) 200.000 leden. Het aangeboden pakket zal hieronder lijden. Hiermee versterken we het ledencollectief niet maar versnipperen we het.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo @A Bosch, bedankt voor je bijdrage. Stel dat 400.000 leden een IZZ Zorgverzekering hebben via VGZ voor de Zorg, en 200.000 via CZ. Dan is het collectief dus 600.000 leden sterk. Wat gebeurt er dan volgens jou, dat het aangeboden pakket daaronder lijdt?

De onderhandelingspositie zit niet alleen in de grootte van het collectief, maar ook in de potentie.  We organiseren de verzekering immers voor ruim 1 miljoen zorgmedewerkers. Momenteel zijn er 210.000 hoofdverzekerden. Er is dus een enorm grote groep die de zorgverzekeraars kunnen bereiken met de IZZ Zorgverzekering. Aangezien ze beiden die groep hetzelfde voordeel van de werkgeversbijdrage en de collectiviteitskorting mogen bieden, houden ze elkaar ook nog eens scherp. En dat is voor ons als ledencollectief juist goed, daar hebben we profijt van. 

Althans, dat is onze denktrant... Ben benieuwd hoe jij dat ziet.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Beste Isa. Jammer genoeg ben ik het niet helemaal met je eens. Momenteel heeft het IZZ 410.000 leden. Het potentieel is natuurlijk veel groter en het zou mooi zijn wanneer meer zorgverleners zich zouden aansluiten bij het IZZ. Want juist in de verzekeringswereld geldt dat hoe meer verzekerden hoe meer het risico gespreid wordt. Dit betekent dan ook dat wanneer ons collectief veel leden heeft zij goede en scherpe afspraken kan maken met het VGZ. (Hoe groter de club, hoe sterker de zeggenschap en inkoopkracht). Dat is ook de reden dat veel zorgverzekeraars in het verleden zijn samengegaan en dat we nu nog maar 4 grote jongens hebben die 88% van de markt beheersen. 

Het aandeel van IZZ binnen VGZ is momenteel ongeveer 10%. Niet groot maar sterk genoeg om mooie pakketten uit te onderhandelen voor haar leden. Wanneer we deze 410.000 leden in de toekomst verdelen over 2 zorgverzekeraars dan daalt ons aandeel binnen VGZ naar 5%. Je kunt je voorstellen wat dit betekent in overleg- en onderhandelsituaties.

Verkering met 2 partners loopt nooit goed af.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi @A Bosch, mooi gesprek hebben we zo :) Ik zie dat je uitgaat van de 410.000 verzekerden verdelen? Dat is zowel technisch als juridisch onmogelijk en bovendien niet de bedoeling en onwenselijk. Iedere Nederlander is vrij om zelf een zorgverzekering te kiezen, ieder jaar weer. Het aantal mensen dat aan het einde van het jaar van verzekering wisselt, is al een aantal jaren dalende en ligt rond de 6% van het totaal aantal verzekerden. We zullen dus geen situatie meemaken waarbij 50% overstapt van de IZZ Zorgverzekering door VGZ voor de Zorg naar de IZZ Zorgverzekering door CZ.

Of verwacht jij een revolutie ;)?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Beste Isa. Ik hoop inderdaad niet dat 50% gaat overstappen. Het was een voorbeeld (en dat moet je altijd in extreme doen om het te verduidelijken) wat dit betekend voor de positie van IZZ bij de VGZ en CZ. Het doet echter niets af van het feit dat we zelf van binnen uit het IZZ aan het uithollen zijn. Versterken van het collectief door goede pakketten aan te bieden die toegesneden zijn op de leden brengt meer dan een versnippering van de aanbieder(s) en pakketten.

Het is nu voor een verzekerden al bijna onmogelijk om uit de zeer vele pakketten die door de zorgverzekeraars aangeboden worden te kiezen. Het mooie was dat IZZ  dat voor haar leden verzorgde en dat gaf vertrouwen. De duidelijkheid neemt door de gemaakte keuze niet toe en CZ is  de lachende derden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik begrijp je boodschap @A Bosch. Het beste wat we dan kunnen doen, is afwachten hoe het uitpakt. Ik hoop natuurlijk dat jouw standpunt geen juiste voorspelling is. Dat hoop je zelf ook denk ik? 

Aan het einde van het jaar, als de pakketten e.d. bekend zijn en we kunnen zien hoe het aanbod en het zelf kiezen daaruit voor ons persoonlijk 'aanvoelt' (vertrouwen, duidelijkheid, keuzeruimte, etc.) zullen we hier dan nog een keer op terugkomen?

We blijven overigens voor onze leden verzorgen wat we al verzorgden! Dat verandert niet. En we denken (dus) dat we met twee uitvoerende partijen onze rol als belangenbehartiger beter kunnen uitoefenen dan voorheen. Om dat toch nog een keer gezegd te hebben :) 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik hoop inderdaad dat ik geen gelijk krijg.

We zijn alleen maar gebaad bij een sterke community. Dus tot in de herft. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Log in of registreer je om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze community.


Registreer een nieuw account

Inloggen

Ben je al lid? Meld je hier aan.


Nu inloggen