Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Gisteren
 2. Hallo @Zetten van J.H, waar leid je uit af dat we opgeslokt worden? We gaan juist met een tweede zorgverzekeraar samenwerken zodat we als ledencollectief een zelfstandiger positie hebben. Begrijp ik het goed dat je je zorgen maakt over de onafhankelijkheid van IZZ?
 3. Dat IZZ dadelijk niets meer heeft te vertellen,en opgeslokt wordt ,Onbegrijpelijk dat de WERKGEVERS hier geen stokje voor steken. IZZ wordt dadelijk opgeslokt door de grote heren, Onbegrijpelijk dat de WERKGEVERS er geen stokje voor steken.Als WERKGEVER zou ik geen IZZ meer adviceren.
 4. Afgelopen week
 5. wilma Krijnen

  Win het boek 'Met zachte hand'

  Wil graag op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in de zorg.dus zou het boek zeker van pas komen.
 6. WoutVisser

  verspilling van tijd en geld in de Zorg-IT

  Zeker Isa. Uit oogpunt van verantwoord kostenbeheer is dit een hele dikke vis. Vergelijk de miljoenen bankrekeningen, die bij één bank in hetzelfde computersysteem zitten. Zodat het rekeningbeheer in Leeuwarden precies zo werkt als het rekeningbeheer in Maastricht. Wat de communicatie tussen Leeuwarden en Maastricht in hoge mate vergemakkelijkt. De Nederlandse zorg schreeuwt om een vergelijkbaar systeem voor cliëntinformatie. Het is alles welbeschouwd diep schandalig dat we hier in 2018 nog zo ver van verwijderd zijn. Een brevet van onvermogen voor de top van de Nederlandse zorg, met miljoenen euro's zorggeld-verspilling als gevolg. En privacy is hier geen argument om je achter te verstoppen: de banken kennen voor hun cliëntgegevens ook een zware privacyplicht. De rol van IZZ: draag het bovenstaande luid & duidelijk uit, vooral in de Tweede Kamer. En maak korte metten met tegenargumenten van hooggeplaatste zorgverleners -- die, buiten hun eigen vakgebied, zeer bekwaam zijn om voor iedere oplossing een probleem te bedenken.
 7. Isa van IZZ

  verspilling van tijd en geld in de Zorg-IT

  Hallo @WoutVisser, je bericht sluit mooi aan bij de vele ideeën die wij kregen van IZZ leden om de regeldruk in de zorg te verminderen. In de Monitor Gezond werken in de zorg (mei 2018) kregen we duizenden ideeën binnen. Het dubbel invoeren van gegevens (en dat daar een einde aan gemaakt moet worden) is daarin een terugkerend signaal. De komende tijd worden 3.000 ideeën door het IZZ ledenpanel beoordeeld op kwaliteit, waarna we met de beste ideeën in kaart gaan bekijken wat we hier als ledencollectief mee kunnen. Je noemt zelf de gezamenlijke Nederlandse zorgverzekeraars. Zie je ook een rol weg gelegd voor ons?
 8. WoutVisser

  verspilling van tijd en geld in de Zorg-IT

  Het NOS-journaal van 16 september meldt dat de computersystemen van (of binnen) zorginstellingen slecht op elkaar aansluiten. We praten niet alleen over de aansluiting tussen verschillende soorten zorgunits, maar ook die tussen gelijksoortige zorgunits. Het gaat in feite om een groot deel van de Nederlandse gezondheidszorg. Het gevolg is, dat patiëntgegevens veelvuldig dubbel of meer moeten worden ingevoerd. Wat de kans op fouten en onvolledigheden vergroot -- om over de bescherming van cliënt-privacy nog maar te zwijgen. Verzending van zulke gegevens gebeurt regelmatig per fax of zelfs per post, dus met vertraging. Bovendien moeten deze gegevens daarvoor eerst worden uitgeprint. Het invoeren, printen en verzenden wordt vaak gedaan door verpleegkundigen, waarvan er al ‘voelbaar’ te weinig zijn. De Nederlandse zorgkoepels hadden natuurlijk al jaren geleden hiervoor één IT-systeem moeten ontwikkelen, en alle zorgverleners hieraan moeten verplichten. Maar zoiets vraagt een slagvaardigheid en organisatorisch inzicht, die aan de top van de Nederlandse medische stand kennelijk niet is besteed. Het hoeft geen betoog dat deze gang van zaken een aanzienlijke verspilling van zorggeld oplevert. Ik schat dat deze jaarlijks & Nederland-breed tot in de miljoenen euro’s loopt. Wellicht kunnen de gezamenlijke Nederlandse zorgverzekeraars hier wat aan doen. Bijvoorbeeld door de Minister te bewegen tot één uniforme IT voor de hele gezondheidszorg. Of door het instellen van boetes en beloningen voor zorginstellingen die hun IT onderling slecht of goed hebben afgestemd.
 9. Jan van Poortvliet

  Win het boek 'Met zachte hand'

  Dit lijkt me een interessant boek. In de ergocoachtrainingen die ik geef zijn hier vaak vragen over.Extra iedeen altijd welkom.
 10. Else.miek.e

  Win het boek 'Met zachte hand'

  Ik wil graag kans maken op dit boek, omdat ik denk dat er veel handige dingen instaan waar wij op de werkvloer heel veel baat bij hebben.
 11. Esther van der Vaart

  Win het boek 'Met zachte hand'

  Ik maak graag kans op dit boek omdat het een welkome toevoeging is aan mijn werk op de PG. Ik denk dat benadering en passende zorg de sleutel is tot een kwalitatief goede zorg.
 12. Ahmed Laabi

  Win het boek 'Met zachte hand'

 13. Jennie Hagenbeek-Vis

  Win het boek 'Met zachte hand'

  Ik wil heel graag het boek winnen met de zachte hand🤞
 14. Jennie Hagenbeek-Vis

  Win het boek "Met zachte hand"

  Ik wil dit boek ontzettend graag winnen, dus ik doe graag mee met de verloting!!
 15. Jaap.G.T. Rebel

  Win het boek 'Met zachte hand'

  Als Ergotherapeut maak ik veel gebruik van tiltechnieken e.d. Boeken als Met Zachte Hand zijn daarbij een prachtige aanvulling op het aanbod. Daarom wil ik graag kans maken het boek te ontvangen om de kwaliteit van mijn handelen bij te houden.
 16. Mo

  Win het boek 'Met zachte hand'

  Ik wil graag kans maken op het boek
 17. Selma Scheffers

  Win het boek 'Met zachte hand'

  Graag doe ik mee om kans te maken op het boek met zachte hand. Ondanks dat ik al heel lang in de zorg werk met dementerende ouderen kom ik toch wel eens voor dilemma's te staan hoe nu verder of hoe kunnen we het anders doen. Wat handvatten voor mijn collega's en voor mij zou zeer welkom zijn.
 18. Regien van Hal

  Win het boek 'Met zachte hand'

  Ik maak graag kans op een van de boeken Met zachte hand.
 19. Het doel van het vervolggesprek over Bewust zorggebruik is antwoorden vinden op de vraag: Wat kan je als individu doen om de kosten van de zorg in Nederland betaalbaar te houden? Hoe heb je zelf impact op dit grote, deels ongrijpbare en maatschappelijke probleem? Je maakt je er zorgen over, je ziet hoe iets anders kan, maar hoe ga je daar dan als individu mee om? Heel praktisch en zonder éérst het hele systeem te moeten veranderen? Als zorgmedewerker én (potentieel) zorggebruiker heb je een unieke positie; je ziet de situatie van twee kanten. Het gesprek dient ertoe jouw visie en ideeën op tafel te krijgen. Want wat we vaak horen is dit: “Ik had niet door dat dit een goed idee is, het is gewoon hoe ik het zie”. Waar leidt dit toe? Waar dit toe leidt, is onderdeel van het vervolggesprek. De ideeën en visies die we in kaart brengen, bepalen wat de volgende stap wordt. We brengen in kaart wat we volgens onze leden – volgens jou dus – zouden kunnen (of moeten) doen om als ledencollectief en als community de betaalbaarheid van de zorg positief te beïnvloeden. Wil je (alsnog) meedoen? Aanmelden kan nog tot vrijdag 28 september a.s. door hieronder een reactie te plaatsen, of een mail te sturen naar community@stichtingizz.nl onder vermelding van Bewust Zorggebruik. Ben je nog geen deelnemer aan het IZZ ledenpanel? Lees dan op deze pagina hoe je dat kunt worden.
 20. Isa van IZZ

  Meld je aan voor gesprek over Bewust zorggebruik

  @A Bosch: Ik heb jou al gemaild, maar ook hier nog even: dank voor je bericht, je compliment, je inhoudelijke inbreng en je aanmelding Een hele opsomming. Eén kleine correctie: we worden geen onderscheidende zorgverzekeraar, aangezien we dat niet zijn... Dit is écht een initiatief van ons als ledencollectief, dat is wel een belangrijk onderscheid en biedt een andere invalshoek.
 21. Isa van IZZ

  Meld je aan voor gesprek over Bewust zorggebruik

  @Mo, @WoutVisser, @ericvanvught, @Caro, @Connie van Woudenberg en @Frans Gommans Hartelijk dank voor jullie aanmeldingen voor het vervolggesprek over bewust zorggebruik en het betaalbaar houden van de zorgkosten in Nederland. Jullie zijn met ruim 40 andere IZZ leden onderdeel van het vervolg op de IZZ thermometer #2. Wat gaan we doen? We maken graag kennis met jou en jouw ideeën, onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers. In groepjes van ongeveer vijf IZZ leden per gesprek, op vijf verschillende data en locaties in het land. We gaan in de koffie/theesessies in gesprek over diverse onderwerpen rondom bewust zorggebruik. We nemen de tijd om kennis te maken en om inhoudelijk dieper op het onderwerp in te gaan. De resultaten van de IZZ thermometer #2 ‘Hoe kijk jij aan tegen jouw gebruik en kosten van zorg’ vormen het uitgangspunt. Het gesprek duurt ongeveer 2 uur. Meld je aan via de Datumprikker Je kunt je via de Datumprikker aanmelden voor een van de vijf data en locaties. Ook kun je een voorkeurstijd aangeven. Graag ontvangen we jouw reactie vóór vrijdag 28 september a.s. Jouw reiskosten worden door ons vergoed (EUR 0,19 per kilometer of een vergoeding van de OV-kosten). Wil je uitsluitend online in gesprek? Dat kan hier in het forum Bewust zorggebruik. Blijf hier op de hoogte van wat de koffie/theesessies opleveren en ga in gesprek met andere IZZ leden. We ontmoeten je graag tijdens één van de vervolggesprekken! Lees hier waarom en waarvoor we vervolggesprekken organiseren.
 22. M. Op 't Hoog

  Win het boek 'Met zachte hand'

  Ik doe graag mee om kans te maken op dit boek. Als verpleegkundige in een ziekenhuis (afdeling interne geneeskunde) heb ik veel te maken met de oudere, geriatrische patiënt. Hulpmiddelen zijn nog in opkomst, en zijn nog vaak niet voldoende voorradig, laat staan dat we weten welke mogelijkheden en hulpmiddelen er zijn, en hoe hiermee om te gaan. Hopelijk kan het boek wat ondersteuning bieden.
 23. Kathryn Bouwman

  Win het boek 'Met zachte hand'

  Graag doe ik mee met de loting. Ik kan het boek in mijn werk gebruiken!
 24. belinda van den boogaard

  Win het boek 'Met zachte hand'

  Ik doe graag mee aan de loting voor het boek Met zachte hand omdat het me heel interessant en zinvol lijkt Groetjes belinda
 25. sylviavaneldijk

  Win het boek 'Met zachte hand'

  Ik doe eveneens graag mee met de loting voor dit boek. Wij zijn als team nog erg zoekende naar handvaten voor onze doelgroep :mensemensen met een verstandelijke beperking: de ouder wordende cliënt en bijkomende gedragsproblematiek door o.a dementie of autisme Groetjes sylvia
 26. Marleen Postema

  Win het boek 'Met zachte hand'

  Ik doe graag mee met de verloting van dit boek. Een mooi handvat voor het verzorgen van dementerende ouderen .Voor in het verpleeghuis waar ik werk.
 27. sjanvdbesselaar

  Win het boek 'Met zachte hand'

  Graag doe ik mee aan de loting van het boek met zachte hand. Ik werk met demente ouderen in een tehuis wat kleinschalig is. Het is dankbaar werk maar ook zwaar , zeker als bewoners niet mee willen / kunnen werken met de dagelijkse persoonlijke zorg. Het boek zou voor de bewoners en medewerkers een bijdrage kunnen leveren om de zorg prettiger te laten verlopen.
 1. Meer activiteit laden