Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Today
 2. Gisteren
 3. Ik zou heel graag het boek willen winnen omdat ik al 10 jaar hormonale migraine heb. Hiervoor slik ik nu heel veel medicijnen. Ben heel benieuwd en sta er zeker voor open om te proberen of dit een manier zou zijn om van mijn migraine af te komen die steeds erger is geworden de afgelopen jaren. Het spreekt me heel erg aan!
 4. Ik doe graag mee aan de loting voor het boek 'Herstel je hormonen in 10 stappen'
 5. Ik zou graag het boek willen winnen omdat ik al jaren allerlei klachten heb, op voeding let en probeer goed te leven maar het lukt toch niet helemaal. Ik heb goede dingen over het boek gehoord.
 6. Afgelopen week
 7. Mijn moeder is nu 86. Zij heeft tot ongeveer haar 82ste opvliegers gehad.
 8. Gast

  In gesprek over de overgang

  Mijn schoonmoeder van 76 heeft nog steeds opvliegers. Niet bij iedereen verdwijnen de overgangsklachten. Wat ik heb gelezen maar wat niet veel mensen weten is, dat ongeveer 70% van de vrouwen overgangsklachten heeft. Waarvan 20% ernstige klachten, waardoor ze niet meer goed kunnen functioneren. En daar weer de helft van, dus 10% heeft die klachten nog steeds met 70 jaar. Een serieus probleem dus, waar nog steeds niet serieus mee wordt omgegaan. Men doet er lacherig over en zegt het gaat wel over. Je moet er gewoon doorheen. Wat als het nu eens niet over gaat? En waarom moeten we 10- 15 jaar doorbijten? Wanneer gaat er eens serieus onderzoek naar gedaan worden? En worden vrouwen serieus genomen bij de huisarts? En bij de specialisten zoals de Cardioloog en Endocrinoloog? Best frustrerend en ik ben dan ook zeer prikkelbaar gek he? Groeten en sterkte mede overgangspatiënten.
 9. Dag Ria, In principe verdwijnen alle klachten die door de overgang veroorzaakt zijn ook weer na de overgang. Echter ouder worden en de gevolgen daarvan kunnen we niet inschatten. groetjes Wilmy en Nicole
 10. Ik wil graag mee doen met de verloting van het boek "Herstel je hormonen in 10 stappen". Ik zou het erg fijn vinden om weer eens wat balans in mijn hormoonhuishouding te krijgen. Het boek is zeer welkom!
 11. Ik zou het boek graag winnen. Ik hoop dat het me helpt mijn bloeddruk te verlagen, zweet te verminderen en van de hartkloppingen af te komen. En anders ga ik het zeker in de boekhandel bekijken
 12. Goedemorgen, Ik doe graag mee aan de loting van het boek, Fijne dag, Erica
 13. Beste @MaPrins, om mee te kunnen loten voor het boek Herstel je hormonen in 10 stappen kun je een reactie plaatsen in onderstaand gesprek (even erop klikken):
 14. Graag wil ik meedoen met de loting voor dit boek van Viv omdat ik tijdens mijn overgang veel last heb van gewrichtsklachten en gewichtstoename. Mijn hormonen moeten weer in balans komen. "Ik wil fitter, slanker en blijer " worden!
 15. Bedankt Willy ik ga het proberen. Ik ben al bij een Cardioloog geweest maar de testen gaven aan dat ik wel soms veel hart slagen heb in rust maar dat die niet afwijkend zijn. Ik heb er wel last van maar het kan volgens de Cardioloog geen kwaad. Hij wist trouwens niets over hartklachten in de overgang. Groetjes Linda
 16. Dat zou geweldig zijn, mijn chaotische hormonen herstellen in 10 stappen, een lot uit de loterij zijn. Laat dat boek maar komen😊
 17. Dag Linda, Dat is vervelend dat je er ook van wakker schrikt. Wat kan helpen is een keer flink kuchen. Het hart pakt dan het ritme weer op. Als je het echt niet vertrouwt kun je ook een afspraak maken met de huisarts om je hart voor de zekerheid te laten controleren. Sterkte! Wilmy (overgangscoach)
 18. @Overgangsproof Coach & Consulent kunnen jullie deze vraag beantwoorden?
 19. Hallo, De overgang is weer hot in deze community. En met het oog op de komende "week van de overgang" van 8 tot 14 april wordt er ook extra aandacht aan besteed. Wij, Wilmy overgangscoach en Nicole overgangsconsulente, doen natuurlijk ook mee. Daarnaast zijn wij beiden actief in het kenniscentrum voor de overgang, dat sinds de zomer van 2018 opgezet is: www.kenniscentrum-overgang.nl Wat doen wij eigenlijk? Hoe kunnen wij helpen? Vraag het ons!!! groet, Wilmy en Nicole
 20. Kom ook graag in aanmerking voor het boek, zit nog niet in overgang maar merk genoeg van wisselende hormoonspiegel. Dit boek zal vast helpen de balans te herstellen.
 21. Hallo @Brenda van Delft, dank voor het delen van je (voor veel vrouwen helaas herkenbare) verhaal. Om mee te kunnen doen aan de loting mag je een reactie plaatsen in het onderstaande gesprek (even op klikken en dan ga je daarnaartoe). Los van of je het boek wint, wens ik je toe dat je 'de sleutel' vindt die specifiek voor jóuw overgang helpt om je weer prettig in je lichaam te gaan voelen. Er is helaas niet één recept dat voor iedereen helpt. Maar er zijn inmiddels wel veel middelen en manieren bekend; vooral de verpleegkundig overgangsconsulent kan daarbij helpen (ben je daar al eens geweest)?
 22. Dank je wel voor je mooie bijdrage @Lydia Jeuken!
 23. Ik wil graag mee doen aan de loting van dit boek, omdat ik zoekende ben om op een gezonde en natuurlijke wijze meer balans te zoeken in mijn hormonen en me zo beter en fitter in mijn vel te voelen!
 24. Het boek lijkt me erg interessant, omdat er vele lekkere recepten in staan in relatie tot de overgang. Tevens kom je meer te weten over de overgang, die er langzamerhand aankomt. Hopelijk ben ik dan een paar stappen voor.
 25. Ik heb behoorlijk wat klachten gehad in de zin van opgejaagd, wisselende stemmingen, vermoeidheid en heb dit soms nog. Destijds ging ik er vanuit dat het allemaal veroorzaakt werd door een burn-out. Ik weet nog steeds niet wat nu waardoor komt. Wel weet ik dat veel klachten zowel bij overgang als bij burn-out horen. Het is een heftige periode waarbij ik erg aan mezelf getwijfeld heb en gezocht heb naar hoe kom ik hier uit. En ik werd er onzeker van wat betreft werk. Dat bleek achteraf niet nodig maar het gebeurde wel en liet wel zijn sporen na. Wat helpt is om je klachten te bespreken met je naasten, op je werk en eventueel met een hulpverlener. De klachten verminderen hierdoor niet altijd maar worden wel dragelijker en je kunt er makkelijker mee omgaan en mogelijk tijdelijk en aanpassing doen. En er is begrip vanuit je omgeving. Dat helpt al enorm. Geef je dingen die je doet niet op omdat je denkt dat je ze niet meer kunt doen. Het is echt een periode waarin dingen minder gaan en niet gaan zoals je gewend bent. Uiteindelijk gaat het weer beter. Acceptatie is belangrijk en ook moeilijk! Zie ook: https://www.izz.nl/thema/gezond-werken/overgang/artikelen/7-tips-van-lydia-voor-de-overgang
 26. Net als iedereen zou ik graag mee doen in de loting. Ben zeer geïnteresseerd in de invloed van onze hormoonhuishouding op ons dagelijks functioneren. Vriendelijke groet, Jannie.
 27. Omdat ik sinds mijn 15e al problemen heb met hormoonhuishouding. Naar tal van artsen geweest. Maar met voeding heb ik nog nooit iets gedaan. Ben gewoon zeer benieuwd en nieuwsgierig vooral, wat dit boek eventueel brengen zal.
 1. Meer activiteit laden