All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Last week
 3. In de zomer van 2019 hebben we 8 nieuwe verhalen uitgeschreven en hebben de foto- en videoshoots plaatsgevonden van de personen achter het verhaal. Deze verhalen zullen we de komende tijd met jullie delen in de Zorg en op izz.nl. Ter inspiratie hoe collega’s goed voor zichzelf zorgen en hoe je gezond en plezierig aan het werk kunt blijven. Vast een kijkje achter de schermen? Bekijk dan de video Making off - Deel je verhaal met IZZ.
 4. ‘Elf nieuwe leden in de community de afgelopen week, wauw! Maar waarom zie ik dat nu pas? En wie zijn die leden dan? Is het niet handig maar vooral ook leuk dat ze zich even voorstellen? Aan mij, of aan iedereen?’ Ik vanochtend in overleg met mijn leidinggevende (‘Hoe deed Isa dat eigenlijk, het verwelkomen van nieuwe leden’?), een mooi welkomstbericht opgesteld naar de nieuwe leden, bíjna verstuurd … Heb ik mezelf eigenlijk al voorgesteld? Als opvolger van? Nee! Inmiddels al drie weken op de plek van ‘Isa van IZZ’. Rijkelijk laat - excuses daarvoor - maar hier komt ‘ie dan eindelijk. Sorry, sorry, sorry. Hopelijk doet goed voorbeeld goed volgen … Ik ben Marjon Prinsen - ‘Marjon van IZZ’ - gestart dus op 12 augustus 2019 als community manager bij Stichting IZZ. Ik werk hier vooralsnog tijdelijk op interimbasis. Primair om de taken van Isa over te nemen en mee te denken over de ontwikkeling van en in de community. Isa heeft iets heel moois opgebouwd en achtergelaten, hier ga ik zeker met grote zorgvuldigheid mee om. Ik woon samen met vriend, zoon en vier honden. Ben een echt buitenmens: wandelen, mountainbiken, reizen, kamperen, met de honden trainen (4 sledehonden). Ik sta nooit stil zeg maar. Maar probeer uiteraard wel goed voor mezelf te blijven zorgen Voor mijn werk bij Stichting IZZ heb ik veel in het onderwijs gewerkt als online adviseur, webredacteur, social media adviseur, webmaster etc. Maar ook de combinatie van Zorg en Verzekeringen is mij niet onbekend. Ooit mijn communicatieloopbaan begonnen als marketingcommunicatiemedewerker bij OHRA Verzekeringen en recent (2017-2018) gewerkt als online adviseur bij ZZG Zorggroep in Groesbeek. Uiteindelijk komt alle kennis & expertise op zowel werkinhoudelijk vlak als kennis van de organisatietak in deze functie samen. Ik heb er veel zin en hoop met velen van jullie kennis te mogen maken! Live of online. En ben vooral benieuwd naar jullie ervaringen, valkuilen, knelpunten maar vooral ook inspirerende en mooie momenten van het werken in de zorg. Deel ze en praat erover. Stel vragen. Want dat jullie goed zorgen voor een ander staat als een paal boven water. Zorg vooral ook goed voor jezelf! Bij vragen weten jullie mij dus nu alvast te vinden …
 5. En de resultaten van het onderzoek zijn binnen! Lees ze op: https://www.izz.nl/thema/gezond-werken/werken-in-de-zorg/artikelen/izz-ledenpanel-3-op-de-4-ervaart-invloed-van-wisselende-diensten-op-gezondheid Ruim 800 leden hebben aan het onderzoek meegedaan. Grote dank aan jullie van ons! De resultaten zijn donderdag 5 september per mail verstuurd naar alle panelleden. Hebben jullie deze mail goed ontvangen? Vanuit een aantal leden hebben we de mail helaas retour gehad met een foutmelding, dus check even goed je mailbox (spam?). Heb je hem niet ontvangen of heb je vragen over de resultaten? Mail dan naar ledenpanel@stichtingizz.nl. Vragen aan elkaar? Stel ze hier gerust.
 6. Earlier
 7. Vermoeid en lusteloos aan de dag beginnen. Prikkelbaar reageren op collega’s en cliënten. Je bevlogenheid voor de zorg kwijt zijn. Herkenbaar? Het merendeel van de zorgmedewerkers heeft klachten die bij een burn-out passen. Zo blijkt uit de uitslagen van de Monitor Gezond werken in de zorg van IZZ. Wij besloten ons ledenpanel naar hun ervaringen met burn-out te vragen. Wat bleek? De helft van de zevenhonderd deelnemers kan een directe collega noemen die een burn-out heeft (gehad). Jij, je gezin, je werkgever … Iedereen is erbij gebaat dat je snel geholpen wordt tijdens een burn-out. Maar de zorgverzekering vergoedt deze psychische hulp niet, want de burn-out is werkgerelateerd. Jouw werkgever moet dus betalen voor de geboden zorg. Hoe gaat jouw werkgever om met een burn-out? Voel je je gehoord en geholpen? Kun je erover praten op je werk? Deel je ervaringen hier.
 8. Nou, dit zijn al goeie en concrete stappen die je hebt gezet! We blijven inderdaad graag op de hoogte van de voortgang en eventuele reacties. Goed bezig Maup!
 9. Vanmiddag inderdaad de klantenservice van IZZ gebeld. Gerichte vergoeding van zonnebrandcrème lijkt moeilijk te realiseren. IZZ wil (merk)onpartijdig blijven, dus kan geen crème's uitdelen, verwerken in de duurdere premie's lijdt tot discriminatie. Maar de medewerker vond het wel een mooi idee en zou het doen rondgaan onder de mensen die daar iets mee kunnen. Dat is voor mij niet te controleren maar ik hoop werkelijk dat hij dat zal doen. Ik blijf bij mijn stelling dat voorlichting en kostenverlaging (voor zowel IZZ als hun klanten) op het gebied van huidkanker mogelijk moeten zijn. Misschien ligt het maar aan een verandering van zienswijze waardoor alle klanten van IZZ voordeel kunnen hebben bij aanschaf van zonnebrandcrème naar eigen keuze. Op advies van diezelfde medewerker klantenservice heb ik Sire benaderd met de vraag of zij iets zien in het opstarten van een voorlichtingscampagne tegen huidkanker. Tot zover mijn bevindingen. Ik meld eventuele reacties van Sire en wellicht zelfs van IZZ.
 10. Dus op zich toch een beetje goed nieuws voor jou? Fijn dat het weg is, maar wat je zegt, die volle wachtkamer ... Ik heb inmiddels reactie van een collega die inhoudelijk (iets) meer van de zorgverzekering(en) weet en dit is zijn antwoord: 'Zonnebrandcrème en UV-wash vallen niet onder verzekerde zorg. Zonprotectie is een zelfzorgmiddel net als veel andere drogisterijproducten met een preventieve werking. Wel krijgen IZZ-leden 10% korting bij de Online Drogist.nl via het ledenvoordeel.' Bekijk anders vast de voorwaarden voor deze 10% korting. Ook besteden we aandacht aan het belang van zonprotectie door artikelen hierover te plaatsen in ons magazine, onze nieuwsbrieven etc. in de relevante periodes van het jaar. Wil je echt meer inhoudelijke feedback op je vraag, dan kun je het best contact opnemen met de klantenservice van jouw verzekeraar: VGZ of CZ. Ik ben heel benieuwd wat je als antwoord terugkrijgt! Wil je die met ons delen als je meer weet? Dat is voor de andere leden ook interessant. Alvast dank en succes! Groet, Marjon
 11. Hartelijk dank voor je medeleven Marjon. Met mij gaat het prima. Zodra een basaalcelcarcinoom is verwijderd is het ook echt verwijderd. Het zaait niet uit. Andere vormen kunnen dat wel. Die kunnen zelfs dodelijk zijn. Maar inderdaad, de wachtkamer zat voor de helft gevuld met mensen die voor verwijdering van BCC's kwamen. Vandaag heb ik een soortgelijk verhaal aan de NZA gestuurd. Daaraan heb ik toegevoegd dat een voorlichtingscampagne, zoals tegen roken, hard nodig is. Hoeveel mensen zijn zich er niet van bewust welke schade UV hun gezondheid aandoet? Hopelijk komt daar verandering in door voorlichting en betaalbaarheid van zonnebrandcreme.
 12. Beste Maup, Wat een heftig en persoonlijk verhaal heb je hier gedeeld. Ik hoop dat alles goed met je gaat en je herstel voorspoedig verloopt. Over de vergoedingen van de IZZ Zorgverzekering kan ik helaas zelf niets zeggen, wij zijn namelijk niet de verzekeraar maar het ledencollectief. Wel heb ik je vraag doorgestuurd naar een collega. Wellicht weet hij meer. Daarnaast ben ik ook benieuwd wat de ervaringen van anderen zijn met - zoals je al zegt - de (preventie)mogelijkheden die er liggen voor de verzekeraars. Ik wens je nogmaals veel sterkte met je herstel. Met vriendelijke groet, Marjon Prinsen, community manager ad interim Stichting IZZ
 13. Graag neem ik deze mogelijkheid bij de horens om een idee te lanceren. Althans, ik heb er nog niets over terug kunnen vinden op de site van IZZ. Vandaag bij MUMC geweest om een basaalcelcarcinoom te laten verwijderen. Wat zal dat niet kosten?!! Is het een idee voor IZZ om zonnebrandcreme te vergoeden en zodoende die kosten te drukken? Waar ik ook bang voor ben is dat financieel minder draagkrachtige mensen geen zonnebrandbescherming kunnen kopen, of er zuinig mee omspringen waardoor het niet werkt. De dermatoloog vanmorgen deelde haar zorgen met mij door te zeggen dat het maar de vraag is of de epidemische toename van huidkanker straks wel te handelen zijn. Niet alle dermatologen namelijk zijn erin geschoold en de cijfers van patiënten met die aandoening blijven stijgen. Dat is nog een reden die mijn idee van vergoeding onderbouwt. Hetzelfde geldt voor vergoeding van UV-wash. Dit maakt kleding UV werend in de was. Denkt u hier iets mee te kunnen doen binnen IZZ?
 14. NRC Handelsblad van 16 augustus 2019. Een ‘exopak’ of ‘exoskelet’ is een ‘kunstmatig harnas dat … ondersteuning biedt voor mensen met lichamelijke beperkingen’. Het pak is ontwikkeld in de USA. Het weegt 5 kilo, ‘en bestaat uit een soort atletiekpak met banden om de dijen en heup. Op de bovenbenen en buik zitten sensoren die de bewegingen meten en aan de hand daarvan bepalen wat de drager doet: wandelen of rennen. Onderaan de rug zit een aandrijfmechanisme. Daarvandaan lopen kabels naar de heupen en dijen, die kunnen aanspannen of ontspannen. Als die kabels op het juiste moment met de spieren meebewegen, kan het voelen of je met het lopen 7,4 kilo minder met je meedraagt. Voor het rennen is dat 5,7 kilo’. De Technische Universiteit Delft presenteerde deze week een speciaal ontwikkeld exopak voor dwarslesie-patiënten, dat ook zijwaartse stappen kan zetten. De Technische Universiteit Twente voegt er aan toe: ‘het is … mogelijk om het energieverbruik van (hard)lopen te verminderen door een exopak of exoskelet’. Kortom: het exopak biedt mogelijkheden voor mensen die door ouderdom, een beroerte, of anderszins moeite hebben met lopen. Het ontwerp is nu nog volop in ontwikkeling.
 15. 2 augustus 2019. Gehoord op het Vlaamse tv-journaal: een verpleeghuis voor bejaarden geeft zijn zorgpersoneel de gelegenheid om hun baan te splitsen: 70% in het verpleeghuis, 30% in de nabij gelegen thuiszorg. Het idee is om het zorgwerk lichter en gevarieerder te maken. De bejaarden in het verpleeghuis hebben veel zorg nodig. De emotionele band die zij met hun zorgverleners opbouwen, wordt ook nog eens extra belast door hun regelmatige overlijden. Werken in de thuiszorg geeft hiervoor variatie en afleiding. De reacties van het zorgpersoneel zijn tot nog toe positief, aldus het Vlaamse tv-journaal.
 16. Het Financieele Dagblad van 4 juli Steeds meer mensen ontwikkelen weerstand (resistentie) tegen anti-biotica. Wat vooral het gevolg is van een (te) royaal gebruik van dit geneesmiddel in het verleden. De Verenigde Naties (VN) schatten dat tegenwoordig jaarlijks minstens 700.000 mensen sterven omdat hun ziekte niet (meer) met anti-biotica kan worden bestreden. 230.000 hiervan betreft tuberculose-patiënten. Het probleem speelt vooral in de arme landen, waar naar schatting 90% van de bevolking resistent is; in de rijke landen ligt dit percentage op 35. De Wereldbank schat dat het aantal slachtoffers in 2050 kan oplopen tot tien miljoen. De VN verduidelijken: “alarmerende niveaus van resistentie in zowel rijke als arme landen, met als gevolg dat veel voorkomende ziektes onbehandelbaar aan het worden zijn. En het gevaarlijker is om medische procedures uit te voeren die levens redden”. Het ontwikkelen van een nieuwe generatie anti-biotica kost veel geld, en kent een relatief geringe kans op succes. Mocht het wel lukken, dan nog zal het nieuwe medicijn spaarzaam worden voorgeschreven. Met andere woorden: ontwikkelen is voor de farma-industrie commercieel niet interessant. Het Financieele Dagblad verwacht dan ook, dat dit probleem binnen afzienbare tijd de politiek zal bereiken. Zodat regeringen over de hele wereld aan een oplossing gaan meebetalen. Hun politieke verhaal om de belastingbetaler hiervan te overtuigen: “het is als de brandweer: je betaalt ervoor, in de hoop dat je ze nooit nodig zult hebben”.
 17. @Mo en @Susan hebben jullie iets aan de tips uit dit artikel op onze website? https://www.izz.nl/thema/gezond-werken/vitaliteit-en-preventie/artikelen/slaap-lekker
 18. Ik ga meestal als ik thuis kom even tv kijken nog wat drinken en ga zelfde tijd uit bed als altijd. Mijn probleem is dat als er in de route wat gebeurt en mijn dienst uit loopt dat ik later thuis ben en dan zo aan het malen ben dat het langer duurt eer dat ik slaap, dan zit de adrenaline nog zo hoog ben net een stuiterbal.
 19. Ik heb dit zelf zo opgelost: Ik zorg dat ik een uur nadat ik thuis kom, ( ik eet nog wat en kijk t.v) aanstalten maak naar bed te gaan. Dan lig ik er op een redelijke tijd in.In ieder geval niet midden in de nacht zoals vroeger het geval was Ik sta dan niet later op dan 9 uur de volgende dag. Zo kan ik nog wat doen in de ochtend, en ben ik s'avonds weer moe genoeg om gewoon goed te slapen.
 20. De vijf winnaars zijn bekend: @Hennie Maes, @An Thijssen Thijssen, @A Meulepas, @Anne Venes en @Marian De Ridder Gefeliciteerd!! Jullie zijn de winnaars van de loting voor het boek 'Het huis in je hoofd'! Als je ons een e-mail stuurt met je adres, dan krijg je het boek thuisgestuurd. Het e-mailadres is community@stichtingizz.nl. Leuk als je hier op een later moment laat weten wat je van het boek vond! Alle deelnemers aan de loting, bedankt voor jullie interesse. We vinden het altijd jammer om mensen teleur te stellen. Hopelijk val je een volgende keer in de prijzen.
 21. Daar wil ik mijn hoofd niet over breken dus geeft u maar. 😊
 22. Hoi Mo, ik kan me helemaal voorstellen dat dat niet goed is voor je gezondheid. Ik werk ook wisseldiensten tussen 8.00u en 21.00u, van maandag tot en met zondag. Dat is een groot verschil met de verzorging die tussen 7.00u en 23.00u wisseldiensten werken. Voor iedereen is het verschillend ook: als je graag naar feestjes/verjaardagen gaat, dan gaat dat niet altijd met onregelmatig werken. Ikzelf ben blij dat ik niet altijd naar feestjes kan; ik vind drukke sociale dingen erg vermoeiend. Ik zoek mijn vrienden op doordeweeks, overdag, of in de vroege avond. Ook gezellig. En rustiger voor mij. Maar Mo, ik snap dat niet iedereen zo is. Dus ik begrijp ook goed dat het niet goed is voor je gezondheid.
 23. ik weet dat ik regelmatig avond en dagdiensten heb maar ik merk dat ik met de avonddiensten als ik thuis kom meer moeite heb om in slaap te komen en vaak om 3:00 nog wakker lig. Dit komt niet ten goede van mijn lichaam maar ook niet mijn zelf ben veel sneller moe. In het weekend heb ik altijd avonddienst dit komt ook niet ten goede aan de sociale contacten omdat verjaardagen meestal in het weekend bij ons worden gehouden en dan kan je niet.
 24. Het kan ook andersom zijn hoor: ik ben bewust van werk met kantoortijden naar de zorg gegaan. En ik ben het meest blij met de mogelijkheid om avonddiensten en weekenden te kunnen werken. Wat een verademing voor mijzelf. Meer me-time, meer tijd voor de kinderen. Ik ben er qua ontspanning op vooruit gegaan. Maar dat ben ik. Voor mij tot nu toe alleen maar winst
 25. Heb jij deelgenomen aan het ledenpanelonderzoek Gezondheid en onregelmatige diensten? Ga hier in gesprek over onregelmatige diensten met andere deelnemers aan het panel. Ook vragen of opmerkingen over het onderzoek kun je hier delen.
 26. Ik zou graag dit boek willen ontvangen en wel om de volgende reden(en). Mijn vrouw en ikzelf zijn sinds dit voorjaar beiden 64 jaar. Beiden volgens ons en onze omgeving nog helder van geest, om het maar zo te zeggen. Helaas ben ikzelf nu bijna 2 jaar volledig afgekeurd, vanwege een lichamelijke aandoening. De geest is nog goed (volgens ons). Mijn vrouw krijgt echter dagelijks veel voor haar kiezen. Werkzaam in de zorg (ikzelf ben daar jaren geleden al mee gestopt en ben iets geheel anders gaan doen). Zij werkt echter nog volop en alle diensten op een spoedeisende hulp, dus kan best intensief zijn. Zij heeft echter nu reeds 4 jaar ook nog eens de zorg voor mij (haar zieke echtgenoot) erbij gekregen. Daarnaast nog 2 dagen oppassen op kleinkinderen (schatjes, maar het vergt wel energie, die ikzelf niet heb). Onlangs vroegen we ons daarom af, hoe e.e.a. zou verlopen als één van ons ook nog eens met geestelijke achteruitgang te maken zou krijgen. Als het bij haar zou gebeuren, dan val ik ook om, want ik kan de zorg voor haar er zeker niet bij hebben. Daar heb ik de energie niet voor. Als het mij zou overkomen????? Ik ben al niet zo'n gemakkelijk persoon, zeker niet omdat mijn ziekte mij ontzettend dwars zit. Ik had graag nog een aantal jaren gewerkt, maar ben er acuut uit weggetrokken. Van de ene op de andere dag. Dat frustreert. Als ik dan ook nog geestelijk achteruit zou gaan, dan weet ik niet hoe ik zou worden en hoe dat impact heeft op haar. Vandaar dat wellicht zo'n 'handleiding' enige tips kan geven om hiermee om te gaan, ook in combinatie met kinderen.
 27. Na mijn pensioen , nog niet lang geleden, doe ik mantelzorg in een verpleeghuis. Verder heeft mijn jongere zus Alzheimer. Zij dementeert. Ik zou het fijn vinden om het boekje te ontvangen om zo beter inzicht te krijgen over de ziekte
 28. NRC Handelsblad 14 juni. Opvallende bezuinigingstrend in zorgfinanciering: no cure, no pay. Het artikel van NRC Handelsblad opent: ‘Hoe duur ook, medicijnen slaan bij lang niet alle patiënten aan. Daarom zoeken zorgverzekeraars naar andere financieringsmogelijkheden. Ze hunkeren naar een pay-for-performance-model, waarbij verzekeraars alleen betalen als het medicijn werkt.’ De krant noemt een aantal voorbeelden: Uitbehandelde patiënten met de zeer zeldzame MSI-H-tumor. Zij krijgen zestien weken het kankermedicijn Nivolumab op kosten van de farmaceut. Patiënten bij wie de tumor slinkt of niet verder groeit worden doorbehandeld met een vergoeding uit de basisverzekering. Pharmareus Novartis betaalt de kosten terug voor injecties bij astmapatiënten, wanneer ze na vier weken niet goed reageren op het medicijn. Een geneesmiddel van het Franse Sanofi, dat wordt toegepast bij een beenmergziekte, slaat bij circa 80% van de patiënten aan. Als het niet werkt, dan betaalt Sanofi de kosten. Deze financiële manier van werken is ook gunstig voor de farmaceuten, betoogt NRC Handelsblad, omdat bij succes de zorgverzekeraars meebetalen aan de ontwikkeling van een (nieuw) medicijn. Bij dit alles de opmerking, dat het vaak om kleine, hele specifieke patiëntengroepen gaat. De tendens sluit dan ook eerder aan bij de beweging naar precisiemedicijnen, vanuit de gedachte dat elke patiënt uniek is. Dit heeft als nadeel, dat het bij zo’n kleine patiëntengroep moeilijk te zeggen is of het medicijn met zekerheid werkt. De toepassing van no cure, no pay bij medicijnen is vooralsnog erg beperkt. Wel wordt deze vorm van financiering in Engeland en Frankrijk vaker toegepast dan in Nederland.
 1. Load more activity