WoutVisser

Gemeente Nijkerk verbetert haar GGZ-zorg, en bespaart 15% !

3 berichten in dit gesprek

De proef duurt inmiddels ruim een jaar. Uit een tussentijds onderzoek blijkt dat er 25% minder instroom is naar GGZ-instellingen. Het aantal kinderen dat specialistische hulp nodig heeft is met 10% gedaald. De kostenreductie op de volledige hulpverlening bedraagt 15%.

 

Dat klinkt goed, en het is nog waar ook ….. in Nijkerk.

Het geheim zit hem in de inzet van specialistische ondersteuners bij huisartsen, aldus de verantwoordelijke Nijkerkse wethouder Nadya Aboyaakoub. Het is hierbij de bedoeling, om meer grip te krijgen op het doorverwijzen van de jeugd naar de Geestelijke GezondheidsZorg. Met de nieuwe aanpak worden problemen vaak sneller gesignaleerd, zelfs al bij kinderen van 2-3 jaar. Hierdoor kan aan veel jongeren sneller en lichtere hulp worden geboden.

De tevredenheid van de ouders krijgt een negen, en dat mag bijzonder hoog worden genoemd.

Het zal u niet verbazen dat Gemeente Nijkerk deze proef voortzet.

 

Zie ook www.stadnijkerk.nl.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Mooi, positief bericht @WoutVisser. Bij IZZ zijn we altijd op zoek naar voorbeelden waar we wat van kunnen leren. De problemen in kaart brengen is belangrijk en nodig, maar de focus op oplossingen is wat ons verder brengt. Bedankt voor deze bijdrage. Als je dergelijke voorbeelden hebt die gaan over zorgorganisaties, hoe zij met een specifieke aanpak de gezondheid en inzetbaarheid van hun eigen mensen bevorderen, dan houd ik me zeker aanbevolen. Wij verspreiden dat soort voorbeelden ook binnen de sector, om elkaar te stimuleren en inspireren. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Dank je, Isa.

Mijn hart ging ook sneller kloppen van dit nieuws uit Nijkerk, maar zulke positieve berichten kom je niet iedere dag tegen  -  was het maar zo.

Het streven naar bedrijfskundige en financiële efficiency in de zorg gaat door. Met hopelijk een gunstig effect op de hoogte van onze toekomstige zorgverzekering-premies.  

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Log in of registreer je om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze community.


Registreer een nieuw account

Inloggen

Ben je al lid? Meld je hier aan.


Nu inloggen